RE: Kineska kuhinja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Diabla -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:43:03)

Da li wok igra veliku ulogu kada su pitanju ukusi? Pretpostavljam da nije isto u obicnom tiganju i woku?




PoisonEve -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:46:11)

Diabla gledala sam na tv jednu emisiju gde je sef restorana pricao kako je pola obavljenog posla u dobrom voku!
E sad ja sam kupila jedan veliki vok ali nemam sporet na plin...mislim da i to utice...
Ali i ranije sam spremala kinesku hranu u obicnom malo vecem tiganju i bilo je skroooz ukusno i dobro!




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:50:41)

Ja dok sam studirala, imala sam praksu u velikim hotelima u Grckoj. Mi kao studenti smo tu odradjivali najbezveznije poslove, pa sam se tako zatekla u kineskom restoranu hotela tog leta. Jeste i vise od pola posla odradjeno kad imas dobar vok, ali i vatra bi trebalo da je odgovarajuca... Mnoogo je lakse na plinskom sporetu.... Ja ga nemam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




PoisonEve -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:53:23)

Nina meni se desavalo da  cak ne ispadne tako dobro meso u voku (ni ja nemam plinski), da li je to mozda zbog vece kolicine mesa koje  sam stavila???




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 18:59:12)

Eve, ne mogu ti reci sa 100% sigurnoscu, ali znam da ovaj sef kad god je spremao, spremao je jednu po jednu porciju bukvalno. On jeste bio pripremu odradio unapred, ali finis je bio svaka porcija posebno. Osim supe. Cak je i dezerte tako pravio. Doduse, restoran nije bio veliki, pa je mogao tako... a sta se desava kad su vece kolicine u pitanju, stvarno ne bih znala. Secam se da je pricao kako je bitan vok i jaka vatra. 




Vika -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 19:01:45)

Moj dever je vlasnik jednog restorana i takođe spremaju pojedinačne porcije,
Ali u kućnoj varijanti može sasvim solidno da ispadne u šerpi i na običnom šporetu




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 19:02:49)

Nina, mislim da to nije taj recept, rekla bih da se svaki kolačić peče posebno, ne da je sečeno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Fora sa wokom je ta, što on greje i sa strana, i podnosi jako visoke temperature. U njega se ne ubacuju velike količine ničega, onda se tu sve dinsta, a treba samo da se "poplaši". Ja imam wok, ali loš, i šporet na struju.Problem rešavam tako što sve pravim u običnom tiganju, ali ubacujem svaku namirnicu posebno, pa na kraju samo pomešam. Tako sve ostane hrskavo i ne ugnjecavi se, jer nemaju sve namirnice jednak sadržaj vode, neke puštaju više, neke manje, pa mi je ovo super rešenje.




Vika -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 19:03:42)

Tako i ja- sve spremim zasebno pa pomešam




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 19:05:16)

Nedjo, nadjoh i ponadah se... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 19:06:42)

Čekamo janče i new mom, možda nam pomognu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




PoisonEve -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 19:11:10)

Znaci da je ipak bila u pitanju ta greska! Hvala,da znam za ubuduce!




New Mom -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 21:55:35)

Osnovni motiv otvaranja ove teme je bilo sve navedeno u vašim postovima (Ana mi je svedok[sm=smiley36.gif]):
IZVORNA PORUKA: Nina...

Da li neko zna kako se prave oni kineski kolacici od pirincanog brasna, preliveni topljenom cokoladom? Ima u restoranu ''Secuan'' u Dunavskoj, a mozda i po drugim kineskim restoranima. Je l' neko probao? Meni su savrseni!!

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Nina, ja taj recept tražim od 2006. kad sam radila neki seminarski o Sečuanu, pa mi je gazda poturio tu navlakušu od kolača a nikako da saznam kako se prave[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Ne, i nemaš pojma koliko sam se ubijala, tražila na netu, ma samo što nisam otišla da im platim za recept[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne znam kako ostanu tako mekani unutra, a hrskavi spolja, i kako je ta čokolada toliko čokoladna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i kako su tako savršeni[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Sve sam se nadala da će neko da jednom postvi taj recept.
Nina, moram da te razočaram, to nije to. Probala sam taj isti, a i tonu drugih recepata, nije to to.
Neki restorani to čak navode kao sutlijaš, ali mislim da je ipak u pitanju pirinačno brašno.
Ali šta dalje...[sm=zmeden.gif]




New Mom -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 21:57:42)

Što se voka tiče, ja ga imam, ali retko koristim (sad nemam plinski šporet).
Mislim da je suština spremanja - jaka vatra, kratko pečenje, posebno spremanje jela.




jance -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 22:34:37)

IZVORNA PORUKA: Nina...

Janceeeeeeeeeeeeeeeeee!!! Pogledaj nas i pomagaj!![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

P.S. Ako saznas, javi.... ako saznam, javljam. Probacu malo da googlujem to sad.



muz ne zna [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image], on samo glavna jela
inace jela sam ga i ja bas u Secuanu, a pokusavamo ponovo da stupimo u kontakt sa drugom Vojom kinezom, koji je inace sada otvorio restoran kineske hrane na coscku kod stranda, pa cu da ispitam, obecavam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].. inace ocu i ja da znaaaam




jance -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 22:39:21)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Nina, mislim da to nije taj recept, rekla bih da se svaki kolačić peče posebno, ne da je sečeno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Fora sa wokom je ta, što on greje i sa strana, i podnosi jako visoke temperature. U njega se ne ubacuju velike količine ničega, onda se tu sve dinsta, a treba samo da se "poplaši". Ja imam wok, ali loš, i šporet na struju.Problem rešavam tako što sve pravim u običnom tiganju, ali ubacujem svaku namirnicu posebno, pa na kraju samo pomešam. Tako sve ostane hrskavo i ne ugnjecavi se, jer nemaju sve namirnice jednak sadržaj vode, neke puštaju više, neke manje, pa mi je ovo super rešenje.


mi imamo vok neki jeftini iz Ikee i elektricni sporet, pa mm kad kuva znam da pravi varijantu da samo odvaja posebno povrce a posebno sprema meso...
e sad, kad nesto izvadi iz woka, svaki put ga opere (tj. ja ga operem) i doobro obrise i nema nikakvih problema.
Nedjo tako kako ti radis, tako je radio doticni drug kinez kad je kuvao kod nekoga sa obicnim elektricnim sporetom.




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 14:06:43)

New Mom, sta reci? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Juce sam nabasala na ovu temu jer sam se setila tih kolacica, a sve u nadi da neko zna kako se prave. Saznacemo jednog dana, pa ne moze zauvek da ostane misterija! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jance, pitaj please, pa javi ako zna...

A ja razmisljam kako izvuci tu informaciju iz Secuana? Pitala sam bila jedno sto puta ali nece da kazu, majke im ga spalim [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 14:17:39)

Nina, mislim da nema šanse da će neko ko tamo radi to da  kaže tek tako, osim ako ne nađeš nekoga ko ih baš poznaje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] A svi kuvari koji rade u Sečuanu su tamo od vajkada, ne menjaju ih nikada[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Upravnik je valjda isti od otvaranja osamdesetih, konobari takođe[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 14:20:56)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] joj cuti... pusti me da gajim optimizam po svaku cenu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Znam, sve je tako kako kazes... Mislim da ce mozda ovaj Voja sto ga Jance zna znati da nam kaze...




Anoniman -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 14:22:45)

Navijamo za Voju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Janče, obećaj mu da ćemo ga naučiti da pravi najbolju sarmu, pasulj, ma šta god hoće, samo da nam sazna kako se pravi taj kolač[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




jance -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 15:45:29)

[sm=smiley36.gif] rakija u kombinaciji sa sarmom su njemu inace uvek bili najbolji....
reko je mm da cim ga ufati ce da ga pita, i njega zanima...




New Mom -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 16:01:09)

Ja sam mislila sam inače jednina luda kojoj se to sviđa i poručuje u svakom kineskom restoranu gde ima.[sm=smiley36.gif]

Da ne bude skroz off:

Hrskava salata od krastavca na kineski način

Sastojci:

1 svež krastavac
150ml vrele vode
1/2 kk soli
1 i po kk ulja
1 ljuta papričica (ili čili)
1 i po kk šećera
1/2 kk đumbira narendanog
1 kk soja sosa
2 kk vinskog sirćeta
1 kk belog vina
1 čen belog luka
1/2 kk prženog susama

*kk= kafena kašika

Krastavac (opran, neoljušten) prepoloviti po dužini, iz sredine otkloniti semenke, iseći uzduž na polukolutove. Pomešati vrelu vodu i so i preliti krastavac. Ostaviti tako u činiji nekih 20ak minuta.
Preliv: zagrejati ulje. Dodati papričicu i pržiti 1-2 minuta. Dodati sve ostale sastojke (sem susama) i pržiti oko 2 minuta. Pa dodati i susam i dopržiti još 2 minuta. Sloniti sa vatre.
Krastavac iscediti. Dodati u tiganj (može i obrnuto, stvar navike) i ostaviti neka 2 sata da pokupi ukus.
Može biti i predjelo, ne samo kao dodatak glavnom jelu.




Nina... -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 16:06:19)

Fina salatica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Aj' i ja da budem malo off, Nedjo i ja sam isla u Karlovacku. Sad sam skontala na temi o skoli [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jance -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 22:40:55)

inace u koneskom restoranu, ne narucujem nista u kombinaciji sa kikirikijem (jednostavno sta god da sam do sada narucila je bilo nekako previse obicno za moj ukus), bas ne cesto nesto sa piletinom, zbog jednostavne prezasicenosti piletinom u kuci...
da, i ne jedem u fast food kineskim restoranima, bas samo u pravim restoranima... ne kazem da su losi, jednostavno mi je to hrana za posebne prilike...




Maya21 -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 22:50:51)

a ja virkam non stop u ovu temu kad se ti javis jance, ne bi li ugledala TAJ recept [sm=smiley36.gif]




marija32 -> RE: Kineska kuhinja (12.6.2011 22:54:07)

Najgora su jela sa kikirikijem i meni. Ja uvek porucim prolecne rolnice za predjelo i/ili vreli tiganj, teletinu sa sitaki i bambusom, ili nudle sa svinjom ili teletimu u sosu od ostriga[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>