RE: Bračni problemi (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

anci kv -> RE: Bračni problemi (15.4.2014 17:35:18)

od alimentacije teško da ima koristi. Mislim da se dobija maximum 30%od primanja supružnika

bubulence -> RE: Bračni problemi (15.4.2014 17:53:38)

Lu a mozda dete dobija penziju usled smrti roditelja, mozda je zena stambeno obezbedjena, mozda ce joj firma supruga ponuditi neki posao, nemojmo preterivati i povezivati te stvari.
evo, ja,sada zivim u gradicu u kom zene rade za 12000 do 15000 din (to je od 100 do 150e) ! i reci mi, cak i da rade 2 posla od cega da izdrzava sebe i dvoje dece ukoliko nema pomoc??? samo mi dajte primer. da ode u veci grad? ok, otici ce ali joj treba za pocetak da iznajmi stan i para dovoljno da prezivi sa decom dok ne nadje posao... a ako ih nema?
ja prva kazem da NIKADA ne bih trpela ni jedan vid zlostavljanja, bilo to psihicko ili fizicko ali nikada necu osudjivati zenu koja ga trpi jer nema drugog izbora.
ali cu osudjivati one koje imaju gde da odu i od cega da zive ali ostaju u paklu od braka jer se nadaju da ce se on promeniti jer, Boze moj, osamario je tek 4 puta, to i nije tako mnogo...

Leax -> RE: Bračni problemi (15.4.2014 17:56:33)

IZVORNA PORUKA: Lu

Niti radim, niti imam roditelje žive niti brata ili sestru ali sam sigurna da batine trpila ne bih. Inam dvije ruke i dvije noge i ne bojim se života, to je stvar principa. Nema tu kalkulisanja, pomoći roditelja, pomoć države itd. nego uzdaj se u se i u svoje kljuse.
Niko ne zna kako bi prošao kroz takvu situaciju i ne može znati. Treba imati svoj stav a moj je da volim sebe vise od ijednog muškarca na ovom svijetu i previše sam sebi dragocijena da mi neko uništava život a ja da pasivno da sudjelujem u tome i tako odgajam svoje dijete...ne u mom životu!

Apsolutno si u pravu [sm=smiley20.gif][sm=smiley32.gif]

Lu -> RE: Bračni problemi (15.4.2014 19:23:03)

IZVORNA PORUKA: bubulence

Lu a mozda dete dobija penziju usled smrti roditelja, mozda je zena stambeno obezbedjena, mozda ce joj firma supruga ponuditi neki posao, nemojmo preterivati i povezivati te stvari.

A možda ništa od toga a možda naslijedi i kredit, dugove iiii?
Situacija je bezbroj a svako ima izbor nemojte govoriti da nema!
Svi mi imamo primjere u svojoj okolini i sa dobrim i sa lošim ishodom.
Ili hoćeš ili nećeš živjeti sa nasilnikom, svakome na izbor a ako već mislite na djecu onda razmislite dva puta kakav će mu život biti pored nasilnika, pustite malo novac razmislite o svom i djetetovom psihičkom i fizičkom zdravlju!
Niko ne kaže da je lako!

zeksi -> RE: Bračni problemi (15.4.2014 21:05:50)

Ja sam se razvela pre dve godine, od bivseg muza nisam dobila ni dinara alimentacije, hvala bogu imam solidan posao pa mogu da platim stan, racune, vrtic je besplatan, nemogu sebi bas da priustim mnogo, ali ovaj mir nema cenu verujte mi.

jovicaa -> RE: Bračni problemi (16.4.2014 1:09:37)

jako banalizujete stvari. neko je napisao, nije jedini razlog za razvod nasilje. postoji ih hiljadu, i mnoge zene ih trpe zato sto nemaju gde sa decom i ne mogu da prezive same finansijski.
najlakse je reci da su te zene kukavice, a ne daj boze da je neka od nas u toj situaciji, ko zna sta bi uradila, iako se sada sve busamo u grudi kako bi ne znam sta uradile, dok kuckamo sa lap topova iz kreveta, iz toplih stanova, punih stomaka, pored normalnih muzeva...[sm=smiley23.gif]

Lu -> RE: Bračni problemi (16.4.2014 8:12:25)

Ti jovice ne čitaš iskustva žena koje ovdje pišu da su izašle iz tog pakla i da mir u životu nema cijenu a kakvi su im stomaci bili to one najbolje znaju, evo pitaj ih zašto nisu ostale.

Peace* -> RE: Bračni problemi (16.4.2014 9:15:12)

A šta mislite šta treba da rade žene kojima umre muž, da se odmah ubiju, i djecu i sebe jer od čega će da žive?

[sm=smiley20.gif]

M.mama -> RE: Bračni problemi (16.4.2014 15:17:13)

Eto, ja vise nisam sa muzem a on niti radi niti vidja dete. Da mi nije mojih i tih 10 000 od drzave ne znam sta bih. Da se zaposlim ne mogu jer nema ko da ga cuva a u vrticima se jako dugo ceka... Ne znam kako bih zahvalila mojim najblizima koji su uz mene.
A kako prolazi vreme vidim da nam je mnogo bolje bez doticnog. Nije bilo maltretiranja. Dobro, ja nisam postizala da jedem od obaveza dok je on uzivao... ali posle se i to okrenulo. Zao mi sto dete nema oca uz sebe ali ima mene koja ga volim vise od svega i babe i dede, ujku, tetke... svi su uz nas.
Mame ne dajte se.

mama micki -> RE: Bračni problemi (16.4.2014 15:32:41)

M.mama, ti si jedna veoma hrabra žena i ja sam sigurna da ima još žena sličnih tebi. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
I veoma si srećna jer imaš takvu porodicu!
Ja hvala bogu nisam u takvoj situaciji da razmišljam o razvodu, ali sam dete razvedenih roditelja. Bilo mi je jako teško kada je tata otišao, ali mi je i nekako laknulo, jer više nisam morala da slušam kako se svađaju i šta jedno drugo govore. Uvek sam bila u kontaktu sa ocem, mada mi nikada ništa nije dao, niti kupio, u inat mami. Bila sam jako povređena i ljuta na njega ali sada sam mu sve oprostila. Sada sam ja njemu ono što on nije bio meni, mene zove kada je u problemu i kada mu je teško. Otišla sam u OFF ali hoću da kažem da je tvoje dete sigurno srećno jer ima majku koja ga neizmerno voli i posvećuje mu svo svoje vreme. Bolje da bude sa jednim srećnim, nego sa dva nesrećna roditelja. Pozdrav za tebe i tvoje dete!

M.mama -> RE: Bračni problemi (16.4.2014 15:44:36)

Nazalost, ima mnogo takvih primera u poslednje vreme i nemamo pojma koliko smo mi zene jake.
Jesam srecna sto ih imam. Veci deo sam sama jer ne zivim sa njima ali smo zgrada do zgrade tako da uskoce kad god zatreba. Jeste tesko biti samohrani roditelj ali psihicki (u mom slucaju) lakse. I ne zalim se. [sm=smiley1.gif]
Hvala Bogu da nisi u slicnoj situaciji... [sm=smiley1.gif]
Ljubim punooo...

mama micki -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 7:59:22)

Da, nažalost ima mnogo takvih slučajeva. Ja imam drugaricu koja je odlučila da ode od muža sa bebom od četiri meseca, dete sada ima 16 meseci, koliko i moja Sara i sada su već na sudu, nažalost. On dete nije video od prvog rođendana, ona nema posao ali ima roditelje i baku koji joj pomažu. Teško joj je, jer ga voli, ali prosto nije mogla više da trpi neke stvari. Ja kad bih došla u tu situaciju, takođe bih imala gde da odem, imam veliku kuću u kojoj živi moja mama, i barem ne bih plaćala stan, imam stalan posao i solidnu platu i sigurno ne bih mnogo oskudevali, ali meni je moja porodica sve. Na sreću, našla sam dobrog čoveka i zajedno smo već osam godina. Žao mi je što se danas mnogi brakovi završavaju razvodom, ali isto tako mi je drago što vidim da su žene danas mnogo jače nego pre i da se na taj način nešto menja u našoj zemlji.
Čuvaj svoje dete i uživaj u svom miru, a i ljubav će doći jednom, ti si mlada. Ljubim vas i samo hrabro, kao i do sada.[sm=smiley31.gif]

M.mama -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 11:08:00)

Nesto najlepse je imati porodicu, dom... ali kad ne ide... Ja sam volela ono sto je bio nekad, od kad se rodio sin pale su maske i ja to ne mogu da volim. Hvala Bogu na svemu, pogotovo na snazi i treznoj glavi. Ja sam rekla ovom da ode, sin je imao nepunih 6 meseci... evo 3 meseca nije pitao za njega a bili smo ukontaktu oko papira nekih. Tuznih prica ima ali nekad ispadne bolje, ko zna sta bi kasnije bilo...

Hvala na lepim recima i podrsci, znaci [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 12:17:25)

da sve te zene koje su se razvele spominju nekog ko im pomaze, zato sto same ne bi mogle da prezive. to je realnost, a ne nesto sto ja izmisljam.
nemoj da mi izvrces reci lu, i lepo sam napisala pa nije jedini razlog za razvod nasilje u porodici.. ja bih prva pobegla glavom bez obzira da me muz zlostavlja naravno. ali postoji hiljadu razloga za razvod, nije samo nasilje. i cinjenica je da ih jako puno zena trpi zato sto NE MOGU SAME DA PREZIVE, DA SE PREHRANE. nema ko da im pomogne jednostavno. to je realnost u nasoj drzavi, a ne nekakav mit. nemaju svi nekoga ko ce ih oberucke prihvatiti i pomoci im.
zlostavljanje je nastrasnije, ali postoji hiljadu drugih razloga koji isto tako nisu naivni, pa se trpe i trpece se zbog momenta prezivljavanja, ne pricam o luksuzu.
moja drugarica radi u sigurnoj kuci i te price zaista nisu naivne, to su zene kojima mi nosimo donji ves, zato sto ni to nemaju, a iz sigurne kuce isto lete posle mesec dana i onda su na ulici, bez icega, bez posla, bez stana, bez zivota, ne znate o cemu pricate. kakvu buducnost one imaju?
nije ni cudo sto ima toliko prostitucije, iskreno.

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 15:17:17)

Ja bih iz bilo kog razloga za razvod istog momenta podnela zahtev. Ništa ne bih trpela, brak nije zajednica da se trpi brak je zajednica sreće i medjusobnog podrzavanja i pomaganja. Mislim da je svaka žena (zdrava naravno) sposobna da sebi i detetu obezbedi minimum, svaka majka bi to uradila za svoje dete pa ma čim se bavila. Kopala bih i rukama i nogama ali moje dete i ja da zivimo u zajednici koja ne funkcioniše samo da bi prezivele i grebala se i molila za svaki dinar, neka hvala.
Batine nikad ne počinju same od sebe, uvek im prethodi nešto lakše, mnogo lakše one su samo eskalacija na kraju.Izvinjavam se Jovice ali ne slažem se sa tobom. Uvek je bolje i zdravije pre svega za decu da se roditelji razidju nego da odrasta u nezdravoj okolini.
Prevara, čist razlog za razvod. Da li bi ti mogla svom detetu da objasniš da tata više ne voli mamu nego neku drugu tetu? Alkohol, da li bi mogla da objasniš zašto tata ne zna za sebe? Ima milion razloga. Žene ne dozvolite da vas neko gazi. Koliko su muškarci sposobni žene su sposobnije duplo više. A baš zbog ovakvih stavova da žena bez muškarca ne može da preživi odosmo svi u...
Muškarci i žene potpuno su ravnopravni, ali muškarci nemaju ono što imaju žene MAJČINSKI INSTINKT. Zato smo jače.

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 15:38:44)

ne kazem da bih ja trpela, ali ima zene koje NEMAJU IZBORA.
da, da izvinite, ja sam zaboravila da mi zivimo u norveskoj i svajcarskoj, a ne u srbiji.... necu vise komentarisati na ovoj temi.

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 15:41:50)

Pa i ja živim u Srbiji. Nisam imala nameru da te naljutim. Ali za sve osim smrti ima izbora.

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 15:46:53)

nisam ni rekla drugacije, to je bila ironija.
e posto svi zivimo u srbiji, molim vas objasnite mi kako da zena koja ima zavrsenu recimo samo srednju skolu i ne moze da zaradi vise od 20 000 mesecno. na primer moja tetka, a ima cak i visu skolu zavrsenu, a ne moze da nadje bolje placen posao nego sto je 20 000 u gradu vrscu, znaci nije prica sa strane. nju samo dajem za primer lose placene zene u srbiji sa zavrsenom visom skolom.

kako ta zena koja ima 20 000 din platu, da plati stan, racune, kupi hranu i spremi decu za vrtic i skolu i priusti im osnovno, recimo da ima dvoje iili troje dece? znaci nema niciju pomoc. i taj posao za 20 000 je jedva pronasla, posto kod nas vise nije problem koliko ces placen posao da nadjes, nego da uopst nadjes bilo koliko placen posao. recimo da joj bivsi muz radi na crno i nije duzan da placa alimentaciju, posto kao sto znamo roditelji bez zvanicnih prihoda ne placaju alimentaciju.

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 15:52:16)

neka standardna stanarina u zrenjaninu je oko 100 evra, nama su u stanu racuni 15 000 din.
to je vec 5 000 din vise nego sto je njena plata. a gde je vrtic, skola, knjige, patike, odeca, lekovi?
a da ne pricam o hrani za koju je za troclanu i vise clanova porodice potrebno minimum 30 000 din da bi se prehranili....

Zena Majka Kraljica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 15:59:45)

Nisam u takvoj situaciji. Ne znam, ali postoje razne socijalne pomoći, neki dodatni posao, snadje se svako kako zna i ume. Vremena su teška mora mnogo truda da se normalno živi čak i porodici koja je na okupu a kamoli samohranoj majci. Ali opet nije ništa razlog da se ostane u braku koji ne valja.

Olga75 -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 16:00:18)

Jovice , bogati
stavljas varijantu : jedes i biju te ko stoku ili crknes od gladi [sm=smiley24.gif]
pa sve i da zivis u Norveskoj i da ne radis a muz ti je emigrant iz nas drzave , daaaaj
mozes da kazes da se**m al neko te bre bije svaki dan jer je lose volje , nije bilo plate , nervozan je , eto doslo mu ???????
daaaa trpi zeno stoko !

isidora88 -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 16:00:55)

jovice aposlutno se slazem sa tobom.
za stan treba minimum 200 eura mesecno sa rezijama, tj. to je pre supa nego stan, a gde je jos minimum toliko za hranu,vrtic ()odecu ni ne racunam i tako neke stvari) sta zena u tom slucaju da radi, muz nasilnik, alkoholicar, preljubnik...gde ta zena da ode ako radi u trafici za 20.000 din i nema pomoc roditelja i prijatelja?

tek sad vidim da ste ispisale jos poruka, ja pocela da kucam jos pre pola sata i nikako da zavrsim poruku, nesto me mateja cimao

Žapkić -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 17:08:00)

Drage moje, nema me na RR jer prolazim kroz ovu priču. Rešila sam, definitivno, da stavim tačku na sve. Pisaću kad budem mogla. Trenutno prolazim kroz jako tešku fazu. Mislim na vas i ljubim vas puno!!!
E, da, inače sam bez posla, sa fakultetskom diplomom sa kojom mogu samo da se slikam u zemlji Srbiji. Ali, neću odustati i ostati u nečemu što ničemu ne vodi...

jovicaa -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 18:01:21)

vidi do koje smo price dosli, a ne bi ni dosli da moji prvi postovi nisu izvadjeni iz konteksta.
ja prva ne bih nista trpela, pokusala bih da zivim samostalno, bez icije pomoci, da mi nije dobro. zato sto sam ja takva osoba.
ali nikada ne mogu da osudim zene koje za to nemaju hrabrosti, pricca koju vrtim vec u 30 poslednjih postova, ali niko ne razume ocigledno, ovde je ocajno stanje, ljudi se ubijaju zato sto umiru od gladi. drzava MORA da obezbedi pomoc samohranim majkama... toliko o prici o borbi protiv bele kuge. ti ako na pr imas dvoje dece i platu 30 000 neces dobiti ni decji dodatak, zato sto je prosek primanja po glavi prevelik, heeej pa gde mi zivimo... pre bih rekla da pokusavaju da nas istrebne kao pacove, nego da se bore protiv bele kuge.
kad bi bilo vise podrske od strane drzave, i te kako bi se razvodile, a ovako cute i trpe, sta ce.
a i hocu da kazem da nije tako lako rasturiti porodicu, zbog bilo cega, jednostavno nije, nikome ko ima emocije ne bi bilo. ne mislim na zene koje tuku muzevi i sl, tu nema sta da se prica. ali recimo nije svaka prevara ista, i nije svaka situacija ista, i neko oprosti prevaru, mozda neka prevara i moze da se oprosti... i svakakve su situacije, a zene trpe zbog nemastine, to je fakat. koliko god da pokusavate da ulepsate vidjenje toga.
to sto sam gore napisala je klasican primer. 20 000, pa izvoi izdrzavaj sam decu, bez pomoci. TO JE APSOLUTNO NEIZVODLJIVO. sve i da radi jos jedan posao za 20 000 din. sta da radi sa 40 000, ako joj 25 000 ode na reziju, od toga moze da kupi deci svaki dan litru mleka i hleb, pa izracunajte...

a da ne pricam o primerima u kojima se razvedu posle niza godina takvog zivota, pa ih kreten jos i ubije na kraju, imala sam takvu situaciju u svojoj blizoj okolini, da ti presedne zivot.
niko kod nas ne stiti dovoljno zene, to je sve privid.
a najcesci primer je da se razvedu i udaju opet, da bi mogle da zive normalno, da tako je. zato sto u ovoj zemlji sa jednom prosecnom platom ne mozes ni sebe da izdrzavas, a kamoli porodicu.
odoh sad da pravim one torbicine integralne keksice...

serpica -> RE: Bračni problemi (17.4.2014 18:13:35)

Jovice razumele su te zene vrlo dobro ali ce i iz ovog poslednjeg posta da izvuku kontekst ko sto kazes...
po tome sto si napisala ispada da bi deca dobila nesto vise od hleba i mleka majka treba da trpi prevaru kakva god bila,batine,psovanja i vredjanja,a ta ista ce sve to da gledaju i jedu milku,jer inace mama ne bi mogla da im kupi,[sm=zmeden.gif]
Naravno da ne mozes da izdrzavas dvoje dece sa 200e pogotovo ako nemas svoj stan,ali da se ne lazemo ni jedno dete samohrane majke nije umrlo od gladi,mozda nema sve sto pozeli ali bar mirno spava i ne stavlja ruke na usi kad tata udje u sobu.
ne zamerite nisam mislila nista lose,samo tako razmisljam.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  84 85 [86] 87 88   Sledeća stranica >   >>