Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama (10.12.2011 23:34:54)
|
Molim te nemoj da me shvatiš krivo kada neke stvari pišem, imam malo čudniji stil pisanja (kažu žene), često zvuči da sam gruba i nadrndana, a nije tako (jeste po nekada [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), nego se često desi da čitam sa mobilnog i pišem sa njega a usput mi deca jašu po glavi, pa to može zvučati svakako. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Uglavnom: moja dr iz Dečije bolnice reče sledeće: Kada daješ nešto novo, daješ samo na vrh kašičice - da lizne, i čekaš 72h da vidiš ima li reakcije. Ja nisam baš tako radila. Prvi dan jesam davala na vrh kašičice, drugi dan 3 vrha, treći dan 5 vrhova. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ako se ništa ne desi, smatrala sam namirnicu uvedenom, i nastavila sam da je dajem najnormalnije. Sledeće što mi je rekla: kada uvodiš namirnicu, daješ je samu, ne mešaš sa drugim namirnicama, jer po nekada daju ukrštene reakije. Lupiću: možda će se osipati na kombinaciju šargarepa-jabuka, a neće na šargarepa-krompir. Tako bi bilo zgodno da znaš dal se osipa baš na samu namirnicu ili na kombinaciju. To kada sam uvodila namirnicu (to lizanje kašičice 72h), to nisam povezivala sa obrocima, davala sam između obroka, u sred igre. Kod mene na spisku stoje namirnice redosledom kojim sam ih uvodila. Naime, počeli smo sa pirinčem, ali se osipao, ja nisam shvatala da je od pirinča. Dodala jabuku on dobro oči nije iskopao od češanja, pa sam ukinula, dala šargarepu, osuo se, ukinula je. Onda sam davala pirinač dok jednom bukvalno tokom obroka nije počeo da se osipa, i do kraja obroka mu je celo lice bilo crveno. Tada sam odlepila i ukinula sve, i vratila se Allernovi. Otišla sam kod dr, i ona je rekla da cvetanje breze (tada je cvetala breza) daje ukršene reakcije sa jabukom, šargarepom, krompirom, višnjom, celerom i zeleni (čini mi se, proveri negde pre sam pisala), i tako je došlo do toga sam uvođenje hrane počela od karfiola, koji mi je podloga za mešanje sa svim ostalim povrćem (umesto krompira i pirinča).
|
|
|
|