Torbica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 23:14:34)
|
Ja sam moze biti malo kocoperna jer se oca ni ne secam, majka se nikad nije udala, nas dve - sto ona kaze - dva ratna druga, svasta prezivesmo same..... otkad pamtim, trcala je sa posla na posao, nema sta nije radila, od peglanja na sat, spremanja po kucama, sivare, pekare.... Inace je referent bila ali ostala bez posla.. Tokom faksa sam bila vise gladna nego sita, u Matici sam ucila jer za knjige bilo nije.... u patikama sam isla i zimi i leti... ALi je moja mama rekla - nema na koja vrata necu zakucati, i tako je i bilo. Tri stipendije sam imala tokom faksa zbog dobrog proseka. Svi su se cudili kako ona mene skoluje u drugom gradu kad je bilo gomila primera koji su govorili - ne moze se ni kad je dva roditelja a kamoli jedan. Od osmog razreda sam i ja radila, fizikalisala u bivsoj Suboticanci, vukla gajbe, da imam za dzeparac, celu srednju sam konobarisala vikendom, jedino kad dodjoh na faks, nije dala, jer je prece bilo zavrsiti to sve. I jesam, jos i pre isteka apsolventskog, ispit nikad pala. Ali moja mama je bila veliki borac, i bile smo skromne. I svi koji nas znaju navode za primer - kako je volja cudo i kako se moze.... Mi sami postavljamo nama granice. Bez hrabrosti da se upustimo u kostac sa problemima, ma kako neresivi oni izgledali.... I mogu da tvrdim bila ili ne bila u nekoj gadnoj situaciji, aman pre bih crkla gladna nego trpela budalu.
|
|
|
|