moja ciklama
|
IZVORNA PORUKA: Didy Stvarno bih volela da nam svest kao društva poraste i da položaj žena postane bolji u stvarnosti, ne samo na papiru. Joj, baš sam nsešto raspoloženja za pametovanje danas! Što se tiče mob/neta/fb - može da se krije i petlja i kad je sve transparentno..ko ume..nismo svi za jednake stvari sposobni/e! Ja bih to mm rekla: Sve ti je dozvoljeno, al ti nije sve od koristi . Što se tiče varanja, mm i ja smo dugo zajedno, ceo život najbolji drugovi.. dobro se poznajemo. Moje iskustvo je takvo da sam ja čim osetim da nisu "čista posla" pametno i ne ishitreno pretresem sve.. i uvek se ispostavilo da nisam đžabe čačkala mečku, ali da je mm "nevin", jbg-uvek se izvuče . E sad, dal je to i on vešt koliko i ja ili stvarno nije kriv . Što se tiče svekrve - o Bože, šta sam ti zgrešila?! Sada sam bez komentara, ali nekada sam vriskala, piskala..sve dok se jednog jutra nisam probudila i rekla: Ona je za mene vazduh! Od tada, super! Ja sam to sebi priuštila, jer sam finansijski i stambeno potpuno ne zavisna od muža, ili svekijevaca, ili svojih roditelja. A iskreno šizim od drugarica i sestri, koje su se uvalile u tuđu kuću, ispremeštale nameštaj, izrodile decu, svekijevci im kuvaju i kupuju prešak za veš, plaćaju račune, a opet im ne valjaju . Evo ja ću da ćutim i trpim, samo da mi neko kupuje, plaća i sprema,ee, i čuva decu.. Lako je reći, neće da se odvoji od mame, pa ne mora, ko je kriv nama što se lako odvajamo od svoje, okreni se i idi, ako krene za tobom-super je, ako ostane kod mame, opet super je! E sad, zašto sam citirala Didyjev komentar..zato što sam oduvek smatrala da treba da se borim samo za sebe, pa kad se izborim za sebe onda i za svoju porodicu..nisam se oslanjala na muža, svekijevce, jesam na svoje roditelje, jer mi je mama, Bog da joj dušu prosti, uvek govorila: "Fakultet, Posao, Stan, Muž i Deca!" Jeste da sam se pošteno namučila za sve ovo, jeste da mi ništa nije palo sa neba, ali sam uvek zahvalana prvo Bogu, onda svojoj porodici i na kraju svom mužu..za ovo što sam sada. I da, nije, da ja nemam bračnih problema, i nije da sam savršena, i nije da 2-3 puta nisam ozbiljno razmišljala da se razvedem..sve to jesam..sa nekim devojkama sa RR sam to i podelila, i ne stidim se toga. Ipak,nisam odustala od mm, još uvek se borim, jer sam generalno srećna pored njega i jer me neizmerno voli!