|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Supe i čorbe
28.5.2011 12:42:44   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ksena

magi, mi to zovemo cuspajz od tikvice, a samo mm to zove supa user posted image  ja dodam i mirodjiju. njam njam.

Mi cuspajz pravimo sa zaprskom user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Supe i čorbe
28.5.2011 13:05:31   
Anoniman
ja samo prodinstam malo luka na ulju i onda dodam sve ovo kao ti + mirodjija.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Supe i čorbe
15.6.2011 13:09:09   
moja ciklama
Čorba od praziluka

20 g margarina
svinjska kost za supu
125 g luka
750 g krumpira
1,5 lvode
1 kg poriluka
1 češanj belog luka
malo soli, vegete, bibera


Otopiti margarin, popržiti kost, dodati luk i krumpir, koji ste narezali na kockice.
Zaliti s vodom, začiniti s bijelim lukom i biberom, kuvati 30 min.
U međuvremenu očistiti praziluk i narezati na kolute.
Ocedite supu, kosti odvojite i napravite pire od krompira.
Praziluk kuvajte u supi nekih 5 min, onda dodajte pire od krupira.
Začinite vegetom, ako volite možete dodati i 2-3 kašičice pavlake.


< Poruku je uredio moja ciklama -- 15.6.2011 13:14:34 >


_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Supe i čorbe
17.6.2011 9:25:36   
Anoniman
ŽETELAČKA JUHA (za tople letnje dane user posted image )

Potrebno:
1 sveži krastavac
2 čena belog luka
1 kašičica mirođije
jabukovo sirće
začini

Priprema:
Iseckati krastavac na sitne kockice (možete ga ljuštiti, a i ne morate user posted image ) izdinstati na malo ulja i preliti vodom da se kuva. Začiniti seckanim ili ribanim belim lukom, vegetom, mirođijom i ako volite malo kiselkasto, po ukusu dodajte jabukovo sirće.

Supica je super osvežavajuća za letnje periode, a još je ukusnija ako se služi hladna!!!  Možete dodati i malo pavlake, ako želite belu čorbicu i udrobiti proprženi dvopek.

Prijatno!

(odgovor članu moja ciklama)
  Direktna veza do poruke: 29
   RE: Supe i čorbe
17.6.2011 19:37:14   
PoisonEve
 CORBICA OD KROMPIRA I MLEKA (po receptu mog tate)
- 2-3 srednja krompira
- ulje
- brasno
- 2 dl mleka
- aleva paprika
- kim
- po zelji dodati jos neko povrce

Iseckati krompir na sitne kockice i staviti da se kuva.
U drugoj serpici proprziti pola kasike brasna na malo ulja(moze i na maslacu) i naliti sa soljom mleka. Trebalo bi da dobijete smesu kao za palacinke. Tu smesu sipati u serpu sa krompirom. Dodati pola kafene kasicice aleve paprike i malo kima.
Takodje mozete dodati pola solje graska ili kakvog drugog povrca!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Supe i čorbe
17.6.2011 19:55:12   
Nina...
Ja ne znam napamet ni jedan recept za corbe. Ubacim sve sto imam od povrca (nekad i sa mesom) i uvek bude super! Moj ukus je po principu- sto sarenije to bolje user posted image  do sad nije omanulo user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Supe i čorbe
20.6.2011 13:49:20   
PoisonEve
CORBICA OD PECURAKA

250 g pecuraka (mozete i da pomesate vise vrsta)
2 kasike brasna
2,5 dl mleka
1 sargarepa
pola case pavlake
1 kocka za supu
zacini

- Proprziti na ulju (ili puteru) luka,sargarepu i pecurke isecene na listece tanke. Dodati brasno pa mesati. Dodati mleko. U sve to dodati pola litre vode i cekati da provri. Zatim dodajte kocku za supu,zaciniti solju i biberom. I na kraju dodati pavlaku.
Prijatno!

(odgovor članu Nina...)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Supe i čorbe
20.6.2011 14:07:39   
Anoniman
ČORBA OD PAŠTRNJAKA

Priprema:
2 velika paštrnjaka
začin
kari
vlasac
pavlaka

Priprema:
Skuvati paštrnjak dok ne omekša, izblendirati ga u pire, nadoliti vode, začiniti solju, biberom, karijem, vlascem, pa pred kraj umutiti kašiku pavlake. Ukrasiti svežim vlascem user posted image

Prijatno!

(odgovor članu PoisonEve)
  Direktna veza do poruke: 33
   RE: Supe i čorbe
28.6.2011 12:18:06   
moja ciklama

Čorba od Cerske mešavine (Frikom)

20 g margarina
pileće grudi
1 luk
0.8l vode
1 češanj belog luka
cerska mešavina
malo soli, vegete, bibera


Otopiti margarin, ubaciti pileće grudi (bez kožice), dodati luk i Carsku mešavinu.
Zaliti s vodom, začiniti s bijelim lukom i biberom, kuvati 30 min.
Ocedite supu, kosti odvojite i meso i povrće izmiksujte blenderom.
Sve sjedinite (vodu i miks, bez kostijuuser posted image ), začinite vegetomi stavite da još jednom proključa.
Ako volite možete dodati i 2-3 kašičice pavlake.


< Poruku je uredio moja ciklama -- 28.6.2011 12:20:04 >


_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Supe i čorbe
29.6.2011 12:13:20   
Anoniman
SUPA OD BROKOLIJA i/ili KARFIOLA

Potrebno:
1 manji karfiol ili veći brokoli
(ako kuvate mešanu, po pola od oba je dovoljno)
1 veći krompir
3/4 vode
1/4 mleka (kravljeg ili biljnog)
1 glavica luka
začini

Priprema:
U 3/4 vode kuvati očišćeno povrće (mera se odnosi na bilo koji litražu- npr750ml na litar, ili 1125ml na litar i po i sl.). Kad je dobro skuvano, odvojte nekoliko lepih sitnih cvetića da ostanu u celo, a ostalo izblendirajte (osim luka) da dobijete pire. Luk možete izvaditi, pošto za nekih 30 minuta kuvanja on pusti svoj sok, a za čorbicu je to dovoljno. Ko voli neka i njega izblendira user posted image . Vratite na vatru, začinite vegetom i biberom i dolijte 1/4 mleka (preostala količina). Kad počne da vri ubacite odvojene cvetiće. Supa može biti posna (ako se pravi sa biljnim mlekom), a ko voli i ne posti može da u serviranu čorbicu umuti kašiku pavlake.

Prijatno!

< Poruku je uredio n i n a -- 29.6.2011 12:14:53 >

(odgovor članu moja ciklama)
  Direktna veza do poruke: 35
   RE: Supe i čorbe
12.7.2011 14:18:52   
Anoniman
BORŠČ

Potrebno:

500gr mesa (junetina sa kostima)
3-4 cvekle
1 malena glavica kupusa
2-3 krompira (zavisi od veličine)
1.5l mesnog temeljca
šargarepa, celer, luk, paprika (sve može u celo da se kuva)
2 čena belog luka
svež paradajz (ili tomatelo)
vegeta, peršunov list, biber

Priprema:
Skuvajte u ljusci cveklu (ako imate express lonac u njemu se najbrže skuva user posted image ). Meso, krompir, šargarepu, celer, luk i papriku stavite da se kuvaju. Ako želite jači temeljac, ubacite jednu kocku juneće supe. Kad se sve lepo skuva, ogulite cveklu, pa sa povrćem iz temeljca (osim paprike-nju odstranim) napravite pire u blenderu. Meso skinite sa kostiju i isecite na kockice. Temeljcem prelijte pire i mešajte da se masa lepo zgusne. U čorbu ubacite narendani ili na kockice naseckani kupus, meso, beli luk i paradajz, pa začinite po ukusu. Čorba je zasitna, služi se sa pavlakom po želji, a recimo možete skuvati i pire od krompira kao prilog.
P.S. u zavisnosti kakvu gustinu želite sipajte vode po potrebi

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: Supe i čorbe
12.7.2011 14:22:02   
Vika
Nina, šta je života ti, mesni temeljac? Mnogo me je zasmejalouser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Supe i čorbe
12.7.2011 14:23:49   
Anoniman
Bujon - mesna supa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 38
   RE: Supe i čorbe
12.7.2011 14:26:59   
Vika
Pretpostavila sam, ali kako na drugoj, vrućoj temi mislim o koje čemu, ovo me je asociralo na onu latinsku penis bonus, pax in domususer posted image
 
Izvinjavam se...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Supe i čorbe
22.7.2011 8:59:18   
Anoniman
Predlog za jedan ukusan ručak "na kašiku"

GUSTA ČORBA OD PILETINE SA ŠARGAREPOM, TIKVICOM I SLANINOM


Potrebno:
250-300gr pilećeg mesa (može belo iseckano na kockice, ili krila, ili karabataci)
1 crni luk
2 srednje šargarepe
1 tikvica (srednja, manja)
200gr šarene slanine
4 srednja krompira
1 uvršna kašika brašna
2 kašike ulja
peršunov list, majčina dušica, lovorov list, biber, vegeta

Priprema:
U šerpu/lonac od 3-3.5 litre sipajte ulje da se ugreje. Ubacite piletinu da se dinsta 10-ak minuta (ako su krilca i karabataci okrećite ih da blago porumene), izvadite meso na tanjir. Sad na istom ulju izdinstajte šragarepu sečenu na krugove, neoguljenu tikvicu isečenu na kockice, slaninu isečenu na kockice. Kad slanina pusti svoju masnoću i počne da rumeni izvadite povrće i slaninu i ostavite na tanjir pored piletine. Na tom ulju upržite jednu kašiku brašna, pa dolivajte vodu, kao za bešamel. Kad dobijete gust bešamel, ubacite povrće, meso i slaninu i prelijte vodom da dobijete čorbu. Crni luk kratko oprlite na plotni, pa ceo ubacite u čorbu. Krompir očistite, isecite na veće kockice, pa dodajte čorbi. Začinite vegetom, biberom, ubacite 2-3 veća lovorova lista, na vrh noža majčine dušice (ko voli neka stavi i više) i svež sitnonaseckani peršun. Ostavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok se povrće ne skuva (najviše 1 sat). Po ukusu dolijte vodu da bude ređa čorba ili je ostavite gušćom.

Čorba može da se služi ovako bešamel ili dodajte aleve paprike da dobije boju, a ako ste za intenzivniji ukus, pred kraj kuvanja dolijte paradajz sok. Ako želite, možete još ukuvati u čorbu sočivo ili proso. Prijatno!!! user posted image

(odgovor članu Vika)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: Supe i čorbe
25.8.2011 11:00:36   
Anoniman
RIBLJA ČORBA (za 4 osobe)

Potrebno:
1kg bele rečne ribe (ja mešam šarana i soma)
2 veće šargarepe
1 veliki paštrnjak
1 srednja cvekla
1 veći krompir
2 korena peršuna
1 koren celera
1 velika glavica luka
2-3 čena belog luka
2-3 kašike belog vina ili sirćeta
aleva paprika
tucana ljuta paprika (po ukusu)
biber, vegeta, bosiljak, peršun

Priprema:
Ribu odvojite od kostiju i isecite na kockice, blago posolite da otpusti višak vode. Sačuvajte i glavu i rep-odlični su da daju čorbi lep ukus user posted image Svo povrće očistite isecite i stavite da se kuva (savet: cvekla se dugo kuva, pa je možete ili posebno prethodno skuvati, ili je baš sitno iseckati da se brže skuva). Kad je povrće gotovo stavite ga u blender i sve izmiksajte u kašu. Ja lično izvadim glavicu crnog luka, jer mi je jaka izblendirana, pogotovo sad kad i Miša ruča ovu čorbu user posted image Pire stavite u šerpu od 3-4 litre, nadolivajte postepeno vode, začinite vegetom alevom paprikom i biberom po ukusu (naravno i ljutom tucanom paprikom-mi zbog M nju dodajemo u tanjir). Kad ste zadovoljni gustinom čorbe ubacite ribu i dolijte belog vina ili sirćeta (da se riba ne raspadne), nakon 20-30 minuta izvadite glavu i rep, nasecite bosiljak i peršun i zakuvajte u čorbu.

Čorbu možete služiti uz skuvanu testeninu, kačamak ili proju user posted image



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 41
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 12:45:25   
Anoniman
Ja sama na mojoj temi-kako je to super user posted image Evo jedne super jesenje čorbice koju mi često pravimo

ČORBA OD BUNDEVE I SPANAĆA

Potrebno:
500gr rendane ili seckane bundeve
150gr spanaća
150gr graška
1 manji praziluk
začini, muskatni oraščić

Priprema:
U začinjenoj vodi skuvati bundevu da omekša (ja stavim samo vegetu). Ako želite da čorba bude gušća možete skuvati i jedan krompir. Procedite bundevu, ali sačuvajte vodu. Izblendirajte je kratko da dobijete kašu (ako je rendana sama će se raspasti u kašu). Na malo ulja propržite praziluk, pa postepeno dodavajte kašu i vodu od kuvanja dok ne dobijete željenu gustinu. Ubacite grašak i kuvajte dok grašak ne omekša. Pred kraj začinite sa muskatnim oraščićem (na vrh noža) i dodajte spanać (iscepkan na sitno) na par minuta. Ako mislite da vam nije dovoljno slano, dosolite i pobiberite po ukusu.

Predlog za serviranje: ja ovu čorbu najviše volim uz proju user posted image Prijatno

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 42
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 12:56:10   
IVA 11
Evo moje corbice:
1 crni, 1 crveni i cesanj bijelog luka
Pakovanje "Zlatne mjesavine"
2 kese "Corbe od pecuraka"
Persun, mirodjija, biber, vegeta i kasika pelata.

Izdinstati luk, sipati vode. Ubaciti zamrznuto povrce i lagano promijesati da se luk sjedinii. Na kraju staviti gotove supe od pecuraka i brzo primijesati. Zaciniti. Prijatno. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 12:57:43   
Anoniman
Iva koliko supe dobiješ? Oko 2 litre?

(odgovor članu IVA 11)
  Direktna veza do poruke: 44
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 13:00:16   
IVA 11
Za oko 6 osoba, ne stavim previse vode da bi bila corbasta. Kad pravim za mene i mm-a, stavim jednu supu mjesto dvije. I ima je za dva dana. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 13:30:09   
Tea2
nina,bravo-citas mi misli!Moze li ova corba bez spanaca ili je bas u spanacu neka fora?

(odgovor članu IVA 11)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 13:31:58   
Anoniman
Može naravno! Ja sam napisala recept u originalu... Mislim iz porodičnog kuvara, ali verovatno može sa varijacijama da se pravi, samo ja nisam probala user posted image

(odgovor članu Tea2)
  Direktna veza do poruke: 47
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 13:33:13   
minavb
Ja uopšte ne volim supe i čorbe.user posted image

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 13:35:32   
Anoniman
Nutricionista ne voli supe i čorbe?! user posted image  user posted image A je l' ih bar preporučuješ?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 49
   RE: Supe i čorbe
11.10.2011 13:39:15   
Tea2
Mina,ne volim ni ja -ali forsiram sina da ih jede.Beba jos uvek bojkotuje hranu.Ja pomesam svakakvo povrce,meso,izmiksam.U to dodam pavlaku ili fidu ili jaje....Brokoli daje svakoj kombinaciji povrca lep ukus.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here