mama krava -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (17.3.2016 14:41:53)
|
IZVORNA PORUKA: Christabel Vidim da je Tash pisala da je uzimala neki Linco i posle Venus margarin iz Madjarske. Sta je sa margarinima na nasem trzistu, da li oni u nekom sastojku mozda sadrze skriveno mleko, a da ja to ne znam? Ja jedem Dijet laki ako treba prekucacu sastav Moje dete jede povremeno onaj sa maslinovim uljem i on je ok, to znam. Minerva iz Grčke proizvodi ovaj. IZVORNA PORUKA: Christabel Da li se hladno cedjena ulja smeju zagrevati (da se na njima priprema hrana i da se npr.stavljaju u neka testa)? K.za sad dajem maslinovo u rucku, dodajem na kraju, planiram da krenemo i sa uljem od repice. To jeono sto pise ulje od uljane repice zar ne? Kako koja....maslinovo ne zagrevat jer je termolabilno, kao ni suncokretovo hladno cedjeno. Ulje repice može i to je to ulje uljane repice, možeš mast i možeš i kokosovo hladno cedjeno ulje da zagrevaš. IZVORNA PORUKA: Christabel Da li imate neki isproban recept za beskvasni hleb? Posto je iz krvi sa 7 meseci nalaz pokazao alergiju i na kvasac, ja joj za sad ne dajem. U kakvim kalupima (od kog materijala) pecete mafine? Mafine pečem u limenom plehu obavezno u onim papirnim korpicama. Evo par recepata za beskvasi hleb iz RR recepata. Ove sam ja mesila i mesim i moja deca jedu Hleb sa maslinama i ruzmarinom hrono pogačice ....a evo i ovog koji je fenomenalan HLEB KOJI UVEK USPEVA Neki su bili bolji, neki lošiji. Ali jedan uvek uspeva, bez obzira na sve. I brzo se pravi. Naravno, sama struktura hleba će zavisiti od vrste integralnog brašna. Jedino ne savetujem da ovaj hleb spremate u kombinaciji ražano i heljdino brašno. Oba su jako teška brašna i užasna su za rad. Kda njih mešate, uvek postoji mogućnost da dobijete hleb sa fenomenalnom koricom i jednom vlažnom grudvom unutra. Ukoliko ga ostavljate preko noći da se fermentiše, ne morate da stavljate kiselu vodu, možete i običnu. Ali u tom slučaju sodu i limunov sok stavite pre pečenja, a ne na početku. Iako bi svi hlebovi trebalo da se fermentišu preko noći i zbog fitinske kiseline, često taj korak preskočimo jer nemamo dovoljno vremena. Svi ponekad malo kršimo pravila. Tad stavite kiselu vodu. Ovo nije velika vekna hleba, ima nešto malo više od 300 grama brašna, ali može da traje tri dana. Sve zavisi šta jedete uz njega. Glavna razmera je: tri čaše brašna, dve čaše kisele vode. Ovog puta sam stavila: •2 čaše speltinog brašna •1/2 čaše ječmenog brašna •1/2 čaše heljdinog brašna •2 čaše kisele vode •po kašiku semenki: susam, bundeva (golica), suncokret, smrvljeni lan •kašičica soli •2 kašike maslinovog ulja •1 kašičica vršna sode i limunovog soka na kraju nakon fermentacije od 3 sata Sve sam umešala, presula smesu u pleh sa pek papirom i mokrom rukom zagladila površinu. Posula sam semenkama, pokrila folijom i stavila u zagrejanu rernu. Pekao se oko sat vremena na 230 stepeni. Pred kraj pečenja možete da ga otkrijete da se uhvati lepa korica. U ovom slučaju nije bilo potrebe. Sve vreme sam držala foliju, doduše ne preklopljenu preko celog pleha. Napravila sam kao pravougaoni poklopac koji je stajao na vrhovima pek papira. Kada je bio gotov, izvadila sam ga i uvila u krpu da se tako hladi do jutra. IZVORNA PORUKA: Christabel U koju vrstu voca spada kokos? Ako je nama dr rekla da ne dajemo jos orahe, lesnike, bademe... da li to znaci da i kokos izbegavamo za sad? Da li je to ista grupa voca? Kokos jeste orašasto voće, ali mislim da ulje nema te alergene, ali nemoj da me držiš za reč.
|
|
|
|