RE: Kineska kuhinja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


jance -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 22:56:16)


IZVORNA PORUKA: Maya21

a ja virkam non stop u ovu temu kad se ti javis jance, ne bi li ugledala TAJ recept [sm=smiley36.gif]


jooj sory, bas te cimam a? [sm=smiley36.gif]




Maya21 -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 22:59:06)

e nemas pojma [sm=smiley36.gif] ma ja to i zbog Nedje [sm=smiley4.gif][sm=smiley2.gif]




madre -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 23:05:22)

jooooj, sto ja volim kinesku hranu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley17.gif[/image]
mada, nikada nisam sama spremala. sve nekako mislim dzaba trud kada necu dobiti ono sto zelim (mislim, ono sto treba da dobijem)[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sigurno, imaju neke cake. ali, evo videh neke recepte ovde, pa cu probati.




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (13.6.2011 14:17:08)

Spring rolls mmmm[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/love.gif[/image] 




GRGA -> RE: Kineska kuhinja (25.6.2011 19:56:26)

Obozavam kinesku kuhinjuuuuuuuuuuuuuuuu,,obozavam zabe da jedem jel znate gde ima da se nabave?Te za jelo:))Jelo sa sojom je divno ja ga uz skoro svaku hranu stavljam--ima dve vreste soja sosa--onaj koji je sladak i onaj koji malo kisne!!!!Tako npr,za kupus stavri (svez kupus ,,uvek ide onaj koji kisne--jer je kupus saldji..................................a za kisele stvari vise lezi slatka soja...mmmmmmmmmmmm




Verus -> RE: Kineska kuhinja (23.8.2011 17:23:48)

IZVORNA PORUKA: Jeca*

3 kašike soja sosa
1 kašika soka od limuna
1 kašika aleve paprike
2-3 kašike ulja
4 kašike susama
1 kašičica senfa
1 kašičica vegete
1 kašika meda od ovih sastojaka napravite sos, iseckate pilece belo meso na tracice, umačete u sos i redjate u vatrostalnu. Ostatak sosa preliti preko, zaklopiti i peci u rerni. Pred kraj pečenja otvoriti posudu i dopeci Ovaj recept sam ćapila sa sajta blic zena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ja sam spremila piletinu, prohladila i umešala u salatu: iceberg, paradajz, paprika.




Didy -> RE: Kineska kuhinja (24.8.2011 19:18:38)

Jeco, ja sam danas pravila ovu tvoju piletinu za ručak. Nisam imala pola kg mesa, već oko 300g, pa sam ubacila da se krčka, a malo kasnije dodala šampinjone isečene na krupne komade. Uz to sam napravila pirinač, a mm i ja smo naknadno dodali tabasko sos svako u svoj tanjir da malo zaljutimo. Odlično je![sm=bravo.gif] Sve smo pojeli, ni trunčica nije ostala.[sm=smiley36.gif]




Jeca* -> RE: Kineska kuhinja (24.8.2011 20:17:10)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]drago mi je da vam se dopala...meni je bas njam!!!




Didy -> RE: Kineska kuhinja (24.8.2011 21:02:08)


IZVORNA PORUKA: Jeca*

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]drago mi je da vam se dopala...meni je bas njam!!!


Povrh toga što je ukusno, vrlo je jednostavno za pripremu, pa mu je i to dodatni plus![sm=bravo.gif] Hvala za recept, baš mi je bilo ponestalo ideja u poslednje vreme.[sm=smiley1.gif]




PoisonEve -> RE: Kineska kuhinja (6.10.2011 16:22:22)

Evo ja spremila rucak:
Piletina sa rizom, povrcem i indijskim orasima

Napraviti marinadu za piletinu dan pre:
- iseckati pileci file na kockice i umesati u ciniji sa nekoliko kasika soja sosa, kasikom maslinovog ulja (sa rizinim uljem je jos bolje) i jednim jajetom i kasicicom aleve paprike
U voku vrlo kratko (svega 3 minuta) na jakoj vatri proprziti sargarepu, pa dodati paprike pa praziluk pa cen belog luka.
Zatim dodati mariniranu piletinu a onda i indijski orah
Prziti jos nekoliko minuta uz mesanje drvenom kasikom a zatim dodati bareni pirinac.
Ja ga spremam po proporciji 1:2 (solja pirinca i 2 solje vode). Sve stavim da se skuva dok ne prokljuca a onda poklopim i smanjim na najmanju vatru jos 5 min.
Dodam pirinac u vok zajedno sa povrcem i mesom i tako sluzim toplo.
Volim ukus soja sosa pa sam i na kraju dodala jod 3 kasike u svu mesavinu.
Sihk faahn!

Potrebni sastojci:
- 500 g pileceg filea
- 1 tamno zelena paprika (babura)
- 1 veca crvena paprika
- 2 dl solje pirinca (tako sam merila)
- 60 g inidijskog oraha
- pola veceg praziluka
- 1 cen belog luka
- soja sos
- maslinovo ili rizino ulje
- malo aleve paprike
- 1 jaje

[img]http://www4.slikomat.com/11/1006/l2r-PIC-07.jpg[/img]




jance -> RE: Kineska kuhinja (6.10.2011 19:57:24)

PE recept je stvarno odlican, najvise mi se svidja to sa indijskim orahom...
ja jedino nebi umesala pirinac, skuvala bi ga i posluzila posebno...




Lu -> RE: Kineska kuhinja (26.10.2011 9:56:21)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

IZVORNA PORUKA: Jeca*

3 kašike soja sosa
1 kašika soka od limuna
1 kašika aleve paprike
2-3 kašike ulja
4 kašike susama
1 kašičica senfa
1 kašičica vegete
1 kašika meda od ovih sastojaka napravite sos, iseckate pilece belo meso na tracice, umačete u sos i redjate u vatrostalnu. Ostatak sosa preliti preko, zaklopiti i peci u rerni. Pred kraj pečenja otvoriti posudu i dopeci Ovaj recept sam ćapila sa sajta blic zena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ja sam spremila piletinu, prohladila i umešala u salatu: iceberg, paradajz, paprika.


Jel može ovo u vok, da malo prvo odstoji u marinadi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




*Alexx* -> RE: Kineska kuhinja (26.10.2011 10:06:52)

Mislim da može (kažem ja, vrsna kuvarica [sm=smiley36.gif])




MALENICA -> RE: Kineska kuhinja (1.11.2011 17:02:43)

Ja sam ovde nova.Molila bih vas da mi pomognete da pronadjemrecept za kiselo-ljutu supu
koja se sluzi u restoranu "Makao".Davno sam bila nasla identican recept,ali sam ga izgubila.
Secam se da pored piletine idu i marinirane pecurke,gustin...
Moze li mi neko pomoci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Maya21 -> RE: Kineska kuhinja (1.11.2011 19:55:24)

ima li neko recept za kiselo-slatko-ljutu svinjetinu na rezance... to sam jela u DVA STAPICA u USCU u BG, ovde kod nas u NS je nema, a spremala bih je uskoro jednom, da se pocastimo [sm=smiley1.gif] Ovo sto sam gledala na netu mi nikako nije to [sm=smiley13.gif]




Maya21 -> RE: Kineska kuhinja (1.11.2011 19:56:11)


IZVORNA PORUKA: MALENICA


koja se sluzi u restoranu "Makao".Davno sam bila nasla identican recept,ali sam ga izgubila.


eh lepih li uspomena u tom Makau [sm=smiley1.gif]




dunja RR -> RE: Kineska kuhinja (1.11.2011 20:13:24)

IZVORNA PORUKA: MALENICA

Ja sam ovde nova.Molila bih vas da mi pomognete da pronadjemrecept za kiselo-ljutu supu
koja se sluzi u restoranu "Makao".



Kiselo ljuta se služi u svakom kineskom restoranu. Ja je uvek jedem kada idem u kin. restoran, jela sam je baš skoro, vodila me braća na večeru pred operaciju. Krenula mi voda na usta ...

Priprema:

Shiitake pečurke potopite u vodu oko 20 minuta kako bi narasle i omekšale.

U dubljem loncu meso propržite na susamovom ulju (svinjetina i govedina duplo duže od piletine i škampi), a zatim ga nalijte do pola vodom, pa ostavite da provri. Sada narežite na štapiće: shiitake, šampinjone, bambus i tofu sir. Dodajte još vode po potrebi ukoliko je supa pregusta.

Smanjite vatru, ulupajte dva jaja u posudi i polako ulijte u lonac mešajući sve dok ne dobijete končastu masu.

Dok se supa krčka na tihoj vatri, otopite supenu kašiku gustina u malo hladne vode i dodajte u lonac.

Ulijte kašičicu susamovog ulja, a zatim soja umak, sirće, biber, so i tucanu papriku po ukusu, pa kuvajte još 10 minuta, a zatim probajte. Ukoliko želite kiseliju ili ljuću supu, dodajte još sirćeta, bibera i paprike.

Služite toplo!




MALENICA -> RE: Kineska kuhinja (2.11.2011 13:31:19)

Probacu,mada recept nije kao onaj moj izgubljeni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
Spomenula sam restoran Makao jer oni imaju specificnu kiselo-ljutu.
Nigde je vise nisam jela.Hvala puuuno u svakom slucaju[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (7.11.2011 19:28:36)

Sta, jos nema recepta za one Secuan kolacice? Pih... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (22.11.2011 17:58:10)

Žene, gde da nađem babmus, ali da nije u sastavu neke smrznute kineske mešavine?




PoisonEve -> RE: Kineska kuhinja (22.11.2011 18:06:36)

Probaj u Merkatoru, cini mi se da sam ga tamo videla.




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (22.11.2011 18:14:47)

Hvala PE, pogledaću[sm=smiley1.gif]




PoisonEve -> RE: Kineska kuhinja (22.11.2011 18:16:13)

Samo spremi se na jake cene, tamo bas deru, mada imaju ono sto se retko gde moze naci!




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (22.11.2011 18:19:28)

Pretpostavljam da nije baš jeftino, ali pošto mi oni trebaju samo da malo daju šmek, valjda neće biti strašno. Znam da sam jedino tamo našla Ojster sos, i nije bio baš skup, ali ga nigde drugde u gradu nisam našla, a ide u neka kineska jela.




jance -> RE: Kineska kuhinja (22.11.2011 22:45:14)


IZVORNA PORUKA: Nina...

Sta, jos nema recepta za one Secuan kolacice? Pih... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


[sm=smiley36.gif] nista jos od mene... ja se porodila, Voja kinez se ozenio, nikako da se sastanemo.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>