Anoniman -> RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama (17.8.2011 14:33:09)
|
Pa sa go*nima bi me pojela za cokoladu, tortu, kiflu. Čak se namrštila kad je videla jelovnik, mislila je da ne kuvam voće. Kaže da su breskve, kajsije, šljive i višnje visoki alergeni, u smislu ukrštene alergije među voćem. Da njih treba guliti i kuvati. Naravno, rekla sam joj da mi ne pada na pamet da gulim višnje, ali da ostalo gulim. Rekla je da u njihovoj kori, i termički neobrađenom plodu ima neke dve stvari (naravno, to je već bilo previše za mene, mama je zapisala... hm, gde li je taj papir, sad ću pogledati), i da se ne treba igrati. Ne jer će se desiti nešto strašno, nego se bolesnik može sensibilisati, i na taj način stvoriti sebi doživotnu alergiju, a ako se izbegava još neko vreme, onda imunološki odgovor posle može biti bolji, te da se alegija izbegne.
|
|
|
|