Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, burek,... 17.3.2011 15:19:57
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
Imamo temu tijesto za pite, al nemamo pite :) elem ja zeljanicu pravim od gotovih jufki i to izgleda vako: 1 kg špinata ili blitve 3 jaja 1/2kg mladog sira 400 grama pavlake i soli odokativno ima otprilike 10 tak listova jufke pouljim tepsiju stavim 3 kore , pa fil, pa 3 kore pa fil, i 3 do 4 kore , pa izrežem na kocke , opet malo pouljim i turim u zagrijanu rernu i pečem isto odokativno
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 17.3.2011 15:29:38 >
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:22:27
|
|
|
|
liliana
|
Vule, ništa se ne vidi...
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:23:45
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
vidi se bona nego ja napisala jednu rečenicu i kliknula potvrdi greškom pa onda doradila
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:26:10
|
|
|
|
liliana
|
Moraču probati ovako. Ja pravim sa mo sa sirom ili kiselim mlekom, jajima, spanačem ili zeljem, a savijam u rolnu. Ovo mi tvoje baš nekako izgleda da je lepo
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:28:15
|
|
|
|
Ana RR
|
Uh, kako bih sad smazala jednu krompirušu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:30:48
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Uh, kako bih sad smazala jednu krompirušu Ne mre bez recepta kompir al na kockice, luk na kockice, sol i biber , al se tijesto mora podkuhati pa molimo nađite temu tijesto za pite
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:31:04
|
|
|
|
bubulence
|
uh ja bih sada smazala bilo kakvu pitu ali sam najbolje pite jela u bosni, tj gracanici. i mislim da koliko god se trudila nikada necu napraviti takve pite... ovo vuckovo zvuci super
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:31:50
|
|
|
|
liliana
|
Moja sveki krompirušu pravi sa rendanim krompirom. Ja, bre, volim sve te vaše bosanske stvari...
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:32:41
|
|
|
|
Ana RR
|
Nekad mi je moja baka pravila non stop, uh kad razvuče ono testo bem ga, ja samo sa gotovim korama pravim.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:32:43
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
najveći problem zeljanice je oprati zelje a najjednostavnija je, najbrže se peče, (ne treba duže od 30 minuta) i mimo bureka i buredžika najukusnija
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:33:45
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
ja ga s rendanim krompirom ne bih pojela za državu čini mi se , nije to to moraju biti kockice
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:34:18
|
|
|
|
Verus
|
E ovo cem pravim veceras Imam taman pola kora od prekljuce u frizideru-jel to dodju jufke? Kore jel? Ja uvek kupujem-ne umem da razvlacim! IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. Imamo temu tijesto za pite, al nemamo pite :) elem ja zeljanicu pravim od gotovih jufki i to izgleda vako: 1 kg špinata ili blitve 3 jaja 1/2kg mladog sira 400 grama pavlake i soli odokativno ima otprilike 10 tak listova jufke pouljim tepsiju stavim 3 kore , pa fil, pa 3 kore pa fil, i 3 do 4 kore , pa izrežem na kocke , opet malo pouljim i turim u zagrijanu rernu i pečem isto odokativno
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:35:05
|
|
|
|
Ana RR
|
Ovde kod nas po pekarama ima samo sa rendanim krompiram, ali stvarno to nije to. Ma bežim ja iz ove teme
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:35:27
|
|
|
|
Verus
|
Hajde napisi recepAt za krompirusu Ja sam na poslu, kod mene tek pola 11 a ja da UMREM od gladi!!!
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:38:55
|
|
|
|
liliana
|
I moja sveki je iz Sarajeva, ali i ona i njena majka su uvek pravile krompirušu sa rendanim krompirom.
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:49:59
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
Veruška ovo je jufka ona mora biti tanka ko listić a kore su jake, deblje i zapečenije Liliana ja ne znam nikoga u Sarajevu, pa ni u buregdžinicama da pravi krompirušu s rendanim krompirom, to sam prvi put vidjela kod albanaca koji drže neke pekare polagana krompiruša od rendanog krompira, prvo ne može biti polagana, drugo ne moze biti rendani krompir i tačka
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:51:34
|
|
|
|
liliana
|
Vule, možda oni s Grbavice nisu čisti Bosanci!!!
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:53:08
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Hajde napisi recepAt za krompirusu Ja sam na poslu, kod mene tek pola 11 a ja da UMREM od gladi!!! Krompiruša 1 kg krompira rezan na kockice 1/2 kg luka rezan na kockice so i biber odokativno ako ćeš od gotove jufke onda je malo poprskaj kiselom vodom da možeš smotati , nemoj polaganu , nego u jednu jufku poulji, pa stavi fil pa smotaj , itd...zarolaj najlakše na čaršafu pečeš u zagrijanoj rerni odokativno i kad je gotovo malo je poprskaš vodom i vratiš u rernu da upije
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 17.3.2011 15:58:59 >
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:54:20
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
IZVORNA PORUKA: liliana Vule, možda oni s Grbavice nisu čisti Bosanci!!! ama ne mogu biti čišći...al stvarno ...možda je doduše gospoji svekrvi bilo lakše rendati nego sjeckati pa zato ... majke mi meni to ko kad bi od pirea napravio pitu ...uh
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 15:57:00
|
|
|
|
liliana
|
E, biće da si u pravu!!! Veruj mi, MM i ja 5,5 god živimo zajedno i uvek pravi rendano ( a baš je često pravi). Moraču jednom, što pre, napravit po tvom receptu i pozvati je ili joj odneti. Još ču reči da je po bosanskom receptu, direkt iz Sarajeva!!!Mislim da če se prevrnut!!!
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:00:23
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
pa evo ja još sad ko budala prebirem bosanske sajtove i nigdje ne stoji rendani .... hahahahahahaha...pazi da te ne izbaci sve s tepsijom i onda uz krompirušu jogurt i po njoj vrućoj pavlaku ....mljac
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:03:34
|
|
|
|
liliana
|
"bem te šašavu!!! Tolko si me zaintrigirala, da to moram što pre uraditi!!! Da ponesem i jogurt?
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:04:18
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
naravno...bez jogurta nigdje
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:05:36
|
|
|
|
Verus
|
god bless you vule UMIREM OD GLADI ebem vam lukac!
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:06:13
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
ma Verus znam kako je na poslu a pričati o hrani a sutra otvaram temu o čudotvornom bijelom luku
< Poruku je uredio Vučko.ba. -- 17.3.2011 16:07:02 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ružice sa siromRingerajin kuvar: minnica
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.