|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Krštenje
25.8.2013 21:39:10   
Azra_
Šta reći Ivančice... Divno!

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 551
25.8.2013 21:42:52   
nata11

a juzno da, svi koje znam nisu mogli da se vencaju...

Ovo tek sada vidim. Ne prave problem sigurno. Ovo je vest sa juga direktno. user posted image
Ja poznajem mnogo parova.
Kao sto napomenuh sestra mi je udata za Italijana, kucna prijateljica za Holandjanina, a rodjaka mm za Rumuna. I svi su se vencali u lokalnim crkvama.

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 552
25.8.2013 21:54:08   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Azra_

Inače, ovde se tarifa zna. Nema ˝koliko je Bog dao˝. Nego 5000din i doviđenja. Naravno, govorim o crkvama, ne o manastirima.

Ovako je i kod nas.. bez 100 evra nije zgodno da planirate krštenje.

Ja te razumem, mi smo imali problema zbog venčanja u crkvi na drugoj opštini (najviše iz praktičnih razloga) i mogu da kažem da sam i dan danas šokirana ponašanjem sveštenika iz naše parohije (u kojoj nismo hteli da se venčamo). Mene je to zapanjilo. Najblaže rečeno.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 553
25.8.2013 23:21:18   
Ivanka 75
Moja sestra i zet hteli da se venčaju na 1 rođ svog sina i to u manastiru Nikolje u Ovčaru (slava im je Sv Nikola, malecki e zove Nikola, ja rođena na Sv Nikolu... pa mislili da sve to nekako bude objedinjeno crkvenim venčanjem u Manastiru NIkolje), a njihov pop poludeo kad su mu rekli!
Kao, pa morate da mi platite prevoz i smeštaj do tamo (da i on ide tamo kao veza parohiije i njih!), te da pišete vladiki da vam dozvoli da se venčate van svoje parohije... i sijaset drugih gluposti...
Na kraju su se venčali u svojoj crkvi jer im ovaj nije dao mira...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 554
25.8.2013 23:47:10   
Azra_
E o tome ja pričam.... To je strašno! Nama je rečeno da ako hoćemo da ga krstimo u manastiru koji je u okruženju moramo da tražimo dozvolu sveštenika iz ˝naše˝ crkve, pa ako on dozvoli... Ko da mi dozvoli???!!! Strašno. Da ne govorim da znam par sveštenika koji su pijanci, lokalne tračare i ljudi koji vole novac. I kako onda da imam želju da mi krsti dete, ili da dođem na ispoved kod njega pa da posle zna ceo grad.

Sestra je krstila dete u jednom udaljenom manastiru, nije poznat. Monah me je oduševio. Rekao je da on zna da to ne bi smelo tako, ali da on ne može da odbije da krsti dete. ˝Ko meni može da zabrani da krstim i venčam?! To je moja dužnost. Neka me uhapse ako radim nešto neispravno!˝

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 555
25.8.2013 23:59:09   
smeško
Pa, oteli ste mu hleb iz ruku!user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 556
26.8.2013 0:10:53   
Azra_
Ma da... Nedeljom , na liturgiji, priča kako treba da rađamo decu, i da ne brinemo o tome ko će ih hraniti, Bog brine o tome. A kad hoćeš da ga krstiš, tad za novac sam moraš da se pobrineš. U manastirima je druga priča... ˝koliko je Bog dao˝ pa ko koliko ima i može. Mada, ja bih uvek manastiru ostavila 2x više nego crkvi koja ima cenovnik usluga kao kozmetički salon.user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 557
26.8.2013 0:21:30   
Anoniman
Ma, kakva dozvola, kakvi bakraci...mi pozvali manastir, pitali da dete krstimo...spakovali se, otisli u nedelju ujutru, krstili dete, doruckovali u manstiru, dali prilog, poklone (sto je vasa volja, zelja, mogucnost...) dosli nazad, castili se i cao. Ma, svaki put vidim da pozelene od muke kad im kazem kako je moja K krstena u manastiru, ali eto im ga na, bas! (mislim ovim nasim popovima u varosiuser posted image )

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 558
24.11.2013 12:27:33   
jole82
Kopirano iz Razgovori mama 11/13
IZVORNA PORUKA: jole82 RR
Nama je tetka iz amewwwrike poslala haljinu, po a tradiciji što je slala i za deverove ćerke...jes stvarno ko neka venčaničica bilauser posted image al to kod njih tako prodaju za krštenje(čak je bila i kapa, koju naravno nismo stavljali na 30 stepeni)..taman nam bio letnji model i bila joj je taman...pa nisam ni razmišljala o kupovini druge, samo dokupismo baletankice...al nosila je samo u crkvi, odmah posle smo se presvukliuser posted image

user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 559
24.11.2013 12:38:17   
Olga75
Jole divne ste user posted image
evo jedna zvercicina fotka , da vidite autfit
user posted image user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 560
24.11.2013 12:45:04   
jole82
Ooo srce preslatkouser posted image
Pa šeširić, pa cipelice user posted image

Enyoj the silence!

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 561
24.11.2013 13:41:54   
vikiveki
Jole i Olga princezice su vam baš prave lepoticeuser posted image

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 562
26.11.2013 9:31:10   
adulence
Decica su premedena...hehe...nego ja imam jednu nedoumicu,da li haljinica za krstenje mora da bude bela?jel to tako mora?

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 563
26.11.2013 9:53:08   
viktori
A za decake koji su obicaji?

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 564
26.11.2013 9:58:04   
adulence
Valjda ce neko da nam da odgovore na nasa pitanja...

(odgovor članu viktori)
Direktna veza do poruke: 565
26.11.2013 10:09:24   
NadaR
Kod nas nema nikakvih obicaja vezanih za garderobu.
M je imao farmerice i starke .

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 566
26.11.2013 10:12:15   
adulence
Ma i ja mislim da je to kod nas vise u fazonu kao i za vencanice da trebaju da buddu bele,a se vencala niti u vencanici niti u ciato beloj haljini...

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 567
26.11.2013 10:15:26   
minnica

IZVORNA PORUKA: adulence

Decica su premedena...hehe...nego ja imam jednu nedoumicu,da li haljinica za krstenje mora da bude bela?jel to tako mora?

Naša nije bila. Sveštenik nam je rekao da ne mora. Sad ću da okačim.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 568
26.11.2013 10:18:02   
adulence
Hajde,hajde minice cekam slicicu...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 569
26.11.2013 10:23:17   
vikiveki
Ja mislim, barem je tako kod nas,da devojčice nemoraju da nose bele haljinice.Ja sam mojoj za krštenje obukla haljinu ali nije bila bela,već nešto kremkasto.I nije ni malo ličila na venčanicu već je to bila predivna haljinica koju smo i posle mogli da nosimo

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 570
26.11.2013 10:23:35   
minnica
Evo je. user posted image

No need to run and hide

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 571
26.11.2013 10:29:46   
adulence
E pa divno sad ste me bas ohrabrile,toliko ima predivnih haljinica,a koje nisu bele...jeeeee...kao medic je...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 572
26.11.2013 10:31:00   
vikiveki
Minnica baš je lepa princezica...ja ne umem da ubacim jer imam samo fotografije one prave koje treba skenirati....u istom stilu je bila i naša kao i vaša haljinica,znači obočna haljinica ali jako lepa

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 573
26.11.2013 10:51:13   
minnica
Hvala vam. user posted image Ja sam se zaljubila u haljinicu čim sam je videla.

No need to run and hide

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 574
26.11.2013 10:56:51   
jole82
Ma adulence nigde ne piše da mora belo..bitno je belo platno koje se kupuje za sam čin krštenja, tj da to platno bude belo..a haljinica ne mora...mi smo imali belu, jer smo takvu dobili..pa se nisam mlatila da tražim drugu..

Enyoj the silence!

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here