dunja RR -> RE: Kineska kuhinja (1.11.2011 20:13:24)
|
IZVORNA PORUKA: MALENICA Ja sam ovde nova.Molila bih vas da mi pomognete da pronadjemrecept za kiselo-ljutu supu koja se sluzi u restoranu "Makao". Kiselo ljuta se služi u svakom kineskom restoranu. Ja je uvek jedem kada idem u kin. restoran, jela sam je baš skoro, vodila me braća na večeru pred operaciju. Krenula mi voda na usta ... Priprema: Shiitake pečurke potopite u vodu oko 20 minuta kako bi narasle i omekšale. U dubljem loncu meso propržite na susamovom ulju (svinjetina i govedina duplo duže od piletine i škampi), a zatim ga nalijte do pola vodom, pa ostavite da provri. Sada narežite na štapiće: shiitake, šampinjone, bambus i tofu sir. Dodajte još vode po potrebi ukoliko je supa pregusta. Smanjite vatru, ulupajte dva jaja u posudi i polako ulijte u lonac mešajući sve dok ne dobijete končastu masu. Dok se supa krčka na tihoj vatri, otopite supenu kašiku gustina u malo hladne vode i dodajte u lonac. Ulijte kašičicu susamovog ulja, a zatim soja umak, sirće, biber, so i tucanu papriku po ukusu, pa kuvajte još 10 minuta, a zatim probajte. Ukoliko želite kiseliju ili ljuću supu, dodajte još sirćeta, bibera i paprike. Služite toplo!
|
|
|
|