|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Supe i čorbe
13.5.2011 10:28:02   
Anoniman
Na nagovor moje saforumašice Ane user posted image otvaram novu temu.
Dolaze lepi topli dani, kad nam najviše prija lagana klopa, pravo vreme za klopu na kašiku user posted image
Postavite vaše recepte, omiljene čorbice i supice vas i vaš najbližih, pa da svi uživamo u dobrom zalogaju
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 10:28:40   
Ana RR
user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 10:33:23   
Anoniman
ČORBA OD KELERABE:

Potrebno:
1 keleraba
2 srednje šargarepe
1 srednji krompir
šaka spanaća
začiniti po ukusu(so, biber, vegeta...)

Priprema:
Skuvati kelerabu, šargarepu i krompir u slanoj vodi dok ne omekšaju (možete dodati i kašiku vegete ili živinsku kocku umesto soli). Skuvano povrće izblendirati da se dobije kaša/pire, pa vratiti na šporet i dolivati vode toliko da se dobije željena gustina čorbe. Kad čorba počne da vri ubaciti nacepkani spanać i pustiti da vri još 1 minut. Služiti toplo ili rashlađeno- idealno i za bebce (ukoliko se ne začini user posted image )
Prijatno!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 10:43:49   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Potrebni sastojci:

1 kom pilećih grudi
1 glavica crnog luka
3 šargarepe
3 bele šargarepe
komadić celera
vegeta, biber, mirođija
malo pavlake
1 ili 2 kesice tajnog sastojka


Priprema:

Luk iseckati u blenderu (secku) i dobro prodinstati (ako ne možete da čekate, dodajte malo sode bikarbone ili praška za pecivo i luk je odmah gotov).
Meso iseckati na kockice i ubaciti u šerpu. Kada meso pobeli dodati šargarepe i celer koje ste isto iseckali u blenderu. Naliti vodom (otprilike da prekrije povrće) i dinstati. Kada povrće omekša, i kada voda ispari, dodati tajni sastojak - C pileću krem supu daće divan ukus i potrebnu gustinu. Začiniti vegetom i biberom.
Dobro promešati, naliti vodom i ostaviti da se kuva na laganoj vatri oko 35 minuta.

Pošto je nas samo dvoje a to je količina koju mi jedemo bar dva dana (ili tri), pre služenja ja odvojim u manju šerpicu onoliko koliko ćemo pojesti za ručak, u šoljici razmutim kašičicu pavlake sa malko vode, sipam u čorbicu, pospem mirođiju i i gotovo

Prijatno



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 10:45:02   
Rivana
Moja mama pravi najbolje supe i corbice ( ja to ne znam, znam samo iz kesiceuser posted image ) Pitacu je da mi da recepte za njene supice i corbice pa cu da stavim ovde!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:09:57   
Anoniman
Evo još jedne prolećne:

ČORBA OD TIKVICA:

Potrebno:
1 tikvica
2-3 mlada luka
mirođija
pavlaka
sirće/belo vino
začiniti po ukusu

Priprema:
Na malo putera (ili ulja-ako postite user posted image ) izdinstati sitno iseckan mladi luk (sa sve peruškama) na nekoliko minuta, pa mu dodati krupno rendanu tikvicu (na rendi ona strana za jabuke). Ne treba odmah dolivati vode, pošto će tikvica brzo pustiti svoj sok. Kad se sok oslobodi, dodati vegete, bibera i mirođije po ukusu i nadoliti vode po ukusu (ako je sitnija tikvica trebaće vam manje vode i obratno). Ostaviti da se krčka oko 5 minuta, a u međuvremenu razmutiti kašiku-dve pavlake u malo vode i doliti u čorbicu. Ova čorba ima poseban šmek, pošto treba da je malo kiselkasta, pa joj se doda još 2 kašike jabukovog sirćeta ili belog vina (ko kako voli).
P.S. Ukoliko volite "obojene" čorbe, slobodno dodajte kašičicu aleve paprike
Prijatno!!!

(odgovor članu Rivana)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:19:36   
Anoniman
Verkina corbauser posted image

4 glavice luka, 4 vece sargarepe, jedan pastrnjak (samleti u cudu zvanom secko). Iseckati na sitne kockice 200gr junetine, ili obarenu piletinu skinuti sa kostiju i sve staviti u serpu. Dodati dve kasike vegete, soli po ukusu, par zrna bibbera i solju za belu kafu vode. Krckati dok voda ne ispari, onda opet sipati vodu i proces ponavljati dok se povrce ne pretvori u kashu. naliti litar i po vode ( a moze i vise, ako volite redje corbe) i kuvati dok se junetina ne raskuva (za pilecu je potrebno manje kuvanja). Kad je skuvano umutiti jednu pavlaku (jos bolje ako imate mileram)sa malo corbe i polako dodavati u ostatak corbe konstantno messjuci, da se ne bi stvorile gromuljice. Useckati list od celera,skloniti corbu sa vatre i staviti celer.
I to je to...
Lepa je i kad se u sve to naprave i knedle, ali to je za ljubitelje gustih corbi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:32:44   
Anoniman
Prvo jedna koju svi znate:

PARADAJZ SUPICA
iseckati pola manje glavice luka i proprziti na ulju. Narednati nekoliko svezih paradajza i dodati na proprzen luk. Dodati i vode u to (mislim da treba otprilike da bude pola paradajza, pola vode), jednu knorr pilecu kockicu, malo secera i ostaviti da kuva. Kad se lepo rastopi paradajz dodati rezance ili knedle i na kraju bosiljak. Ponekad dodam i malo ljute papricice.

SUPA OD KARFIOLA
Prodinstati jedan luk, dodati vodu, iseckanu sargarepu, so, biber, persun, vegetu. To neka provri. Kad pocne da vri staviti dodati malo mleka i kad ponovo provri dodati ociscen i iseckan karfiol. Kad se karfiol skuva, supica je gotova. U gotovu supicu mozete dodati kiselo mleko ili jogurt.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:38:44   
Anoniman
Corbica od kukuruza

Rastopiti komad putera i na njemu proprziti kasiku brasna. Kad pozuti, dodati kesu smrznutog kukuruza, naliti vodom da ogrezne, promesati i posoliti. Kuvati 10 min od momenta kad prokljuca. U pavlaku staviti zumance, so i biber i promesati dobro. Iskljuciti corbicu i umesati pavlaku, ne treba da prokljuca. Staviti zacin po ukusu. Od kolicine brasna i vode, zavisi i gustina corbe. Sluziti uz nadrobljen dvopek

Moze se praviti od bilo kog povrca ili kombinacije. Ko voli moze i da izmixa pa da dobije krem corbu.

Posle kukuruza, najvise volim kombinaciju sitno seckan brokoli, rendana sargarepa i rendane pecurke. Nekad dodam i meso koje stavljam direktno na puter, pa onda brasno.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:40:27   
Lilly*
Staviću vam jedan neobičan recept. Nisam neki ljubitelj jaja, ali ova čorba me je potpuno iznenadila.
ČORBA OD JAJA
Potrebno:
2 jaja,
4 kašike griza,
2 kašike kisele pavlake,
so, Vegeta, biber, peršunov list.

Priprema:
Jedno jaje skuvajte da bude tvrdo.
U 1,5 l vode sipati griz, so, Vegetu, biber, i kuvati nekoliko minuta da se griz skuva.
Pomešati sirovo jaje sa pavlakom, pa sipati u vrelu supu, promešati, po potrebi još malo začiniti. Staviti neseckan peršunov list.
Skuvano jaje narendati, pa sipati u svaki tanjir sa supom i posuti sa još malo peršunovog lista.



_____________________________

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:44:55   
Lu
Ja najviše volim i najčešće pravim od domaće koke, fino iskuham meso, dodam korijenasto povrće (mrkvu, paštrnjak, peršun, celer), moja mama doda i na plati preprženu glavicu crnog luka, ali meni žao moje keramičke pločeuser posted image
Kad je gotova, dodam domaće rezance i sitno sjeckan list peršina i celera.
Isto radim i sa telećom kosti.

Evo jedna povrtna i dijetalna:
Skuhati karfiol i mrkvu, izmiksati, povegetiti i dodati malo cary-ja, dodati vode u kojoj se kuhalo do željene gustine.
Može i sa brokulom umjesto karfiola.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:45:55   
Ana RR
Lu, meni supa bez luka na plotni nije supa user posted image ja stavim foliju na ploču pa onda luk i sve ostane čisto user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:48:04   
Lu
E bravo Anauser posted image
Vidiš kako ti imaš skrivene talente, znala sam ja da će doći vrijeme za otkrivenjeuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:48:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Lu, meni supa bez luka na plotni nije supa user posted image ja stavim foliju na ploču pa onda luk i sve ostane čisto user posted image


Zet mog muža je kuvar, i kaže da upravo luk sa plotne daje bistrim supama tu čar! Tako da mi uvek malo "ugljenišemo" glavicu user posted image
A bistra supa (pošto je ja uvek pravim u džinovskom loncu-za 4-5 dana) uvek dobro dođe kao "bujon"za brojne druge kombinacije.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 11:53:18   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Lu RR

E bravo Anauser posted image
Vidiš kako ti imaš skrivene talente, znala sam ja da će doći vrijeme za otkrivenjeuser posted image


user posted image user posted image


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 21:23:20   
bokicans
Ja volim čorbicu sa krompirićima i pavlakom.Krompir isečem na kockice malo,ga prodinstam da omekša onako na malo vode,dodam soli,vegete,dodam vodu,kada proključa umesam pavlaku, i jogurt( malo )i sipam da se skuva,Dodam i peršun a Kada se ohladi dodam malo sirćeta,pošto volim kiselkasto.


A volim i onu od paradajza,sipam paradajz iz tetrapaka ili domaci i dodam vode ,zacina,kada pocne da vri  ubacim jedno celo jaje direkt da bih ostalo  onako celo.a drugo razmutim viljuskom i sipam i to je to ,isto moze peršun naravno,Ova čorbica bas ima svoje pravo ime ali ja ga,ne znam.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 22:34:06   
choopa choops
Obozavam supe i corpe user posted image

u jednom restoranu jedemo cesto telecu corbu i odlicna je. Sramota me da pitam kuvaricu za recept, ali corba je strava, tako da cu vjerovatno jednog dana da se usudim i da je pitam user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 22:49:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Lu, meni supa bez luka na plotni nije supa user posted image ja stavim foliju na ploču pa onda luk i sve ostane čisto user posted image


ja jos nisam pravila na novom sporetu, planiram za vikend. a luk cu ispeci u tosteru user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Supe i čorbe
13.5.2011 23:48:06   
Didy
Bravo za temu!user posted image Supe i čorbe po meni mogu biti jedino i glavno jelo, naprosto ih obožavam, posebno posne, samo na povrću.

Evo jedne na koju smo se navukli poslednjih mesec dana:

Izdinstati na ulju luk ili praziluk. Dodati u to dve veće šargarepe iseckane na kockice, prodinstati, a zatim naliti vodom. Kuvati 10 minuta, a potom dodati jednu manju tikvicu iseckanu na kockice i kuvati još 10 minuta. Dok se krčka sama šargarepa, napraviti tanku zapršku: ugrejati malo ulja i dodati u to 3-4 čena sitno seckanog ili rendanog belog luka, kratko prodinstati i dodati brašno. Upržiti i zatim naliti supom ili vodom. Kad se doda tikvica, doda se i ova zaprška i sve se to krčka 10 minuta. Pred kraj dodati začine (so, biber, vegetu, alevu papriku i na kraju peršunov list).
Probala sam da dodam i malo celera, bude ok. Tikvica treba da dominira.
Inače, ja ne volim zapršku i izbegavam da je stavljam, ali ova čorbica je skroz drugačijeg ukusa sa njom, pa pravim baš tanku, jedva se i primeti da je gusto.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Supe i čorbe
16.5.2011 13:13:44   
Anoniman
Evo za danas.....

SUPA OD ŠARGAREPE:

Potrebno:
4-5 šargarepa
1 srednji krompir
peršunov list
kukuruzni griz
začini

Priprema:
Skuvati krompir i šargarepu dok ne omekšaju, pa ih izblendirati i nadoliti vode po ukusu (koliko gustu supu želite), začiniti peršunom i vegetom (može i mesni bujon) i kad baci ključ umešati 2 kašike kukuruznog griza (palente). Brzo, lako i ukusno!!! user posted image
Prijatno

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Supe i čorbe
19.5.2011 12:20:46   
Didy
Nina, danas pravim ovu tvoju supicu (čorbicu), samo ću dodati i malo karfiola u nju.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Supe i čorbe
19.5.2011 12:58:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Didy

Nina, danas pravim ovu tvoju supicu (čorbicu), samo ću dodati i malo karfiola u nju.user posted image


user posted image Prijatno!!!

(odgovor članu Didy)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Supe i čorbe
28.5.2011 12:07:51   
moja ciklama
ja sam pre neki dan kuvala Mišovu čorbicu, ali umesto kukuruza, ubacila sam povrće za rusku salatu!
Odlično je!
MM oduševljen!

_____________________________

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Supe i čorbe
28.5.2011 12:11:04   
Anoniman
Krem corba od tikvice i sargarepe:
1 tikvica
2 sargarepe
2dl mleka
so (c zacin)

Izrendati tikvicu i sargarepe sitno, dinstati dok se ne skuvaju u malo vode, naliti mlekom i eventualno dodati malo vode ako je suvise gisto.
Prijatno!

(odgovor članu moja ciklama)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Supe i čorbe
28.5.2011 12:27:17   
Anoniman
magi, mi to zovemo cuspajz od tikvice, a samo mm to zove supa user posted image  ja dodam i mirodjiju. njam njam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Topla čokolada - više od napitka
Razmišljate kako da ulepšate hladno zimsko veče? Mirišljava, vruća čokolada će vas sigurno ugrejati i doneti dobro raspo...
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here