Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 2.10.2015 13:19:35
|
|
|
|
mama krava
|
Tarisimo, ja stavljam mast i kokosovo ulje svugde gde može, a to su testa. Mast u slana, a kokosovo ulje u slatka, ali za kremove i filove moraš margarin. Ja mom čak i na lebac mažem onaj sa maslinovim uljem, kao manje je grozan, valjda. Ali super mi je prihvatio avokado na hleb sa šunkom, suncokretov i bundevin puter... Možeš ovseno mleko ili speltino, ako ste uveli gluten, pa da sa time praviš kašice...a ne brini ništa za Ca...samo na siku i uživajte. Moj je juče napunio 2 godine i još uvek sisa! Krvna slika mu je uvek bila dobra, osim kada je bolestan.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.10.2015 10:24:59
|
|
|
|
Tarisimo
|
Hvala puuuuno na odgovorima.. Moj terorista prohodava pa ne sedam za kom.. Hvala i na linkovima, cim stignem pogledacu.. Probali smo i mi margarin, posto ce ici u tortu pa da proverimo reakciju,a i nasli smo Linko margarin kod pijacara pa njega uglavnom ujutru sa svezim vocem. Bas sam i ja htela bundevin puter da probam-kakav mu je ukus? Ima i Gi maslac da se kupi ali bas mu je fina cena a nije nesto ukusan.. Moj skroman doprinos, ne znam dal je neko pravio kolac od prosa.Tara ne voli slatko ali je smazala tri parceta. Potrebno je 300gr prosa (150 skuvanog, a 150 samlevenog u blenderu) voce po zelji najmladjih Sve se pomesa, skuvan i mleven proso, voce seckano, rendano, zalije sa 4dc vode i pece 1h..dok voda ne ispari a kolac lepo porumeni.. :) Bez jaja, secera.. mada mogu pahuljice da se ubace ko sme, nece se pokajati :)
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.10.2015 12:53:10
|
|
|
|
milicicak
|
Tarisimo, pozdrav za imenjakinju. Namaz od bundevinog semena mozes sama da napravis, jako je ukusno i zdravo a zahteva samo multipraktik i 5 minuta vremena. GI maslo ti ne bih savetovala, jeste da oni kazu da tu nema proteina ali hvala lepo, niko to ne moze da garantuje.
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.10.2015 15:15:22
|
|
|
|
Peace*
|
Linco margarin se više ne proizvodi (tako sam dobila info od proizvođača), sada se proizvodi Venusz, tako da čitaj rokove na tom Linco, ko zna od kada su.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 5.10.2015 23:44:25
|
|
|
|
Rosita
|
IZVORNA PORUKA: Tarisimo Potrebno je 300gr prosa (150 skuvanog, a 150 samlevenog u blenderu) voce po zelji najmladjih Sve se pomesa, skuvan i mleven proso, voce seckano, rendano, zalije sa 4dc vode i pece 1h..dok voda ne ispari a kolac lepo porumeni.. :) Bez jaja, secera.. mada mogu pahuljice da se ubace ko sme, nece se pokajati :) Znači 150 g skuvanog, 150 g sirovog izblendiranog? Koliko voća? A skuvan onako gusto, bez tečnosti? 1h na koliko stepeni se peče? Hvala!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 9.10.2015 18:28:22
|
|
|
|
Tarisimo
|
Da, da 150 skuvanog na gusto i 150 mlevenog, kasnije sve spojih..ako ti je lakse skuvaj sve... Mozes 4-5 jabuka srednje velicine.. Ja sam napr 1vecu jabuku i vecu sangarepu i oko 100gr bundeve.. pece se na 175C...
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 10.10.2015 14:22:20
|
|
|
|
Rosita
|
Moramo to probati Ja sam jutros umesila neke pogacice na brzinu, nisam znala sta cu da jedem. Ne znam meru , sve sam otprilike, ali recimo da je bilo oko 1 casa elog, 1 prosenog brasna, kasicica puna sode, voda, malo secera, malo soli i stavila brusnice, saku, dve... Bas mi se dopalo, bilo gotovo za pola h.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 12.10.2015 12:38:50
|
|
|
|
mama krava
|
Drugari.... kao što znate nama je bio rodjendan pre 12 dana i pravila sam mu tortu, onu moju Sramota tortu , samo sam umesto mleka stavila sok.... 900 gr jafe 300 gr posne plazme ili nekog drugog posnog keksa 1/2 l soka od pomorandže oko 150 gr margarine onog sa mirisom vanile Jafu i keks izlomiti u dubljoj činiji i preliti toplim sokom u koji je predhodno izstopljen margarin. Sve yabrkati i presuti u šerpu ili činiju obloženu folijom , pa u frižider. Kda se stegne skroz...najbolje preko noći, preliti sa 200 gr čokolade istopljne sa preostalih 100 gr margarina. Posula sam je onim šarenim mrvicama. Bili smo oduševljeni svi. Prava torta i na izglen i ukus je bio extra!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 12.10.2015 15:03:50
|
|
|
|
Tarisimo
|
Sa zakasnjenjem, CESTITAMO RODJENDAN!! Sve pohvala za tortu.. nisam znala da mogu jaffu da jedu.. Ooooo sad moja siromasna plazma dobija novo ruho.. :D A jel ima neki posni slag koji mozemo da iskoristimo? Za sada koji god sam nasla ima ml. belancevine ili ml. protein..
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 21.10.2015 15:17:34
|
|
|
|
mama krava
|
Drage moje, evo još novih recepata.... Pravili smo drugi deo rodjendana i imali tortu sa Pepa prasetom . Tortu sam naručila - Gabon...ja je lično obožavam, a i ovi moji ne zaostaju . Umesto putera, žena mi je stavljala margarin. A inače po receptu ne ide ni brašno...suuuper je! A mama je pravila BOUNTY tortu KORA - 9 belanaca, 300 gr šećera i 300 gr kokosa. Peći na 220 C - ja sam pekla u velikom plehu pa presekla na 3 dela i filovala, a može i posebno svaka kora. FIL - 9 žumanaca kuvati na pari sa 200 gr šećera, 200 gr čokolade, dodati prohladjenu šoljicu jake crne kafe i na kraju kada se fil ohladi umutiti 250gr margarina. Kada se fil ohladi redjati koru, pa fil i na kraju prelilti otopljenom čokoladom. Mljac!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 21.10.2015 17:20:02
|
|
|
|
Rosita
|
Divno , pogotovo mi se svidja to sa porucivanjem da moze! Uf, volim vas zene, ovde uvek dobre ideje .
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 22.10.2015 8:08:06
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Tarisimo A jel ima neki posni slag koji mozemo da iskoristimo? Za sada koji god sam nasla ima ml. belancevine ili ml. protein.. Ja za 5 godina nisam našla. Ako neko otkrije - javljajte, to mi jako fali. Torte su vam vrh!
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 22.10.2015 9:28:50
|
|
|
|
mama krava
|
A zašto ne stavljate onaj pravi merenge? Belanca umutiti sa ušpinovanim šećerom? Tasho...vi sada jedete jaja???
< Poruku je uredio mama krava -- 22.10.2015 9:29:20 >
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 22.10.2015 9:59:32
|
|
|
|
Peace*
|
Da da, al ne voli taj šlag od belanaca.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 26.10.2015 20:20:17
|
|
|
|
mama krava
|
Čoveče, sad sam se frapirala.... Večeram ja i jedem Carski hleb....i onalo ispred nosa mi kesa od hleba i čitam šta piše po kesi...kao piramida zdrave ishrane i bla...bla.... kad u alergen info MLEKO!!! Zamalo da se zadavim, jer ovaj jede taj hleb najnormalnije i sve to jer sam ja ubedjena dau njemu nema mleka! U stvari sadrzi surutku, ali opet nemam pojma kako mi je promaklo da ovaj hleb sadrzi mlečne proizvode!!!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 26.10.2015 20:33:33
|
|
|
|
milicicak
|
Milkice, gomila hlebova sadrzi surutku, mislim da Tvojih pet minuta cak i nema pecivo bez surutke... A ti cuti i pevaj, alergija vam je ocigledno u prolazenju
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 26.10.2015 21:47:01
|
|
|
|
Rosita
|
Ti kao tash sa sojom, obe ste pale i polozile na lebu , ako, to je osnovna 'rana u nas Srba :). Super ste :) Milicickonja, nema te nesto... ljubi bubicu
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 27.10.2015 9:52:43
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Milicickonja, nema te nesto... ljubi bubicu Tu sam ja, pratim i navijam ljubac za lepog deckonju
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 28.10.2015 9:36:42
|
|
|
|
mama krava
|
Da, da, baš sam se setila Taše... Nisam sigurna da nam prolazi jer je on u poslednje vreme baš osetljiv, po meni alergijski, i reaguje opstrukcijama koje spooooro prolaze. Ranij eje mnogo bolje reagovao na terapiju . Ja mislim da on reaguje samo na KAZEIN, a da mu surutka nije problem. Ljubim vas cure
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 31.10.2015 15:38:28
|
|
|
|
Rosita
|
Secate se ovog recepta za proju od mod: 1 čaša (oko 0.2) projenog brašna (onog belog što prodaju seljaci na pijaci) 1 čaša kukuruznog brašna (žuto krupno, i NIJE isto što i projeno) 1 čaša običnog pšeničnog brašna 1 kesica praška za pecivo 1 1/2 čaša kisele vode 1/2 čaše mleka 1/2 čaše zejtina (nije mnogo, nemojte da se plašite) 3 jaja sir po želji Kako ja vise ne koristim kvasac u ishrani, cesto jedem proju umesto hleba. Malo sam modifikovala ovaj recept i bas mi se svidja. Umesto mleka stavim jos pola case kisele. Obavezno dodam jednu rendanu, posoljenu i ocedjenu tikvicu. Brasno- jednu casu belog i jednu kukuruznog zadrzavam, a za trecu casu stavljam neko drugo brasno- probala heljdino, proseno, speltino- sve mi je ok, a najlepse sa speltinim.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.11.2015 23:16:53
|
|
|
|
Christabel
|
A imas li neki isprivan recept za beskvasni hleb? Meni ti hlebovi lose ispadnu, nisam se jos ispraksovala
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 1.11.2015 23:29:11
|
|
|
|
Rosita
|
Kris, ja to otprilike. Bas otprilike i isto mi nije bas nesto. Ali dala mi je koleginica recept za koji kaze da je sjajan, iskucacu sad neki dan, a nadam se i primeniti. Bez belog je brasna, spelta i jecam.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 2.11.2015 17:40:18
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja ne znam gde da pitam pa neka bude ovde. Marko je dobio uput za gastro. u Tiršovoj jer se već nekoliko meseci žali na bol u stomaku. Možete li da mi preporučite kod koga da zakažem?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 2.11.2015 21:51:19
|
|
|
|
Rosita
|
Ana, ja u Tirsovoj ne znam koga bih preporucila, a na IMD milicicak i ja smo zadovoljne sa dr Kitic.
|
|
RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (pro... 2.11.2015 22:56:57
|
|
|
|
mama krava
|
Mi idemo kod prof Radlovica i zadovoljni!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Kontracepcijaelenica4everKoju kontracepciju koristite drage dame?Prezervativ (
42%)
Tablete (
11%)
Neku drugu (
47%)
Ukupan broj glasova: 36Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!