minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (26.3.2012 8:52:29)
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Imam jedno pitanje,mozda malo glupo[sm=smiley4.gif].Trba da se prebacim na neslanu dijetu,i nemam pojma sta da jedem za dorucak,na ovom spisku sto imam pise da ne smem zumanca,i to ne razumem.One zitarice(mesavina jecmenih,ovsenih i jos nekih i seme lana)mi se uzasno gadi.Sada doruckujem voce ali ne znam da li je to u trudnoci zdravo.Moje pitanje je sta ja smem da jedem za dorucak a da nisu zitarice?Imam hipertenziju,radimo na bebi po bi odmah da pocnem tako da se hranim... Ne vidim kakve veze ima žumance sa hipertenzijom, i prosto mi je neverovatno da i dalje jaja optužuju za hipertenziju. AKo mene pitaš, ignoriši to, a svakako uvek možeš da napraviš omlet od belanaca. Kad je hipertenzija u pitanju, osim što ne smeš ništa da soliš, obrati pažnju na sadržaj Na u namirnicama. Razni tost hlebovi, dvopeci, peciva, imaju jako visok sadržaj Na, kao i kornfleks, dok recimo kukuruzni griz, heljdina kaša i raženo brašno imaju najmanje od svih proizvoda od žita. Tako za doručak možeš da jedeš takve stvarčice, u kombinaciji sa jogurtom ili kiselim mlekom. Heljda je inače fenomenalna, pa eto, heljdina kaša može da bude pun pogodak. Voće je najbolje jesti za prvu užinu, ne za doručak. Ako baš ne želiš da jedeš žitarice za doručak, drži se jaja, povrća i kiselo mlečnih proizvoda.
|
|
|
|