RE: Dete odbija da jede (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Ishrana dece

Poruka

Mariya -> RE: Dete odbija da jede (3.7.2016 20:48:27)

Juče nije htela ništa da doručkuje pa sam joj dala barni. Onda je jedva ručala supu,pa pomfrit. Popodne kod drugarice jela stracciatella mafine i za večeru monte snack.
Danas je opet pojela pola muslija, pa joj nisam ništa dala da bude baš gladna do ručka. I super je ručala,pojela je tanjir supe sa svim povrćem, pa opet pomfrit. I popodne čašicu dečijeg pudinga i sad pola palačinke sa eurokremom. Ono što nikad ne odbija,a da nije slatko je jogurt i pomfrit.

mika79 -> RE: Dete odbija da jede (3.7.2016 21:04:09)

Marya u sličnoj smo situaciji. Miki ne pije mleko od kad je prestao da sisa i ništa mlečno neće da jede, mlečno pojede samo onoliko koliko uspem da provučem kroz hranu. On čak nije ljubitelj ni slatkog, voće jede i voli pohovane tikvice, prženice, kuvano povrće i meso jede ali mora da bude dobra zanimacija. U vrtiću sve jede još traži dodatak a kući se izmotava.

wivern -> RE: Dete odbija da jede (3.7.2016 22:50:28)

Isti slucaj i kod mene, samo sto mu ja ne dam nista. Kad nece da jede ne dobije nista do sledeceg obroka. Jesce kad bude bio gladan i tacka.
Mene su jurili da jedem kad sam bila mala i rekla sam da ja to necu raditi svom detetu. I ne radim.
Ima dana kad pojede samo par zalogaja necega, a ima dana kad se i odvaljuje od jela. Isto kazu i vaspitacice, jedan dan su njih tri pokusavale barem zalogaj da mu uguraju. Kaze zatvori usta i ni milimetar prostora nema [sm=smiley36.gif]

Mariya -> RE: Dete odbija da jede (5.7.2016 18:28:08)

Jao Wiv, mogu da ga zamislim kad zacementira usta,kao moja[sm=smiley36.gif]
I meni mm govori da je ne jurim, ješće kad bude gladna,a ona jeste gladna ali je tvrdoglava i inadžija. A meni je žao da je držim gladnu,pa nisam je rodila da je izgladnjujem [sm=smiley13.gif]
Mika[sm=smiley31.gif]

Khaleesi -> RE: Dete odbija da jede (5.7.2016 18:32:41)

Moja je jednom pocela da reva kad sam je terala da jede i malo ppvratila, to nikad nisam videla da dete radi... sada je ne teram ali ni ne ode sa stola dok ne jede bar malo...[sm=smiley13.gif]

Mariya -> RE: Dete odbija da jede (5.7.2016 18:50:32)

Ni ja ne teram nijednu da jede,nego kad neće to što sam joj servirala dam joj nešto drugo.
Danas je jela malo supe u 1,pa u 3 testeninu,morala sam da povadim povrće pa je jela samo testo sa pavlakom. I to mogu da nazovem dobrim jelom.[sm=zmeden.gif]

Mariya -> RE: Dete odbija da jede (6.7.2016 18:24:53)

Danas me je izludela[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Prvo nije htela da doručkuje,pojela je pola parčeta hleba sa eurokremom. Evo pola 7 je a još nije ručala[sm=hudicek1.gif]
Neće ništa[sm=hudicek1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Dete odbija da jede (6.7.2016 18:47:58)

Uf, ja u ovu temi izbegavam da ulazim. Od kada se rodio je problem sa jelom. Svašta sam pokusala, i dalje ista prica. Trudim se da se ne nerviram, ali isto tako ima dana kada poludim
Maryia, skroz te razumem [sm=smiley13.gif]

Khaleesi -> RE: Dete odbija da jede (6.7.2016 21:19:51)

Beba 9 mes, jela je krastavce za rucak, pa posle lubenicu, jutros kajsije, a starija nece da price ciniji sa vocem ili slatom[sm=smiley13.gif] Mislila sam uz bebu ce poceti da jede ali jok... i dalje odbija[sm=smiley13.gif]

Mariya -> RE: Dete odbija da jede (6.7.2016 23:41:20)

Na kraju sam zvala svekrvu da dođe da je nahrani. Da li mi verujete da ta žena tako zna da je ubedi da jede[sm=smiley36.gif] međutim nije htela ni pire,ni meso,ni klot testeninu,ni sa pavlakom, ni hleb, samo pokazuje na eurokrem, a mislim se nećeš majci! I svekrva je odnese i kaže kod nje je jela,ali naravno slatko!
A večerala je griz sa čokoladom i cimetom, pojela je celu činijicu plus pola moje!

mali_mis -> RE: Dete odbija da jede (8.7.2016 7:46:36)

A. je u nekoj fazi, nece nista da jede osim slatkisa i loce mleko ko sumanut, naravno mleko je sa neskvikom. Jedino, kad me vidi, da jedem sendvice, onda dodje, pa prstom skuplja pavlaku, kaze bljak i nastavi da je skuplja [sm=smiley36.gif], i drpise paradajz.

Trcosava -> RE: Dete odbija da jede (8.7.2016 8:20:37)

IZVORNA PORUKA: Khaleesi

Beba 9 mes, jela je krastavce za rucak, pa posle lubenicu, jutros kajsije, a starija nece da price ciniji sa vocem ili slatom[sm=smiley13.gif] Mislila sam uz bebu ce poceti da jede ali jok... i dalje odbija[sm=smiley13.gif]

Draga moja, ćerka starija ne jede skoro niišta od voća. Jabuke su jedina konstanta. Hoće po neku ribizlu, mandarine pojede nekih pola kila (sve ukupno) i to tek kad se pojave i to je sve!!!

Zato bebac tamani sve i voće i povrće.

Inače juče ni moj nije hteo ništa da jede.

Mala Elena -> RE: Dete odbija da jede (23.12.2016 14:48:31)

Danas je Elena jela samo hleb i kiseli krastavac. Trazi mleko ali joj ne dam jer odbija sto napravim ili ponudim a da je normalan obrok.[sm=smiley19.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Dete odbija da jede (23.12.2016 14:58:15)

ME, bar voli kisele krastavcice. Ovo moje nikad ne bi probao kisali krastavcic.
Sta znam, ja se trudim da se opterecujem koliko jedu. Ima dana kad jedu ok, ima dana kad ne jedu nista. Mama mi je rekla da se pretvaram u babu koja samo o hrani prica i koliko su joj deca jela [sm=smiley36.gif]

LauraAndrija -> RE: Dete odbija da jede (23.12.2016 19:57:44)

Moja L isto odbija sve, ona nema ni jedan normalan obrok, samo bi pila mleko.[sm=smiley19.gif]

Mala Elena -> RE: Dete odbija da jede (23.12.2016 22:16:38)

Jela je malo pomorandze, pastetu i hleb, dve case mleka sa neskvikom i kolac sa visnjama.
To mi se nikako ne svidja. Ali mm kaze da joj dam sta zeli da jede, da ne filozofiram da mu dete trpi gladno [sm=hudicek1.gif]

LauraAndrija -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 11:17:03)

Joj isto i moj, kaže daj joj sta hoce[sm=hudicek1.gif]
Ispunjava joj svaku želju samo da jede, makar i slatko. [sm=hudicek1.gif]

Mala Elena -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 14:56:34)

To je greska , ali opet ga delimicno razumem , samo da nesto stavi u stomak, ali se ne slazem da to bude uvek nego samo kada je bolesna recimo, pa nema nikakav apetit.

Anck Su Nmaun -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 15:00:50)

Uhh slazem se , ne cinite im ama bas nikakvu uslugu davajuci im slatko cak na protiv! Samo ih trpamo secerom i onda za sledeci obrok ne mogu ni biti gladni [sm=smiley13.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 15:09:15)

Moje mogu da zaborave na neki slatkis dok lepo ne jedu. Cinimo im lepu uslugu. One su vece ali kad krenu da se njare za stolom samo ih podsetim na one ljude sto kopaju po kontenjerima. [sm=smiley13.gif] Nema vise diskusije. Jede se bez problema.

Anck Su Nmaun -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 15:12:02)

Haha Sanjice i ja sam im sto puta pricala o ljudima koji nemaju sta da jedu a one se misle.
Moja H me muci ovih dana dok je bolesna toliko malo pojede da ne znam odakle joj snaga da stoji na nogama [sm=smiley13.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 15:19:35)

Dok ne vidi Anck, mi imamo redovno ispred zgrade tu scenu. I kad god prodjemo T me ispituje sta oni tu rade. [sm=smiley13.gif] Pre neki dan sam joj bas drzala predavanje o tome kad se bunila zasto da jede pilav za veceru. Pored toga bi dobile palacinke sa kremom. Necu da bacam hranu. Posebno sto nama spremam posno, a njima mrsno. Ne smem ni da razmisljam o deci koja nemaju nijedan kolacic da pojedu. A ova nasa.deca su nekad besna. Imaju i previse.

Sanjalicaaa -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 15:30:50)

Nije najbolje resenje, ali ja mog G "ucenim", ok neces jesti to, neces ni dobiti ovo ili ono. Slatkse pogotovu ne dobije ako nije rucao. Mada i ne jede ih tako puno.

mila83 -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 15:32:42)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Uhh slazem se , ne cinite im ama bas nikakvu uslugu davajuci im slatko cak na protiv! Samo ih trpamo secerom i onda za sledeci obrok ne mogu ni biti gladni [sm=smiley13.gif]

Potpuno se slazem ! Imala sam muke sa T,vec sam ranije pisala po forumu,znate...ali slatko nikako nije opcija,nista dobro ne unosi u organizam na taj nacin, jos joj samo moze zatvoriti apetit.

Mala Elena -> RE: Dete odbija da jede (24.12.2016 15:44:04)

Pa svakako, ja sam ja pustila juce i danas, dok nije otisla da sama uzme hleb iz fioke ili zatrazila voce. Napravila sam domaci kolac , bar je zdraviji od cokolada i keksica.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>