RE: Bračni problemi (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

oxy7 -> RE: Bračni problemi (13.6.2011 14:54:54)

Sad sam još jednom iščitala sve, pa sam primijetila da mi je nekako promaklo to da nije samo nedostatak ljubavi u pitanju. To gunđanje oko svega što kupiš za sebe, to što voziš stari i jeftiniji auto i sl, mene bi takođe izludjivalo, koliko god da volim mm. Srećom, on nije taj tip, nikad mu ne smeta da kupim sebi bilo šta, imamo i zajednički i svako svoj budžet i niko nikome ne polaže račune, samo se oko krupnijih stvari unaprijed dogovaramo. Nema to veze ni čije su pare, ni ko zaradjuje više, neko jednostavno ne umije da se opusti, čak i kad može.

Iskreno mislim da će ti psiholog možda samo donekle pomoći, jer ako tm neće da saradjuje, sama očito ne možeš promijeniti stvari.

želim ti puno sreće!

Verus -> RE: Bračni problemi (13.6.2011 20:43:22)

Mislim da neki od vas nisu bas razumeli prokletin post.  Ona doprinosi i radi, nije da njoj treba taj isti muz da joj pruzi tu pogacu i druge stvari u zivotu.  Ona zeli malo poletnosti, zeli da bude ona stara koja je bila ranije, da putuje, da bude divlja, luda, slobodna.  Vas dvoje se jako razlikujete, i iz razlicitih ste backgrounds, to je najveci problem.  To je i problem sto ga vise ne volis, pa i to sto si ga volela u pocetku.  Jbg, zivot nije san, pesma i zezanje.  Mnogi nasi snovi se sruse, ne bas od tog muza kojeg imamo, ali, tako nekako, kroz zivot shvatimo da nije sve onako kako bismo zeleli ili da nemamo zivot o kojem smo sanjali.  Prokleta moja, MNOGI nisu srecni u svojim zivotima ali ti to nece priznati.  Pa niko od nas nije 100% ispunjen situacijom u kojoj zivi, ali ja to nekako gledam kao ljudsku prokletost.  Ili nam nikad nije dosta, i uvek nam neki vrag fali.  Da me razumes, ja nekako mislim da sam u stvari, u zivotu bila najsrecnija kad sam najmanje imala.  Uvek smo se manje prepirali svadjali, kad naidje problem (sto je i danas slucaj) mi smo TIM.  Pre svega ti je bitno da si TIM sa svojim muzem.  Da imate iste ciljeve, teznje, zelje u zivotu.  Druge stvari covek mora da izgladi, to je jednostavno tako.  Pisala sam pre, da nekada, ni sami sebe ne razumemo, a kako da ocekujemo da nas razume muz?  Prijatelj?  Pa nekad ni sami ne znamo sta bi od sebe i od zivota....

Ja bih volela da imam magicni stapic za tvoj problem, i da mogu da make it go away, al ne mogu...Bilo bi mi lakse da ti kazem nesto konkretno kad bi rekla da ljubav zamire, ali ti kazes da dugo vec ljubavi uopste nema....Ja nekako mislim da bi se mozda i zaljubila u njega da on hoce da bude deo tvog zivota, kao sto si ti deo njegovog.  Jer, ocigledno, ti si vise ta koja se prilagodila i cije grane su slomljene zarad zivota.  I razumem te sto si se udala zarad tudjih ocekivanja.  Puno nas zivi u takvim ogruzenjima, a jos kad si mlad pa bolje ni ne znas...

Ja mislim da: pokusas da razgovaras sa strucnim licem.  Moja mama je to radila citav svoj zivot i UVEK bi joj puno pomoglo.  Sto ona kaze, to je neko ko je skolovan da te gleda objektivno i tvoj problem i da ti bar da pametan savet.  Jbg, kod nas je polja ljudi zadrto pa te cudno gleda zbog toga, ali ne moras nikome ni reci. 

Drugo: sedi i otvori mu dusu, naravno, nemoj mu reci da ga ne volis (mada je ovo pogresna rec, ti njega volis, ali ne kao partnera i cenis koliko je divna i dobra osoba), ali mu reci da ti malo tesko pada sto ti vise nisi ti, da zelis da malo pustis krila, ali da je to nesto sto mozete uraditi ZAJEDNO kao porodica.  Pa jbt ako covek ima dete nije umro!  Na kraju krajeva, idite negde na duzi vikend i ostavite dete nekome na cuvanje.  Sto moj muz kaze, pa nije zena losa majka ako malo vremena posveti sebi (na moj komentar da se osecam lose ako sam kuci bez H a ona u jaslicama). 
Reci mu da ti treba iskra, jbg daj vam sansu, mozda se nesto desi? 
Tako, ako na kraju odlucis da je najbolje ici odvojenim putevima, ne ostavljas ga u soku, i nisi ga ostavila u potpunom mraku.

Ne znam jel me razumes?  Zelim da se sve razresi i da nadjete zajednicki jezik.  A istina je da je trava zelenija negde drugde, ali samo na kratko.  Posle shvatis da je sve to isto srnj drugo pakovanje.  I MISLIM da je postovanje veoma bitno, da zaljubljenost prodje i predje u ljubav.  Neku drugaciju ljubav, stalozeniju, sigurniju.  I nije isto kao na pocetku, ali to je sasvim normalno.  Ali, ako na kraju dana znas da zelis da ostaris kraj te osobe i ne bi mogao da zamislis zivot bez njih, onda je to to. 

Ne znam da li bi se drugacije osecala da stvarno mozes da se odvojis od njega na mesec, dva i da sagledas sve sa druge tacke gledista?  Mozda ti to bas i treba da sama sebi mozes dati odgovor? 

prokleta -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:04:32)

Verka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] Rasplakala si me[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Jer sve sto si napisala je do najsitnijeg detalja tacno.

Ja sam zapala jos u vecu krizu. Do petka moram da odlucim sta cu... mm nece pristati na to da mi da slobode da razmislim, znam to. Ne spavam, ne jedem... Ni sama ne znam kako hodam ulicom, kako idem na posao, i kako ostajem pribrana. Sta god da odlucim mislim da cu napraviti gresku. Odbijam svaki razgovor, izbegavam prijateljice, mamu, pogotovo psihologa. Dosla sam do te faze da bih samo lezala po celi dan u krevetu i da se ne dizem. Vi ste jedine koje znaju sta se desava, i hvala vam na svaki utrosen minut koji ste potrosile na nekoga kome nema pomoci. Nemam hrabrosti da mu kazem istinu, nemam hrabrosti da ga ostavim i zapocnem zivot sama sa detetom. Odmah zamislim njegov zivot, kako bi on patio, ko bi mu kuvao, ko bi mu prao robu, kako bi se snasao bez nas??? Nemojte misliti da se foliram, kunem se da je to istina, i mrzim sebe sto nisam kucka koja bi trebala da misli samo na sebe.

Nemam hrabrosti da pogledam u oci ljude oko mene, i da im kazem sta se samnom desava. Najlaksa solucija bi bila da opet budemo zajedno, i opet da glumim, ali mislim da necu moci dugo. Onda se zgadim sebi kad pomislim na to kako bih volela da on mene prevari... da bude gad prema meni... Zar vi smatrate da sam ja normalna???? NE! Ne mogu da verujem da sam ovako duboko zapala u sopstvena *ovna.

Hvala jos jednom svima koji mi pomazete![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

Anoniman -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:06:30)

prokleta, ako toliko brines o tome sta bi bilo s njim posle vaseg raskida, jesi li sigurna da ga ne volis bar malo?

prokleta -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:12:24)

Vidis, ni sama ne znam odgovor. Ja sam vec rekla da ga volim i obozavam, jer je dobar otac, muz, covek uopste. Ali ne volim ga na onaj nacin na koji sam ga volela prvih godina. Zato ja kazem, ko bi mene razumeo?? Ja bih ga grlila, mazila i pazila, ali ne mogu druge stvari sa njim? Meni je sex sa njim nekada mucenje, nekada mi je ok, ali samo ok, mehanika. Razumes? Nema iskre, strasti, samo veliko postovanje. Ali to je trebalo da se desi za jedno 20 god, zar ne? A ne nakon 3 godine braka?

Zaboravih da dodam: Meni vise i ne prija njegovo drustvo, skroz smo razliciti, nemamo nijednu zajednicku dodirnu tacku. Ne znam kako mi to u pocetku nije smetalo... Ma vidite da ja nisam normalna. Ko bi mene skontao...

Olga75 -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:16:28)

Prokleta , odmah se pokreni i kod psihologa jer mi se cini da  si u depresiji , resice se sve i kako god da bude tvoja je odluka

Anoniman -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:16:44)

IZVORNA PORUKA: prokleta

Ja bih ga grlila, mazila i pazila, ali ne mogu druge stvari sa njim?

Cekaj sad. Zbog ovog sto si ti sad rekla sve pada u vodu. Svaki moj zakljucak.
Maco, i ja bih mog grlila, mazila i pazila, ali mnoge stvari ne mogu sa njim. To ne znaci da imam  los brak.
Sad me zbunjujes. Rekla si da ga ne volis kao muskarca? Ali iz ovog zakljucujem da je razlog tome to sto te on ne prati u korak. To se da resiti.
Jedina stvar koja je neresiva jeste da ti njega uopste ne volis, da si hladna prema njemu, da te ne zanima kao muskarac.
Izvini, ali pomalo si kontradiktorna i ne mogu da pohvatam tvoje misli.

Anoniman -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:17:48)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

Prokleta , odmah se pokreni i kod psihologa jer mi se cini da  si u depresiji , resice se sve i kako god da bude tvoja je odluka

E, bravo. I ja sam upravo na to pomislila.

Brand new mama -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:27:23)

I meni,totalnom laiku sve mirise na depresiju.Ne zezaj se sa tim,nadji dobrog psihologa i odmah kreni.Mozda je na kraju suvise stresa doprinjelo svemu,mozda je u pitanju i postporodjajna,na koju nisi obratila paznju(preplakala si trudnocu-mozda je trudnoca i bila okidac za sve)Ja sam ovu trudnocu bila ocajna,imala sam bas depresivne faze,svadjala sam se,cak mi se mm neko vrijeme fizicki gadio,nisam mogla da budem u istoj prostoriji sa njim koliko me nervirao...Razmisli i tutanj

prokleta -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:29:14)

Ne volim ga kao muskarca, ne privlaci me vise, ne volim da me dira na onaj nacin(nekad mi je ok, ali retko). Ali ga bih ga pazila i mazila kao sto pazim nasu bebu, shvatas? Nekako ne mogu da ga ostavim da bude sam. Nisam zaljubljena u njega, nisam luda za njim. Nmam zelju da zajedno radimo sve te lude stvari, nemam zelju da zajedno putujemo, jer skroz smo razliciti, po svemu. Nemam zelju da imamo vise dece, a onda pomislim ako bih se jednog dana zaljubila u nekoga drugog mozda bih i zelela jos dece. Jer znam kako sam razmisljala prve 4 god nase veze, koliko sam mastala i zelelea da imamo ovo sto danas imamo, i tada sam bila tako ispunjena i srecna znajuci da me to sve mozda jednoga dana ceka sa njim. Ali 2 god nakon toga, ja sam pocela da se hladim, i onda se desila nesreca zbog koje sam najvise ostala sa njim, jer sam mu ja bila jedini spas- tako kaze on, njegovi roditelji. Onda je usledilo vencanje, odmah nakon toga sam ostala trudna(sto ostaje misterija i dan danas, jer nisam planirala dete bar god dana), i dalje znate...

.

prokleta -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:32:33)

Celu trudnocu sam preplakala, i bila u depresiji. Kada sam se porodila bilo je jos gore- padala sam svaki dan u nesvest. Nakon tri meseca sam se pocela osecati bolje, pocela sam jesti i izlaziti. I evo do dana danasnjeg, meni su nailazile faze ludila i depresije, ali nekako bih se izborila sa tim. Pa budem neki period sasvim ok, pa opet zapadnem.

Zar je moguce nakon 2 god od porodjaja da me drzi depresija?

Olga75 -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 9:43:37)

depresija nije samo psihicka manifestacija nego je prate i odredjene promene u lucenju i regulisanju hormnona [ dopamina ,serotonina ] i u principu je treba leciti medikamentozno da se regulise sve to .
sto se pre pocne sa lecenjem lakse i brze se izleci

oxy7 -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 10:44:11)

Draga, definitivno potraži stručnu pomoć, ne donosi odluke preko noći! Možda je to samo dio problema, ali svakako prvo to rješavaj!

Shishica -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 11:49:44)

Verka, rekla si sve sto bi i ja...

Prokleta, nemoj molim te da padas jos vise tako ces samo smanjiti svoju sposobnost da uradis sve kako treba, a to mozes..

Samo se digni i kreni u taj razgovor makar i daj sansu muzu, nemoj smisljati vec unapred njegov odgovor..

minavb -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 11:58:45)

Da ne filozofiram previse, kavu sansu da da muzu, da ga zavoli opet? On je vec dovoljno divan i dobar a ona ga ne voli, ne znam vise sta bi mogao da uradi. Ako bi poceo da radi ono sto ona zeli, mozda on ne bi bio sretan pa opet ne valja. Da sam u takvoj situaciji, ja bi se razisla, krenula iz pocetka. Takodje, mislim d aje ona u depresiji zbog toga sto je mozda skontala da je potrosila godine, da je s*ebala zivot. Definitivno joj treba pocetak.

Verus -> RE: Bračni problemi (14.6.2011 12:26:31)

Ti draga moja imas too much empathy, i to je sada veliki problem i prepreka onome sto bi inace odmah uradila: otisla.  Ti OPET, kao i pre x godina mislis na druge: tad si mislila na okruzenje i na vase porodice i "boze mili sta bi bilo da ona ode i ne uda se za njega itd".  Sad, opet radis isto i mislis kako ce on bez vas dvoje.  Tebi JESTE stalo, ali ti sto kazes, nemas tu povezanost sa njim kao sa muskarcem...Sta se desilo da se promenis?  Kazes da si pre mastala da imas sve sto imas sada, i da si zato i zbunjena, jer, kad konacno imas sve, ti u stvari shvatis da to nisi zelela.  Da li je naisao neko drugi? (ako si pisala i propustila sam izvini)....Da li si jednostavno pukla i umorna od zivota nemas snage dalje? 

Molim te, ako treba da odes negde dalje, u drugo, obliznje mesto da porazgovaras sa nekim strucnim uradi to.  Tako je lakse, lakse sa nekim ko te ne zna....Kao neko ko je bio u strasnoj depresiji, molim te gledaj da se iscupas pre nego sto postane jos gore...Zasto mico moras do petka da odlucis? 

Ako bi sela i pricala sa njim, pa makar ishod i bio razlaz, jer to zelis, ne mislis da bi to pomoglo?  Nije mi jasno da on ne konta sta se desava....ili konta a ignorise?  Eeeebem mu misa.....

IVA 11 -> RE: Bračni problemi (19.6.2011 23:29:32)

Sad mi je jedino zao mi je svih godina koje sam bacila zbog tebe. Ti nezahvalnice, posle svega je ovako. Idemo dalje, sami moj sin i ja, uspjecemo...

jabudic -> RE: Bračni problemi (19.6.2011 23:32:30)

Iva???[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Snelle -> RE: Bračni problemi (19.6.2011 23:33:05)

Ivo? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nensi* -> RE: Bračni problemi (19.6.2011 23:34:28)

Sta je bilo Ivo? [sm=smiley13.gif]

choopa choops -> RE: Bračni problemi (19.6.2011 23:35:23)

IZVORNA PORUKA: IVA 11

Sad mi je jedino zao mi je svih godina koje sam bacila zbog tebe. Ti nezahvalnice, posle svega je ovako. Idemo dalje, sami moj sin i ja, uspjecemo...

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Ivanka 75 -> RE: Bračni problemi (19.6.2011 23:36:40)

Iviiii....???!!!????

Brana -> RE: Bračni problemi (19.6.2011 23:37:28)

Ivo?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

lidija 011 -> RE: Bračni problemi (21.6.2011 1:15:10)

Ivo, nemoj nas kidat' [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

vukosava -> RE: Bračni problemi (21.6.2011 6:45:52)

Prokleta koliko je to sve sto osecas zal za mlados' tj. zal za necim boljim, propustenim, necim sto nisi jos dozivela a mislis da bi mogla... Putovanja, zelje, nadanja... Svako zudi za necim, svako misli da je drugi neki zivot bolji... To je sve u ljudskim prirodama...

Mozda si upala u neku ulogu zrtve s mislijom da nekog ne ostavis i onda si upala u te kucine i vrzine...

Ja ti zelim da pronadjes sebe, molim te zbog tebe i svog deteta. Znam dobro sta moze da se desi ako se neko pocne osecati ovako kako ti pricas... I ako nastavi da ignorise taj glas u sebi da nesto nije ok. Ne bih da to objasnjavam dalje al veruj mi.

Ti si sebi prva i najpreca. A sa tim i svom detetu.

Al to sve sto pises, nije taj tvoj mali da ne moze da se snadje, ti mozda samo izbegavas potencijalne konfortacije i sukobe. Mozda ga zato nisi ostavila pre svadbe...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>