crazymama -> RE: GAK Narodni Front (18.5.2012 20:53:01)
|
evo mog iskustva iz fronta, tri nedelje posle porodjaja... otisla sam u pola noci, jer mi je pukao vodenjak, na prijemu se javila u ambulantu br.8, tamo su mi uzeli podatke, pozvali dezurnog dr koji me je pregledao, dali mi spavacicu, svoje stvari sam dala muzu da vrati kuci i sestrica me je povela u porodjajni deo... da naglasim da mi je ona nosila torbu, sto me je iznenadilo, jer su mi govorili da torbu nosis sam... bila je jako ljubazna i rekla mi "taman posla da vi u bolovima nosite torbu!" gore su me klistirali (prezivi se), nisu me brijali, jer nije bilo potrebe, onda sam isla u wc, pa na tusiranje i moram reci da svaki stid tu nestaje, sve je nekako normalno i nema ustrucavanja... svi su bili jako prijatni i ljubazni!!! sve sestre su mi se obracale sa "duso, mila..." itd. posle pripreme ide ctg i ultrazvuk... onda na porodjajni sto. trazila sam epidural, samo su me pitali da li imam krvnu sliku ne stariju od 15 dana... imala sam i dobila sam epidural. anesteziolog dr miketic i njegova asistentkinja sladja su dva DIVNA stvorenja... posebno dr miketic. jako pazljiv, smiren, ljubazan, nemam reci! stalno me je obilazio do kraja svoje smene, cak je dosao da se pozdravi i da me upozna sa kolegom koji je dosao u drugu smenu i da mi pozeli sve najbolje. taj drugi je isto bio ok, ali malo neozbiljan za moj pojam. da skratim pricu, svi iz porodjajnog boksa sestre, babice i dr su bili jako fini i prijatni i normalni... nisam bila jedina koja se poradjala, ali sve smo imale isti tretman... posto je moj porodjaj trajao 10 sati, smenjivale su se smene i razni doktori i babice, ali svi su bili skroz ok. nemam zamerki! na kraju me porodila neka babica djurovic, a nadgledala je dr natasa karadzov. nikad pre nisam cula za nju :) e sad, kad vas spuste na odeljenje, druga prica!! svi vole da pametuju, a vama onako iscrpljenim nije ni do cega, a kamo li da slusate kako vam neko soli pamet... sta god pitate, dobijete arogantan odgovor, uglavnom... retki su izuzeci! ujutru dodje neka lujka i pobaca vam na krevete ciste carsafe i NAREDI da promenite posteljinu i da sve lepo zategnete, jer ide vizita!! svi glume neko ludilo, pedijatrijska sestra vam nece reci nista sto nije u njenom domenu, laktacijska isto, obicne sestre isto... kao da rade na razlicitim planetama, a ne na istom odeljenju... sto se higijene tice, cistacice stalno obilaze, izbacuju smece, brisu dzogerima, nije strasno, ali bube nocu gmizu... wc je podnosljiv. hrana klasicna bolnicka, ja sam jela, nisam gadljiva. posete nisu dozvoljene na odeljenju, mozete da izadjete u deo gde su zene na odrzavanju trudnoce, pa da tu sednete sa muzem, ali bebu ne smete da iznosite nigde iz sobe. niti muz sme da ulazi u sobu. ja sam mog svercovala, ali u sustini ne moze. ovo se odnosi na 3.sprat gde su porodilje koje su porodjene prirodnim putem. sve u svemu, za porodjajno sve najbolje, za odeljenje onako... ne ocekujte bog zna kakav tretman.
|
|
|
|