|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 9.4.2013 11:20:21
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: Trcosava Cvele, daj recopis sa gotovim korama za tu kropmpirušu. Meni ovo bljak ispalo - rendaala sam krompir i još ga malo sa lukom ''izdinstala'', ali sam ukus mi bljak fuj. Čitam da je dobro da se premaže i kajmakom na kraju, ali nemam kajmaka ovde da kupim Nego žene, hoće možda koja uskoro ka ovamo? Za Italiju, Austiju, Nemačku kolima? IZVORNA PORUKA: cvećka Trco, pa tako i ja radim, samo sto dooobro uprzim luk, pa onda jos malo i krompir dok ne pocne da se lepi+biber+so ili vegeta... i svaku koru moras da premazes sa malo ulja, da ne bude suva... a odozgo mozes sta god hoces, ne moze da pokvari, malo maslaca, kajmak imas i u prodavnicama da kupis onaj u plasticnim casicama (: kajmak 1 kajmak 2 Ja necu ni na koju stranu uskoro, tek u junu malo do KG IZVORNA PORUKA: Trcosava A za kajmak... ako je ovo tebi kajmak ja sam Madonna! Ovo ne mogu da nazovem ni krem sirom, a ne kajmakom. Ja mislim na onaj pravi pravcati kajmak! Znači ništa nisam omanula za krompirušu. Doduše ja je nisam pravila kao ređanu gibanicu, nego onako uvila u puževe. Svaku koru sam poprskala uljem, rasporedila krompir i uvila - ne valja mi. Jel ti to nešto prelivaš vodom, premažeš jajima pre pečenja.... vodom i uljem? Ono bre suvo IZVORNA PORUKA: Modessty trco krompir upija ulje pa ti treba više ulja nego za pitu sa sirom recimo. A začini su za ovu pitu zakon! Možeš da upržiš praziluk i krompir sa malo bibera, origana (ako ga volite) i dobro posoliš. Staviš jednu celu koru, pa preko poprskaš uljem i gaziranom mineralnom vodom, onda staviš pola jedne kore na sred te poprskane, staviš fil, pospeš sa mlo mlevenih oraha. Preklopiš na po pola, pa još na pola i umotaš (onako ovlaš). Redjaš upleh podmazan margarinom za kuvanje i uljem. Kad sve naredjaš poprskaš odozgo uljem, staviš susam i kim (opet ako volite) i gurneš u rernu. Ovde se obično pravi da bude posna - znači bez jaja IZVORNA PORUKA: majared Slušaj sad bosansku snajku : Fil pravim tako što iseckam ili naredam krompir, stavim luk, ulje so i biber i time punim kore, bez prethodnog pečenja. Zbog toga se pita peče malo duže ali bude odlična.Kad ti je pita na pola pečena preliješ je sa vodom i zejtinom koje si prethodno dobro zagrejala. Vratiš u rernu i kada je krompir gotov i pita fino rumena (proveri tako što ćeš uzeti malo krompira iz pite) ponovo preliješ sa mešavinom kisele pavlake, jaja i sira (može i kajmak ako imaš) i ponovo vratiš da se zapeče. IZVORNA PORUKA: Modessty a možeš i da samo redjaš kore jednu preko druge - da bude onako kao gužvana. Na podmazan pleh (još bolje ako je okrugla tepsija) staviš jednu celu koru, poprskaš uljem i kiselom, odozgo malo zgušvaš jednu koru pa na jednu polovinu a drugu koru na drugu polovinu tepsije, fil, pa opet na pola jedna kora na drugu polovinu druga kora
_____________________________
"Majkooooo, bič pliiiiz!!!" JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI
|
|
|