jovicaa -> RE: Izuvanje pre ulaska u kuću??? (18.7.2012 22:37:58)
|
aleksandar stavlja sve zivo u usta, sa naseg poda, stalno pipne pod ili ljuljasku, klupu, sta god, kada smo van kuce i stavlja ruke u usta, zato sto jednostavno to ne moze da se spreci, mali je i bezuman, kao i svako drugo dete i mogu da se kladim da svako dete od godinu i po dana strpa razna s_anja u usta, sa svakakvih podova i povrsina, tako da dzabe preterana higijena. meni je prijatnije kad se izujem kod nekog, nikog ne teram da se izuva, ali se ljudi uglavnom izuvaju kod nas i to mi je ok... ali kazem vam sto se tice bakterija, prljavstine i sl, dzaba nam izuvanje, dzaba dezinfikovanje kuce... kad ce dete prvom prilikom kada okrenemo ledja da strpa prljavu ruku u usta... i generalno mislim da sto se toga tice moze slobodno i da se zazmuri na jedno oko, zato sto mora da stekne imunitet, na ovaj ili onaj nacin. a ponasanje tipa neeeemoj ovo, nemoj ono, nemoj tu da puzis, nemoj tu da se valjas, ne ne ne ne, vadi ruke iz usta, moze samo da istraumira dete i stvori mu frustracije, a on ce svakako da strpa ruku u usta, kad tad. tako da samo opusteno, dete ne moze da se zastiti od prljavstine. nije mi prijatno kada stavi ruku u usta sa kojom je trljao put, ali cesto jednostavno ne mogu da ga sprecim, pa se nekad pravim da ne vidim.. a nekad mu operem rukicu vlaznom maramicom, kako kad. a svakodnevno ribanje poda, je bez uvrede bespotrebno gubljenje vremena i energije. nemam vremena da ribam svaki dan pod ni u snovima, a i da imam 24 h slobodno i dalje ne bih ribala pod svaki dan.
|
|
|
|