Moiraina -> RE: Izuvanje pre ulaska u kuću??? (27.6.2013 20:53:15)
|
Dok nismo dobili prvo dete, kod nas je važilo pravilo neizuvanja (i dok sam bila klinka, u našoj kući se nije izuvalo, kao ni kod mojih drugarica/drugova, ne sećam se da se kod bilo koga izuvalo). Naravno, ukoliko je napolju sneg ili kiša, tada se izuvalo... Kad nam se rodio prvi sin i kad je počeo da osvaja prostor, to se promenilo, ali ljudi su se i sami nudili da se izuju, nisam to ni od koga tražila. Kako je dete raslo, postali smo fleksibilniji po tom pitanju. Sada kada je došao i drugi bebac, opet isto, izuvanje. Kada i on bude porastao, neću tražiti od gostiju da se izuju (izuzetak su spavaća soba i dečija, mada tu ionako niko sa strane ni ne ulazi). Naravno, mi nikada ne idemo po stanu obuveni, ja sam uglavnom u japankama (kućnim) ili bosa (leti). Ali dobro se sećam jedne slave, nas 30-ak gostiju, a svi izuveni (na zahtev domaćina)... Pa seli da jedemo, a čiči pored mene [sm=smiley11.gif] noge, užas jedan (doduše, na toj slavi su takođe svi gosti morali ISTOM kašikom da uzmu žito, meni sasvim dovoljno da na istu više nikad ne odem...)
|
|
|
|