RE: Bračni problemi (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

dijana1* -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:28:36)

Ja sam sigurna da postoje zene o kojima Jovica pise i cula sam dosta takvih prica. Samo sto u te zene ne bih bas svrstala dr kristal. To su tip zena koje prvo nisu sigurne u sebe, plase se zivota i svoje senke. Kojima je jednostavnije da progutaju batine, prevaru ili nesto drugo ali da ostanu tu gde jesu. A to je zato sto nemaju hrabrosti i znanja da nesto promene u svom zivotu. Takvih zena ima i one postoje. Drugo, digurna sam da te zene ne budu na forumu kao mi, da nisu dovoljno informisane o mnogim stvarima itd itd...... jednostavno tu je politika cuti i trpi.
Naravno JA, da to naglasim, kao i mnoge od vas to nikada sebi nebi dozvolile ali isto tako moramo biti svesni da postoje zene koje trpe nasilje u porodici.

zeksi -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:30:11)

Kuca ne moze da se proda, jer je pod kreditom, a i da moze, ko bi kupio kucu gde zive jos i njegovi roditelji, doduse u pomocnim prostorijama, a oni naravno brane svog sina, A verujte da ni sistem ni niko nema sluha da pomogne u takvim situacijam, jer policija dodje, on obeca da to vise nece raditi, a kad oni odu, tesko njoj.

Olga75 -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:32:46)

Zeksi nasilje izaziva nasilje i kraj price svi naslucujemo
sta da radi nemam pojma , nije moja stvar da se igram borca za ljudska prava

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:34:34)

strasno... eto i ana je dala isti primer kao i ja.
ubijena zena nakon sto je ostavila muza... jos je osoba o kojoj ja pricam bila visoko obrazovana. kad je shvatio da ju je skroz izgubio, ubio ju je. to je da se najezis.

i bas si lepo to definisala ana, ovo je jednostavno delikatna tema i ne moze se izvuci neko konacan odgovor sta i kako, iako neki to pokusavaju. o tome ja pricam sve vreme, svaka situacija je prica za sebe, i dok se ne bi nasle u njoj ne mozemo sigurno da tvrdimo sta bi uradile, jednostavno ne mozemo, i ne smemo da osudjujemo.

zeksi -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:41:59)

Da Jovice to je strasno. A znate sta je jos strasno. U vezi ovog primera sto sam vam navela, ja se bojim da se to nece dobro zavrsiti. Ja vidim tu tri moguca kraja, a ni jedan mi se ne dopada.
1. Ona ce otici, a on ce je onda naci i ubiti
2. On ce je ubiti ako ostane jer ce jedan dan preterati u batinama
3. Njihov sin ce ubiti oca, jer je on vec momak i cesto se desava da brani majku od oca
Znaci ne znam sta je gore.
I nemojte misliti da ja podrzavam da ona ostane u braku jer i ja sam izasla iz jednog loseg braka, ja samo neznam kako da joj pomognem, ali se jako plasim. Ja sam imala srecu da sam uspela da se sporazumno razvedem bez vecih problema, a kod nje je bas problematicno jer on nece razvod nikako.

serpica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:42:14)

Zeksi kad se kuca proda svi koji zive tu idu napolje kupac ne pita,no to nije tema,znam da se svasta desava kod nas,ali neko je rekao gde ima problema mora da ima i resenja.Nedaj boze nikome takvo nesto,imam zensku decu trudicu se svim silama da ih vaspitavam kako je mene moja majka,da budu samostalne,nezavisne i da nikad ne dozvole ponizenje bilo koje vrste po svaku cenu.

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:44:54)

to sto kazes serpice, ne daj boze nikome...[sm=smiley13.gif]
ali treba se snaci u toj situaciji, nadam se da bih ja uspela, ne daj boze da je dozivim.
i mene su ucili isto kao i tebe... samo sto kad izradjas decu, nisi vise sam i sve je mnogo teze i drugacije..

World -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 22:51:18)

Ma ljudi sta vam je, pa ja poznajem gomilu zena koje su nesposobne da zive same sa sobom, a kamoli da izdrzavaju djecu, jednostavno zavise od negoga citav zivot. To je valjda sve u glavi mozes li nesto ili ne mozes.

zece -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:00:59)

I mojot maz me maltretira I toa I fizicki duri neznam nemam hrabrost da zaminam imam I stan I rabota I se toa no nemozam ednostavno nemozam sekoja kavga zavrsuva so fizicko nasilstvo a nemam nitu deca nitu nisto kazete mi sto da pravam

NadaR -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:04:07)

IZVORNA PORUKA: World

Ma ljudi sta vam je, pa ja poznajem gomilu zena koje su nesposobne da zive same sa sobom, a kamoli da izdrzavaju djecu, jednostavno zavise od negoga citav zivot. To je valjda sve u glavi mozes li nesto ili ne mozes.

Bas tako!

serpica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:07:59)

zece ostavljaj ga stta mozes drugo,imas stan i posao a nemas dece koliko sam razumela sta te sputava,verujem da je ljubav u pitanju ali to nista ne opravdava.srecno!

Torbica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:14:34)

Ja sam moze biti malo kocoperna jer se oca ni ne secam, majka se nikad nije udala, nas dve - sto ona kaze - dva ratna druga, svasta prezivesmo same..... otkad pamtim, trcala je sa posla na posao, nema sta nije radila, od peglanja na sat, spremanja po kucama, sivare, pekare.... Inace je referent bila ali ostala bez posla.. Tokom faksa sam bila vise gladna nego sita, u Matici sam ucila jer za knjige bilo nije.... u patikama sam isla i zimi i leti... ALi je moja mama rekla - nema na koja vrata necu zakucati, i tako je i bilo. Tri stipendije sam imala tokom faksa zbog dobrog proseka. Svi su se cudili kako ona mene skoluje u drugom gradu kad je bilo gomila primera koji su govorili - ne moze se ni kad je dva roditelja a kamoli jedan. Od osmog razreda sam i ja radila, fizikalisala u bivsoj Suboticanci, vukla gajbe, da imam za dzeparac, celu srednju sam konobarisala vikendom, jedino kad dodjoh na faks, nije dala, jer je prece bilo zavrsiti to sve. I jesam, jos i pre isteka apsolventskog, ispit nikad pala. Ali moja mama je bila veliki borac, i bile smo skromne. I svi koji nas znaju navode za primer - kako je volja cudo i kako se moze.... Mi sami postavljamo nama granice. Bez hrabrosti da se upustimo u kostac sa problemima, ma kako neresivi oni izgledali....
I mogu da tvrdim bila ili ne bila u nekoj gadnoj situaciji, aman pre bih crkla gladna nego trpela budalu.

zece -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:14:36)

Neznam mnogu pati sum maltretirana fizicki a sposobna sum I deca I se da imam jas imam stalna rabota stan imam se no neznam sto me sprecuva verovatno nemam hrabrost jas zdrava I sposobna da imam deca a on ne se macam I so IVF I so se za da dobieme dete no veke e nepodnoslivo sekogas e mama sto ke kaze

dijana1* -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:17:04)

Bar ti Zece nemoras da trpis!

Ana RR -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:24:31)

Zece, ako sada nisi srećna sa njim, nećeš nikada ni biti. Samo će sve biti mnogo teže kada dođe dete.

Ja sam bivšeg momka ostavila jer mi se nisu dopadali njegovi roditelji i nisam mogla da zamislim da se vežem čvršće za tu porodicu. Pet godina smo bili zajedno, x puta je potezao priču o braku, volela sam ga ali sam znala da preko sebe ne mogu. I otišla sam.

Torbica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:25:06)

Ima jedna izreka koju sam ja cula od mm, kao odgovor na pitanje zasto neko trpi nesto. On to jako pojednostavi, kaze, zato sto vecini ljudi to nesto prija, bolesno ali istinito. To je "sindrom naklane ovce", kad krene noz unutra, ona se jos namesta, mislim ovo je morbidno do bola, ali kad se malo bolje razmisli, tako je.
Ovo napisah za Zece...

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:29:49)

O ne, ne. Kako postoje prevare koje se mogu oprostiti i slicne stvari? Da mu oprostim jer je imala bolje dupe ili veće sise od mene? Ne znam ali to je meni nepojmljivo. Naročito ne trpeti bilo kakvu vrstu nasilja, fizičkog, psihičkog ili verbalnog.Neko je gore rekao da postoje zene koje ni same o sebi ne umeju brinuti, a kamoli da budu samohrane majke, sa tim se potpuno slažem. Ali ni to ne opravdava trpljenje u bilo kom smislu. Mada ima ludaka koji i to vole, ima zena koje smatraju da treba da budu nečiji "robovi", da su niza bića. Olga rr je lepo rekla ako voli nek izvoli, sve ostalo je nemoguće opravdati.

Sosa Mena -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:31:03)

Zene su cudna biljka. Neke jednostavno vole da ih maltretiraju, mada to nikad nece priznati u javnosti.
Uvek se vodim slucajem svoje majke. Sa mojim ocem je bila 6 godina u braku prolazili su kroz lepe i ruzne periode. Ruzni periodi su se svodili na nemogucnost imanja dece. I kada sam napok stigla ja posle tri spontana pobacaja, brata koji je umro posle par dana od porodjaja, sa silnim zdrvastvenim problemima moje majke da mene rodi mom ocu se jednostavno nije svidelo sto sam zensko [sm=zmeden.gif] pa je resi da tako sveze operesanu majku malo protegne kroz sake. Jer eto nije mu rodila naslednika. Mozda bi mu tu ona i oprostila da nije pokusao mene da ubije. Tad joj je puklo. U spavacici usred zime sa bebom u rukama napustila je kucu. Nije imala nista, danas ima sve. Ima zdravu porodicu cerku i zeta koji je neizmerno vole i povrh svega predivnu unuku. A da tad nije imala hrabrosti i prepustila se zivotu samo zbog straha jer nema egzistenciju mozda vam sad ovo ne bi i pisala.
Ne trpite nasilje. Nije vam muz podario zivot da bi mogao da vam sudi!

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:34:14)

Sosa Mena [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] tuzna priča, ali realna i svaka joj čast.
Takva treba da bude svaka MAJKA, a ona koja je rodila dete da bi imala neke druge stvari i nekoga pored sebe neka trpi šta hoće. Jedno je ljubav a drugo su batine.

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:45:57)

zena majka kraljica, ne mozes tako povrsno posmatrati prevaru i banalizovati situacije. ima raznih situacija i perioda u brakovima.
ja kazem ako sam nesto za svoje 24 godine naucila, to je onda NIKAD NE RECI NIKAD, NE OSUDJUJ, I NE ZNAS KAKO BI BILO KAD BI BILO, jednostavno ne znas dok ne dozivis neke situacije. tj imas subjektivno misljenje dok ne dozivis situaciju, ne mozes sigurno unapred da znas sta bi uradio, niti mozes da znas kako se neko oseca i sta misli .. da ne filozofiram sad

Sanchy -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:47:44)

IZVORNA PORUKA: Sosa Mena

Zene su cudna biljka. Neke jednostavno vole da ih maltretiraju

I ovo je tacno,imala sam decka policajca i jednom prilikom mi je ispricao kako ih je na intervenciji napala zena i rukama i nogama zato sto joj hapse muza koji ju je upravo isprebijao a komsije zvale policiju ,to nikako nisam mogla da shvatim ali ocigledno da nas ima raznih

Sosa Mena -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:51:04)

Sanchy kad sam pitala komsinicu koju muz bukvalno bije za dorucak, rucak i veceru zasto to trpi. Jer nije kod njih finansiski momenat uopste bitan. Odgovorila mi je ovako: Pa ja ga volim [sm=zmeden.gif] Iskreno nisam znala da li da se smejem ili da placem. Gluplji odgovor nisam cula. I ker ako ga gazda nekoliko puta prebije nece sigurno da mu ostane duzan, a kamo li svesno ljudsko bice.

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:51:50)

generalizovanje i svrstavanje situacija, mi je iskreno i bez ljutnje, jako klinacki, tako razmisljaju deca u srednjoj skoli. nije sve crno i belo, nijanse su mnoge.. u tome je car zivota i psihologije.
ja nisam ni dobra ni losa osoba, ja sam osoba i dobra i losa i ni dobra ni losa. ako razumes kroz ovaj primer. tako je i sa situacijama, postoji hiljadu varijacija na temu i ne mozes da budes sigurna kako bi u kom momentu postupila, to je meni do zrelosti.
ovde ne pricam o zlostavljanju naravno, nego recimo o prevari. po pitanju nasilja nema dileme naravno, niko nema pravo da bude nasilan prema drugom ljudskom bicu.

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:54:42)

Jovicaa pa ne znam kako banalizujem. Evo jednostavno razvela bih se da se zaljubi u drugu, da samo ima seks sa drugom bez ljubavi, da ima seks za jednu noć sa drugom, da se poljubi sa drugom, da "vaćari" drugu, da se dopisuje sa drugom. Sve je to za mene prevara, izigravanje mog poverenja i gazenje mog dostojanstva. Priznajem plašim se da mi se to dogodi baš iz tog razloga što sam sigurna u posledice, a posledica je razvod definitivno. Za sad mirno spavam, i znam da ću spavati i ako se to nekada dogodi, jer pored sebe tako blizu neću imati nekoga ko mi radi iza ledja i protiv mene.

Sosa Mena -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:56:25)

Ako je vec rec o prevari. Kod mene je bar stvar jasna. Nema tu sta da se prica. Ako bi da vara moze, niko to ne moze da mu zabrani ali ni ja to ne moram da trpim. Ako cu da ja varam, mogu ne moze ni on meni da zabrani, a ne mora ni da to trpi. Stvar izbora u svakom slucaju. Varati ili ne varati. Trpeti ili ne trpeti. Ja biram ne trpeti.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  86 87 [88] 89 90   Sledeća stranica >   >>