jance -> RE: Kineska kuhinja (11.6.2011 22:39:21)
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Nina, mislim da to nije taj recept, rekla bih da se svaki kolačić peče posebno, ne da je sečeno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Fora sa wokom je ta, što on greje i sa strana, i podnosi jako visoke temperature. U njega se ne ubacuju velike količine ničega, onda se tu sve dinsta, a treba samo da se "poplaši". Ja imam wok, ali loš, i šporet na struju.Problem rešavam tako što sve pravim u običnom tiganju, ali ubacujem svaku namirnicu posebno, pa na kraju samo pomešam. Tako sve ostane hrskavo i ne ugnjecavi se, jer nemaju sve namirnice jednak sadržaj vode, neke puštaju više, neke manje, pa mi je ovo super rešenje. mi imamo vok neki jeftini iz Ikee i elektricni sporet, pa mm kad kuva znam da pravi varijantu da samo odvaja posebno povrce a posebno sprema meso... e sad, kad nesto izvadi iz woka, svaki put ga opere (tj. ja ga operem) i doobro obrise i nema nikakvih problema. Nedjo tako kako ti radis, tako je radio doticni drug kinez kad je kuvao kod nekoga sa obicnim elektricnim sporetom.
|
|
|
|