Didy -> RE: Supe i čorbe (13.5.2011 23:48:06)
|
Bravo za temu![sm=bravo.gif] Supe i čorbe po meni mogu biti jedino i glavno jelo, naprosto ih obožavam, posebno posne, samo na povrću. Evo jedne na koju smo se navukli poslednjih mesec dana: Izdinstati na ulju luk ili praziluk. Dodati u to dve veće šargarepe iseckane na kockice, prodinstati, a zatim naliti vodom. Kuvati 10 minuta, a potom dodati jednu manju tikvicu iseckanu na kockice i kuvati još 10 minuta. Dok se krčka sama šargarepa, napraviti tanku zapršku: ugrejati malo ulja i dodati u to 3-4 čena sitno seckanog ili rendanog belog luka, kratko prodinstati i dodati brašno. Upržiti i zatim naliti supom ili vodom. Kad se doda tikvica, doda se i ova zaprška i sve se to krčka 10 minuta. Pred kraj dodati začine (so, biber, vegetu, alevu papriku i na kraju peršunov list). Probala sam da dodam i malo celera, bude ok. Tikvica treba da dominira. Inače, ja ne volim zapršku i izbegavam da je stavljam, ali ova čorbica je skroz drugačijeg ukusa sa njom, pa pravim baš tanku, jedva se i primeti da je gusto.
|
|
|
|