Anoniman -> RE: Jelovnik beba sa alergijom na kazein (protein kravljeg mleka) (18.3.2011 22:26:52)
|
Evo i ovde da kopiram: Danas smo bili na kontroli, i dr je zadovoljna! Kaže, sme svašta nešto da jede ALI DA JE SVE TERMIČKI OBRAĐENO! Ništa sveže! Kaže ovako, sem pirinča (ne kupovne pirinčane cerealije, već da ja kuvam pirinač) koji već jede: - jabuka - krompir - blitva - španać - bela tikvica - karfiol - prokelj - za šargarepu nisam sigurna šta je rekla, napisaću ispod o čemu je govorila - kada stignu breskve, kajsije, šljive i višnje sa našeg podnvlja, i to sme. Svaku namirnicu uvoditi 7 dana. Max rok za koji bi dete moralo razviti alergijsku reakciju ako je alergično je 72h. Apropo šargarepe reče da ona ima vezanu reakciju sa brezom. Šta to znači? Kod atopičara treba voditi računa o kombinaciji nutritivnih i inhalatornih alergena. Može se dogoditi da dete bude alergično na šargarepu dok breza cveta. No, ja sam se na to nasmejala i rekla da je to za mene previše. Rekla je da dam pa da vidim šta će biti. Takođe mi je rekla da preskočim bundevu! Kaže, ima jako mnogo alergija na bundevu! Naglasila je da jagode, maline i kupine neće jesti pre 2. rođendana. Kruška ne pre 9og meseca. Kaže, ako se budem pridržavala ovoga da će sa godinu dana 99% prerasti sve alergije, ili makar većinu. Za uvođenje mesa je nisam pitala. Ne mogu ga uvoditi dok ne uvedem povrće, pa polako. Sad imam materijala za nekih 2 meseca.
|
|
|
|