milia -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama (15.11.2011 23:39:20)
|
Verovali ili ne, nemam alergije ni na sta, niti sam ih ikada imala. Moj suprug ima tu tzv. atopsku konstituciju, suva koza, povremen svrab, ali nema razvijene alergije na hranu ili polen. A dete od mesec dana do punih 7-8 meseci je imalo crvene upaljene ekceme po kozi, iza kolena, uha, onda suve ekceme na licu i butinama, stomaku. Kad sam joj prvi put dala malo jogurta ili sira, nadulo joj se lice, crvenilo oko usta, ma sve do cela. Kupala sam je sindetima, s malo maslinovog ulja u vodi, mazala svim tim emolijentima. S obzirom da je alergija stvar imunog sistema, nega koze je samo pomoc, a vreme je najbolji lek! Sto se mleka tice, pila je hipoalergene formule sve dok test nije pokazao negativno! A sad pije vise od 500 ml mleka na dan, jede sladolede i slatkise. Ne jede hranu s vestackim bojama i aditivima. Alergicna je na tobrex, ali penicilin je dokazan negativno. I tako dalje, da ne sirim pricu, ali imamo puno iskustva, pa ako nekog nesto zanima... Inace, probiotici su od velike pomoci! Pila je mesecima probioimuno kid i probiotoke raznih vrsta, posebno sa kulturom Lactobacillus rhamnosus.
|
|
|
|