Ognjenka -> RE: Bračni problemi (13.6.2011 10:35:59)
|
A cini mi se da sam koji dan starija od dosta zena na forumu Nisi, ni od mene, ja sam Metuzalemova baba! Elem, mozda cete se ljutiti na mene, ali govorim iz licnog iskustva kao neko ko je izasao iz veze i braka bez ljubavi. Bili smo zajedno 12 godina, od toga je mozda bilo 3 godine ljubavi, koja se ugasila. Nakon razvoda sam isla kod psihologa i psihijatra. I bila na antidepresivima. I znate sta sam naucila? Uzasno mnogo. Za nesrecu (ovog tipa) smo sami krivi. Ja sam bila za svoju, jer prica je bila ista, skrooooz, samo bez deteta. I sami sebe treba da popravimo i da odlucimo sta zelimo u zivotu, ili ono bar sta ne zelimo. I sada sam sa mm srecnija nego ikad u zivotu. Prokleta, ja ti preporucujem da odes kod tog psihijatra i to sama. Sredi sebe, budi zadovoljna sobom, zamisli svoj zivot bez njega (mislim i na prakticne i emotivne delove) i kad se presaberes moci ces da kazes da li je neko drugi kriv za to sto si nesrecna. Onda seci. Ali ne jos. Ne dok se sama ne sredis. Oprosti sto sam tako otvorena, ali to je zato sto ti zelim dobro. Samo mala digresija: imam poznanicu koja ima dvoje dece, i takodje je bila jako nesrecna. Muz stalno radi, ona kod kuce, cuva decu. Ona je polako, godinama padala u neku dubiozu. Na kraju je sestra odvede kod psihijatra. Sretnem je pre jedno 6 meseci, a ono druga zena! Smrsala, ofarbana, ma riba extra. I rece mi kako su joj psihilog i lekovi mnogo pomogli. Shvatila je da voli svog muza, ali da vise voli sebe. A on je bio pametan i izasao joj u susret (skratio radno vreme, kupio joj auto da ne bi gubila vreme po prevozu, isli svo 4 na more posle 5 godina). Sad kazu da se vole vise nego pre. Nikad ne znas sta se krije u coveku, pa ni u samom sebi.
|
|
|
|