Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:08:08
|
|
|
|
majared
|
Moja sveki krompirusu kada se zapece prelije zagrejanom vodom i uljem, vrati da se jos zapece pa prelije pavlakom i jajima (ako ima sira ili kajmaka stavi) i ponovo zapece
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:10:39
|
|
|
|
majared
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. ma Verus znam kako je na poslu a pričati o hrani a sutra otvaram temu o čudotvornom bijelom luku Sta je to sa Bosancima i belim lukom???? Nikad se nisam više najela belog i crnog luka od kako sam sa mm
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 16:14:57
|
|
|
|
bokicans
|
IZVORNA PORUKA: liliana Moraču probati ovako. Ja pravim sa mo sa sirom ili kiselim mlekom, jajima, spanačem ili zeljem, a savijam u rolnu. Ovo mi tvoje baš nekako izgleda da je lepo I ja pravim u rolnu pa u krug, ali sama razvlacim kore.Kada je razvucem ,posipam je sa sirom i jajima koji su pomesani i u to dodam malo praska za pecivo,To ustvari na jugu Srbije zovu banica.Ali moze i zelje sa svim tim,ili umesto toga,Ja volim i onaj obican zeljanik,"gologlavnik"brasno,jaja,kvasac ,soli ,zelje ,mladi sir,ulje, sve se pomesa pa u rernu:
< Poruku je uredio bokicans -- 17.3.2011 16:20:31 >
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 23:46:55
|
|
|
|
mikica sa
|
IZVORNA PORUKA: liliana Moja sveki krompirušu pravi sa rendanim krompirom. Ja, bre, volim sve te vaše bosanske stvari... kao što kaže moja zemljakinja vučko, ne može od rendanog, to nije to... to je više kljukuša nego pita.
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 23:47:44
|
|
|
|
mikica sa
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. najveći problem zeljanice je oprati zelje a najjednostavnija je, najbrže se peče, (ne treba duže od 30 minuta) i mimo bureka i buredžika najukusnija sve su pite pitice a burek je pitac
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 23:49:26
|
|
|
|
mikica sa
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Ovde kod nas po pekarama ima samo sa rendanim krompiram, ali stvarno to nije to. Ma bežim ja iz ove teme uh,moja Ana, otkad sam trudna jedino što mi se traži je krompiruša a vučko mi baš izvuče mast, što bi rekli kod nas. tako da sam, ni manje ni više, završila s glavom u zamrzivaču i odmrznula tri mala zvrka i eno ih u rerni
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 17.3.2011 23:56:19
|
|
|
|
eni26
|
bezim odavde
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 18.3.2011 7:20:00
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. ja ga s rendanim krompirom ne bih pojela za državu čini mi se , nije to to moraju biti kockice E pa ja pravim isključivo sa rendanim, mene ta s kockicama izmori kad jedem, ispadaju kockice I uvijek za krompirušu razvlačim tijesto...a pravim je jednom u tri mjeseca, doduše sad u postu češće
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 18.3.2011 7:21:38
|
|
|
|
Lu
|
A jel jedete pite sa kupusom, kiselim ili mladim?
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 18.3.2011 7:35:29
|
|
|
|
MERYEN
|
Obozavam pitu sa krompirima i pitu sa kupusom kiselim naravno i zeljanicu i sve to sa domacim razvijenim korama,mmmmnjam,njam,samo sto ne mesim cesto!
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 18.3.2011 11:28:15
|
|
|
|
eni26
|
Pravi li neko sa kuvanim krompirima...mmmm...
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 26.3.2011 12:06:35
|
|
|
|
usamljena
|
U mojim neuspelim pokusajima pravljenja pite jedna mi ipak uspe Pilece filete iseckam na sitne kockice, luk iseckam u seckalici(znaci bude bas sitno), stavim vegetu, biber, malo ulja i malo kisele vode. Bude stvarno super
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 26.3.2011 13:37:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam izmislila neki svoj recept.Kupila sam praziluk,iseckala,prodinstala ga,dodala malo vegetu,malo biber.Kada se to lepo izdinstalo,dodala sam pavlaku(moze i obicna,ali ja sam stavila sa seckanom paprikom).Mnogo mi se svidja.
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 28.3.2011 9:19:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Zene, a kako pravite smesu za domace kore? Ja se ubih al mi nesto ne ide. Il' budu debele, il' budu tanke al' popucaju . Pozdrav.
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 28.3.2011 9:58:36
|
|
|
|
Olga75
|
Pcelice , ja samo zamesim brasno i vodu sa malo ulja i to onda razvlacim po stolu , nisu lepe kao kupovne
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 28.3.2011 10:03:24
|
|
|
|
mikica sa
|
Pčelice, kao što kaže Olga, samo brašno, voda, malo soli i ulje. Ali, da bi se jufke lijepo razvlačile jako je bitno da ih namažeš uljem i ostaviš jedno pola sata, nakon toga se supe razvlače i ne pucaju
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 28.3.2011 18:31:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala na odgovoru. Probacu opet, pa naucicu nekad, ima vremena.
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 12:57:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Moram da napravim pitu s jabukama i suvim grozdjem, jel pravi to neko i kako ? Da li se kore prelivaju sa secerom i vodom ili ne , jel imate neki recept
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 12:59:19
|
|
|
|
soni
|
pravila sam pitu sa visnjama i grizom i prelila uspinovanim secerom.. kao kamen trebala sam obratiti paznju da cim pocnu klobuci skidam sa vatre..prekuvala sam
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 13:04:48
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Moram da napravim pitu s jabukama i suvim grozdjem, jel pravi to neko i kako ? Da li se kore prelivaju sa secerom i vodom ili ne , jel imate neki recept samo izrendas jabuke , dooobro ih ocedis , poredjas po kori , rasporedis suvo grozdje , poseceris i najbolje jestaviti i malo griza preko da upije sok koji ce jabuka pustiti , kad sve slozis pomesas malo vode i ulja ( maloo ) i time premazes gornju koru . Kad je gotovo i iskljucis pecnicu izvadis pitu , pokrijes je mokrom krpom i vratis lernu ( ne volEm rernu ) ako ces da rolas tanke kore sve isto samo ne mazes uljem i vodom nego izvadis i pospes prah secerom kad iseces tako bar ja radim
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 13:06:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: soni pravila sam pitu sa visnjama i grizom i prelila uspinovanim secerom.. kao kamen trebala sam obratiti paznju da cim pocnu klobuci skidam sa vatre..prekuvala sam onda necu da ekperimentisem s tim prelivima , poslusacu Olgu hvala vam devojke
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 13:09:02
|
|
|
|
Anoniman
|
nisam razumela ovo rolanje tankih kora jel to po 4 poprskane kore za jednu pitu
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 13:11:52
|
|
|
|
Olga75
|
pa kad pravim sa tankim korama ja if rolam , stavim dve kore , par kapi ulja i onda fil , srolam ( volEm ) i redjam u tepsiju , od pola kile tankih kora bude jedno 5 - 6 rolni , ako su bas jaaako tanke kore onda stavis tri , poredjas ih uzduz u tepsiju i mozes da pravis razlicite u isto vreme , ja obicno o jednom trosku tako pravim sa : jabukom , visnjama , bundevom , orasima i slatkim sirom
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 13:14:56
|
|
|
|
Anoniman
|
pravicu i to jednog dana , danas nije taj dan iako je bas dobra ideja , pogotovo taj slatki sir
|
|
|
|
RE: Filovi za pite (zeljanica, krompiruša, bu... 13.5.2012 16:33:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Super je ispala , samo sam stavila malo vise secera al nedelja je , danas ga jedem kasikom
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.