RE: Bračni problemi (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (20.4.2014 23:55:07)

Verolina ja mislim isto sto i Dijana. Malo smo teze prihvatile ovu temu i tu se zapetljale sve mislimo da ne treba trpeti, dobro neke misle da mogu nešto oprostiti ali ne nasilje nego prevare (mada je to po meni neoprostivo). Ne mozemo znati kako je tim ženama, i da li imaju da prezive ali ja verujem da se svaka majka bori.

Verolina -> RE: Bračni problemi (20.4.2014 23:58:27)

Prevara udara ponajvise na supruznika, a nasilje jednako i na decu i na supruznika, s toga je lakse oprostiti prevaru, nego nasilje, ako vec govorimo o nekom hipotetickom prastanju.
Ja se ponekad osecam kao da sam sa neke druge planete. [sm=zmeden.gif] O cemu ja to pricam???Kakvo prastanje i prevare, a kamoli samaranja. To je za mene neoprostivo.[sm=zmeden.gif]

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 0:01:11)

Nisi me izgleda razumela ne bih ja oprostila. Nego kazem da smo ovde raspravljale i o tome šta se moze oprostiti. Neke žene kazu da bi oprostile prevaru a nisam videla da bi neko oprostio nasilje. Ne znam ko je to pisao nisam videla, gde si našla?

anci kv -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 0:01:50)

većina smatra da je prevara manje zlo od nasilja, a opet trpi i jedno i drugo

Verolina -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 0:03:03)

IZVORNA PORUKA: Zena Majka Kraljica

Nego kazem da smo ovde raspravljale i o tome šta se moze oprostiti.

[sm=zmeden.gif]

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 0:04:25)

[sm=zmeden.gif]

Verolina -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 0:06:22)

Nebitno. Ne mogu k'o Svaba tra la la..umorna sam, a verovatno i ti.

Maslacak15 -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 0:12:21)

Ja mislim da je nasilje bas ekstremna stvar ni meni nije jasno kako neka zena moze to da trpi. Premda to je kompleksna psihologija. Ako ste naprimer navikli da vas roditelj premlacuje, a takvih slucajeva ima pa ga i dalje volite mozda uspete da napravite spagat i da je OK da vas partner prebije "iz ljubavi". To je samo od jedna hipoteza koja mi pada na pamet, ne znaci da sam u pravu : rekoh ne razumem i uvek bi savetovala svakoj zeni da ne treba da trpi nasilje ni jednog trenutka. Kad je u pitanju prevara stvari su malo drugacije, tu se skoro slazem sa Jovicom. Neke ce da tolerisu, jel i same imaju svoj "zivot" neke ce da oproste jel im je lakse, neke ce da racionalizuju itd. Neka moja procena je da se veliki broj zena snalaze tu pod parolom " sto ne znas ne moze te povrediti". Tj da prastaju prevaru precutno, jel kao ne znaju a u sustini ne zele da znaju. Sto svesno sto podsvesno, mislim da ima more zena koje biraju da ne vide. I time efektivno prastaju prevaru. Ja mislim da je prevara najcesce razlog za razlaz samo tad kad osoba koja vara zeli kraj. Retke su osobe poput Pandine, ima ih ali su retke- kapa dole!! koje smognu snage da odu, narocito kad ima i male dece u prici.

da ne bude zabune, ja ne pravdam prevaru i isto mislim da oprostila nebih. I mislim da tu srece nema, u takvom trulom braku. Ali znam mali milion primera, najcesce sa tim zajednickim imeniteljem , da je sve kristalno jasno ko beli dan ali umesane osobe i njihovi najblizi izbegavaju da vide istinu i imenuju je. Kao u prici carevo novo odelo. I ziveli su tako u ljubavi i slozi......

zeksi -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 8:34:10)

Moram vam reci da kod mene u braku nikada nije bilo nasilja, za prevaru nisam sigurna, mislim nisam imala dokaza, ali sam sumnjala. Medjutim moj bivsi je bio teska lencuga, nigde nije hteo da radi, a pritom je pusio 2 kutije cigareta, 10-ak kafa na dan, stalno je zivkao drustvo za koje je trebalo piva u potocima i stalno mislio o nekim druzenjima, citaj pijankama i kafanama. Bio je u stanju da potrosi zadnji dinar iz kuce, znaci nisam smela da ostavim pare u kuci, jer on sve pronadje i ode u kafanu. Gde god da sakrijem novac, on pronadje, Ljudi moje to je strasno ziveti sa nekim a nemati poverenja u njega. Posaljem ga u postu da plati racune, a sledeci mesec vidim na novim racunima da oni prethodnog meseca nisu placeni, znaci uzas. Pa onda kad vidim da mi nestane po koji komad zlata ....i tako da vas ne davim vise. A sve to je trajalo 6 godina, sve dok nije doslo dete, a njemu je bilo tesko da ga cuva dok ja radim, pa je poceo da ostavlja dete kod babe i dede, a on ode u kafanu. E tad sam presekla, i oterala ga. A zasto nisam to uradila ranije, e to se i ja pitam, ali Ljubav je slepa, a meni je trebalo puno da progledam.

nanatz -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 9:01:00)

hahaha,divna tema............e sada,imam 3 brata(sva tri mlada od mene)ovaj srednji brat,tukao je djevojke sa kojima je bio,konstantno......dok one nisu otisle od njega.dalje,ide ovako:prije 4 mj,se ozeni,fina snajka,draga sicusna,kontam jadna li si draga...e karma je cudo,ko bumerang,uvijek se vrati..............ona je njemu zabranila sve,al bukvalno sve,net-nemaju(iskljucila)tv ne(odsjekla zice)oduzela mob,on nesmije da pogleda zensko u polazu,na slici,goblenu.............a da ga TUCE,TO SADA ONA RADI
Kazem kama je cudo

Verolina -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 9:02:09)

Leleeeeeeeeeee...

Leptiric123 -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 9:29:50)

Nantz svaka joj cast...stavice ga na mesto :-)

Verce znam za tvoju pricu iz komsiluka i to je problem sto okolina cuti....retko ko postupi kao ti

Verolina -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 9:31:45)

Ja ne dam na zenu , na dete i na zivotinju! Ne dam. U stanju sam glavu nekome da rascopam. Zao mi je samo sto sam ja sa svojim stavom u manjini.

nanatz -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 9:33:01)

[sm=bravo.gif]da hoce to je 10000% siguno,vec je sada k'o bubica

mali_mis -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 9:56:28)

Baksuz bio 7 dana. Prvih 5 je bio normalan, jeste da je spavao svo vreme i izlezavao se na krevetu sa sve 4 uvis, ali makar se ponasao normalno. A onda, u petak na subotu, mi nije dao da spavam, jer eto on se naspavao, a ja crknuta i nervozna od umora, pa taman da me psihicki slomi. Pa je krenulo sve sto je vec ispricano izmedju nas dvoje. I odjednom on spominje da hoce da se razvede, iako je pre samo par meseci rekao da se on nikada nece razvesti od mene. Cudo jedno, ovaj put nije pretio da ce mi uzeti dete, ali kontam da to tek sledi. I onda se naljutio na mene, sto ja nista ne govorim da li hocu da se razvedem ili ne. Da bi posle pola sata, izjavio kako on zeli da se vratim kod njega. Pa opet da je bolje da ja dodjem (u drugu drzavu) pa da se tamo razvedemo [sm=smiley29.gif] Tu prica prestaje. U subotu me je ignorisao. Sve mi je kontru radio. Ja kazem da skloni A. od stekera, on ga namerno kod stekera, kazem nemoj da mu das da vuce carsav sa stola, on mu namerno gura carsav u ruke [sm=zz_banghead.gif] Kad je A. zaspao, baksuz uzme da me provocira nesto, ja kuliram, i on uzme loptu (koja mu je bila najbliza) i iz sve snage je zafrljaci prema meni. Srecom bila je lopta, pa me nije bolelo, ali je moglo da bude bilo sta drugo teze. Sreca njegova pa nisam drzala dete u rukama, jer bi doticni na intenzivnoj zavrsio. Sledeci put kad bude dolazio, nek ide u hotel, pa nek tamo divlja i duri se. Juce je otisao, hvala bogu. Ja sam kontaktirala svog advokata.
Izvinjavam se ako je nepovezano, ali ovaj mali se mota oko mene, pa jedva stizem da kuckam.

branki* -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 10:00:13)

u,bre,misu[sm=smiley13.gif]

nanatz -> RE: Bračni problemi (21.4.2014 10:04:11)

[sm=smiley13.gif]e jbg,al naj...

Anoniman -> RE: Bračni problemi (27.4.2014 23:57:15)

A sta kad postane svejedno da li spava sa vama u krevetu ili u drugoj sobi ? Ka postane svejedno sto svako lezi na svojoj strani kreveta ? Kad ni poljupci i dodiri vise ne prijaju , nekad i smetaju ?

anci kv -> RE: Bračni problemi (28.4.2014 0:08:49)

ništa[sm=zmeden.gif]
Nema pomoći

NadaR -> RE: Bračni problemi (28.4.2014 7:49:15)

Vrijeme da se produzi dalje. [sm=smiley13.gif]

doktorkakristal -> RE: Bračni problemi (28.4.2014 11:33:58)

IZVORNA PORUKA: Anoniman

A sta kad postane svejedno da li spava sa vama u krevetu ili u drugoj sobi ? Ka postane svejedno sto svako lezi na svojoj strani kreveta ? Kad ni poljupci i dodiri vise ne prijaju , nekad i smetaju ?

mozda je prolazna faza,sta znam,valjda zavisi i koliko traje [sm=smiley13.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Bračni problemi (28.4.2014 11:52:30)

Aninimna ja bih na tvom mestu porazgovarala sa njim, pa tek onda odlucila.

Lu -> RE: Bračni problemi (28.4.2014 20:50:14)

Pa postavi sebi to pitanje, šta to TEBI znači?
Dobićeš desetke različitih odgovora, a i da su svi isti šta ti to znači...odgovor je u tebi!

Torbica -> RE: Bračni problemi (28.4.2014 20:56:42)

IZVORNA PORUKA: Lu

Pa postavi sebi to pitanje, šta to TEBI znači?
Dobićeš desetke različitih odgovora, a i da su svi isti šta ti to znači...odgovor je u tebi!

[sm=smiley20.gif]

jovicaa -> RE: Bračni problemi (28.4.2014 21:10:38)

sigurno da postoje i takve faze i povratci iz njih. najlakse je okrenuti se i otici... ali sigurno da je u nekim vezama i znak kraja..
ja sam trenutno bas naelektrisana na mm-a i malo mi je onako pun k svega, sto bi rekli... ali znam da je prolazno.. nekad se jednostavno premoris, ma dodje ti da iskocis iz svoje koze, i onda shvatis da je to bila glupost, ali svi imamo bolje i losije faze.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sledeća stranica >   >>