Kineska kuhinja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


New Mom -> Kineska kuhinja (17.4.2011 16:07:32)

Tema o receptima iz kineske kuhinje...[sm=smiley1.gif]




New Mom -> RE: Kineska kuhinja (17.4.2011 16:13:45)

Piletina sa kikirikijem

Sastojci:

- 125 g pilećeg belog mesa
- 1 sveži krastavac
- 25g kikirikija svežeg očišćenog
- 1 belance
- so
- 1 kk belog vina
- 20g gustina
- ulje
- šećer (po ukusu)
- soja sos
- čili sos (ljut kečap)
- praziluk
- vode po potrebi

Na kockice isecite pileće meso i krastavce. U posebnoj posudi ispržite kikiriki. U drugoj posudi pomešajte piletinu, so, belance i polovinu gustina razmućenog u malo hladne vode. Kašikom sve dobro sjediniti. U drugoj činiji mešajte malo vode, ostatak gustina (razmuæenog prethodno u malo hladne vode), so, vino, soja sos i malo praziluka. Ugrejte tiganj i jako zagrejte ulje. Dodajte meso i uz stalno mešanje, kratko propržite. Kada je gotovo, meso izvadite iz tiganja i ocedite od ulja. U tiganj dodajte malo ulja i kratko ispržite krastavac. Zatim, vatite piletinu i lagano promešajte. Nakon toga, dodajte kikiriki i pržite pola minuta stalno mešajući. Pre serviranja, jelo poprskajte čili sosom (ili ljutim kečapom) po želji.

Ceo recept se može praviti i sa posnim svinjskim mesom ili teletinom.




New Mom -> RE: Kineska kuhinja (17.4.2011 16:24:35)

Osnovni beli pirinač

Sastojci:

1 šolja pirinča
2 šolje vode
1 kafena kašika soli
1 kafena kašina maslaca

Priprema 20 minuta.
Staviti vodu, so i maslac i posudu sa poklopcem. Kad proključa, dodati pirinač i promešati. Smanjiti vatru i poklopiti. Kuvati 20 minuta. NE PODIZATI poklopac (zarobljena para čini da se pravilno skuva). Skinuti sa vatre i poslužiti.




bubulence -> RE: Kineska kuhinja (17.4.2011 16:37:41)

mmmmm, odlicna tema, pokusavala sam da pravim piletinu sa kikirikijem ali mi nije uspevala, tj nije bila kao kada porucimo kineze... ovo cu sigurno probati [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Diabla -> RE: Kineska kuhinja (17.4.2011 19:34:33)

Bravo za temu! Ja sam veeeliki fan kineske kuhinje! I ovaj recep sa rizom su mi Japanci dali[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo sto se dodaje i kasicica soja sosa, pa je ukusnije, a zacas se spremi!




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (17.4.2011 20:12:11)

Probajte da meso iseceno na kockice izmesate sa soja sosom i ostavite u frizideru, pa ga tako przite posle par sati. Bude mnogo lepse i mekse. Koristite i kineski kupus, odlican je. Ko ne zna to je onaj duguljasti. Kao sto je vec napisala New Mom, samo przite odvojeno, posebno povrce koje pusta puno vode (npr pecurke), stavljajte manje kolicine i przite na jakoj vatri, po min dva- Nema potrebe da povrce bude mekano i gnjecavo. Kombinacija povrca je po vasem izboru, ja licno obozavam da ima dosta kupusa i povrca a manje mesa, i cesto pospem malo prethodno proprzenog susama. Vodite racuna kad solite, jer soja sos je vec slan.

Ja sam probala i nudle, pa mozete sa njima, one pirincane spagete.

Pola posla je u dobrom voku, a najbolje ce proci oni koji imaju plinske ringe.

Ja sam u vijetnamskom restoranu jela nesto fantasticno. Povrce i mesoje jeko slicno kao kinesko ali je sluzeno na przenim nudlama. Rekla bih da su sa jajima pa cu probati jednom da kupim sveze rezance na pijaci i onako kao gnezdo ih spustim na par sekundi u ulje (nemam fritezu ko ima pobedio je). Kada se preko toga prelije povrce i meso, one polako odmeksavaju a po ivicama su jos hrskave. Savrseno, ako nekom uspe nek javi




jance -> RE: Kineska kuhinja (5.5.2011 20:49:36)

mm pravi jako lepu kinesku hranu, onako originalno ali prilagodjeno. naucio je to od prijatelja original kineza, koga mi zovemo Voja (inace se zove Vu Cao).. radili su jedno vreme zajedno kineski ketering pa je pokupio cake. moja omiljena jela koja on pravi jeste ljuta junetina i piletina u slatko-kiselom sosu, kao i piletina sa ananasom, pa onda junetina sa plavim patlidzanom... itd. kad krenem da razmisljam sta je sve pravio, nema kraja.. jedino sto recepte cuva za sebe, do sada cak ni meni nije pokazivao, cak mi neda ni povrce da seckam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jance -> RE: Kineska kuhinja (5.5.2011 21:02:45)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Probajte da meso iseceno na kockice izmesate sa soja sosom i ostavite u frizideru, pa ga tako przite posle par sati. Bude mnogo lepse i mekse.



ovo je izuzetno tacno! probala nekoliko puta i jaako mi se svidelo.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Vika -> RE: Kineska kuhinja (5.5.2011 22:20:08)

Omiljena!

Ja kad naseckam meso, i to isključivo file teleći ili pileći, razbijem u njega jaje, dodam kašiku gustina i 3-4 kašike soja sosa pa ostavim u frižideru dok spremim povrće.

Kao što Miš reče, nikako da se dinsta, već sve na jakoj vatri, da ostane hrskavo

Pirinač spremam kao Nm ali bez maslaca




Ana* -> RE: Kineska kuhinja (6.5.2011 22:31:41)

Znate li mozda kako se sprema kineska supa ?




minavb -> RE: Kineska kuhinja (6.5.2011 22:52:31)

Prinac-jedna solja pirinca, dve solje posoljene vode sa malo karija, pomesam u stavim u staklenu ciniju. STavim u mikrotalasnu, ukljucim na najace i na 18 minuta i eto fine rastresite rize bez ulja i masti.




New Mom -> RE: Kineska kuhinja (6.5.2011 23:02:24)

IZVORNA PORUKA: Ana*

Znate li mozda kako se sprema kineska supa ?

Ne znam od čega te interesuje.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Imam zapisano za pileću:

Sastojci:
-4 pileća bataka,
-2 praziluka,
-1-2 češnja belog luka,
-1 šargarepa,
-50 g rezanaca,
-1 kašičica đumbira,
-1 kocka za supu,
-1 kašika soja sosa,
-pola kašičice čilija,
-peršun,
-biber,
-ulje,
-so.

Kuvati batake. Kada se skuvaju, izvaditi i u toj vodi kuvati kocku za supu.
U dubokom tiganju sa zagrejanim uljem pržiti praziluk. Dodati čili, beli luk, đumbir, šargarepu i rezance. Naliti oko 500 ml vode. Dodati prethodno skuvanu supu. Poklopiti i ostaviti da se kuva 3-4 minuta, pa dodati pileće meso i soja sos. Ostali začini po želji.




Diabla -> RE: Kineska kuhinja (7.5.2011 9:33:05)

A ima li neko recept za przenu rizu sa povrcem i jajima?

I hrsakva piletina u kiselo-ljutom sosu?




Ana* -> RE: Kineska kuhinja (7.5.2011 11:28:13)

NM ovo je supa sa junetinom i nekako je "zelatinasta". Hvala i za ovaj recept za pilecu supu, probacu.




PoisonEve -> RE: Kineska kuhinja (2.6.2011 17:26:07)

NewMom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]bravo za recept kineska piletina! Sad sam spremila! Sjajno je!




jance -> RE: Kineska kuhinja (3.6.2011 15:54:01)

iskopah negde dva recepta sto mm pravi, znala sam da je po nekim receptima sa neta pravio i evo iskopah linkove:

Piletina s celerom
Gussnel je gustin inace

i

Slatko-kisela piletina

e sad sve sto nije piletina to on priprema iz glave, to kad onako dobro osmotrim, onda cu pokusati da napisem...




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 17:42:44)

Da li neko zna kako se prave oni kineski kolacici od pirincanog brasna, preliveni topljenom cokoladom? Ima u restoranu ''Secuan'' u Dunavskoj, a mozda i po drugim kineskim restoranima. Je l' neko probao? Meni su savrseni!!




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 17:50:42)

Nina, ja taj recept tražim od 2006. kad sam radila neki seminarski o Sečuanu, pa mi je gazda poturio tu navlakušu od kolača a nikako da saznam kako se prave[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 17:53:16)

Jao, mnogo su dobri... Kontam da to pirincano brasno pomesaju sa secerom i sa jos necim pa ih prze na ulju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i na kraju topljena cokolada.... Mora da je mnogo prosto, ali opet mi fali sta je to nesto....

Imas li neku ideju?




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 17:56:54)

Ne, i nemaš pojma koliko sam se ubijala, tražila na netu, ma samo što nisam otišla da im platim za recept[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne znam kako ostanu tako mekani unutra, a hrskavi spolja, i kako je ta čokolada toliko čokoladna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i kako su tako savršeni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:01:25)

aaaaa da.... Ja sam, dok sam radila u centru, svaki dan narucivala i uzimala za poneti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ima neka caka, mozda Jance ili njen muz imaju ideju? Valjda ce videti ovo i dati strucno misljenje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:03:12)

Kako se nisam setila ranije da pitam, mogla sam se već lepo ugojiti od njih[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Čekamo, strpljivo čekamo nekoga ko će nas prosvetliti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:06:08)

Janceeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Pogledaj nas i pomagaj!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

P.S. Ako saznas, javi.... ako saznam, javljam. Probacu malo da googlujem to sad.




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:11:05)

KOLACI OD PIRINCANOG BRASNA

Sastojci:
  • 150 g pirinčanog brašna,
  • 140 g maslaca,
  • vanilin šećer,
  • 3 jaja,
  • 150 g šećera,
  • šećer u prahu

Dobro umutiti maslac, pa dodati brašno od pirinča.
Posebno umutiti žumanca sa šećerom. Pažljivo umešati sneg od belanaca. Spojiti sa maslacom. Sipati u nauljen i brašnom posut kalup.
Ispeći u pećnici na tihoj vatri. Ohladiti, seći na četvrtaste komade, pa posuti prah šećerom zamirisanim vanilom.
Nedjo, mozda je ovo??[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] sad nadjoh recept na netu.






Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:12:46)

Dogovoreno [img]http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/e055.gif[/img] 




Stranica: [1] 2 3 4   Sledeća stranica >   >>