jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 18:01:21)
|
vidi do koje smo price dosli, a ne bi ni dosli da moji prvi postovi nisu izvadjeni iz konteksta. ja prva ne bih nista trpela, pokusala bih da zivim samostalno, bez icije pomoci, da mi nije dobro. zato sto sam ja takva osoba. ali nikada ne mogu da osudim zene koje za to nemaju hrabrosti, pricca koju vrtim vec u 30 poslednjih postova, ali niko ne razume ocigledno, ovde je ocajno stanje, ljudi se ubijaju zato sto umiru od gladi. drzava MORA da obezbedi pomoc samohranim majkama... toliko o prici o borbi protiv bele kuge. ti ako na pr imas dvoje dece i platu 30 000 neces dobiti ni decji dodatak, zato sto je prosek primanja po glavi prevelik, heeej pa gde mi zivimo... pre bih rekla da pokusavaju da nas istrebne kao pacove, nego da se bore protiv bele kuge. kad bi bilo vise podrske od strane drzave, i te kako bi se razvodile, a ovako cute i trpe, sta ce. a i hocu da kazem da nije tako lako rasturiti porodicu, zbog bilo cega, jednostavno nije, nikome ko ima emocije ne bi bilo. ne mislim na zene koje tuku muzevi i sl, tu nema sta da se prica. ali recimo nije svaka prevara ista, i nije svaka situacija ista, i neko oprosti prevaru, mozda neka prevara i moze da se oprosti... i svakakve su situacije, a zene trpe zbog nemastine, to je fakat. koliko god da pokusavate da ulepsate vidjenje toga. to sto sam gore napisala je klasican primer. 20 000, pa izvoi izdrzavaj sam decu, bez pomoci. TO JE APSOLUTNO NEIZVODLJIVO. sve i da radi jos jedan posao za 20 000 din. sta da radi sa 40 000, ako joj 25 000 ode na reziju, od toga moze da kupi deci svaki dan litru mleka i hleb, pa izracunajte... a da ne pricam o primerima u kojima se razvedu posle niza godina takvog zivota, pa ih kreten jos i ubije na kraju, imala sam takvu situaciju u svojoj blizoj okolini, da ti presedne zivot. niko kod nas ne stiti dovoljno zene, to je sve privid. a najcesci primer je da se razvedu i udaju opet, da bi mogle da zive normalno, da tako je. zato sto u ovoj zemlji sa jednom prosecnom platom ne mozes ni sebe da izdrzavas, a kamoli porodicu. odoh sad da pravim one torbicine integralne keksice...
|
|
|
|