RE: ogtt i insulin (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

17 joka -> RE: ogtt i insulin (2.10.2014 14:05:45)

jos malo kad sredis jelovnik i kad terapija krene da deluje brzo ces se pridruziti[sm=nosecka.gif] temama

World -> RE: ogtt i insulin (2.10.2014 14:10:45)

IZVORNA PORUKA: little_one

Mislim da jos uvijek imas gresaka u ishrani...cemu salame, natren? Nauci da sve sebi spremis pa neces morati skroz ni od slatkog da bjezis. Preradjevine izbaci skroz, kad dodje beba svakako ces bjezati od toga sto vise mozes. Evo kod mene dve cure prirodnim putem sa istom dijagnozom. Bice i kod tebe, mozda i brze nego sto mislis. [sm=bravo.gif] Odakle si?

Preduhitrila si me sa odgovorom [sm=smiley36.gif]

Pisale smo vec dosta na temama koje se ticu insulina da treba izbaciti sve preradjevine i sve sa aditivima, rafinisana ulja i margarine, slatkise i sl, to su stvari koje najvise unistavaju organizam. Ja sam prvi put ostala trudna nakon 2 mjeseca siofora i promijenjene ishrane (nakon 6-7 godina bezuspjesnog lijecenja), a drugi put 'iz prve' uz pomoc samo ishrane.

leptirica26 -> RE: ogtt i insulin (2.10.2014 17:09:36)

hvala zene na odgovorima. Natren koristim samo dnevno po 2 pilulice uz jutranju kafu jer generalno ne volim šećer od prije. A što se tiče salama, to samo jednu krisku narendan (znam zvuči čudno) u mješavinu od bjelanaca ujutro, da malo dobije nekog ukusa. Ostalo i ne koristim od prerađevima, a ovo slatko ništa vjerujte. Evo baš zobam jabuku [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. A za cure iz Doboja sam :).
Neću sebi da "nabijam" pritisak da će da djeluje kao kod vas tako brzo, jer ovo kod mene je godinama išlo neprepoznato, a sve od stresa na faxu ccc

World -> RE: ogtt i insulin (2.10.2014 22:27:45)

Ma ici ce, ne boj se da nece.. cim bacis salamu [sm=smiley36.gif]
Natren ti je prilicno bezveze, ako ti treba nesto slatko uzmi steviju ili neki fini kvalitetni med..
I ako vec jedes jaja, bolje jedi zumanca ili bar cijelo jaje.. sto samo bjelance?

A vjeruj da se nisam ni ja nadala da ce biti tako brzo nakon uspostavljanja dijagnoze.. a drugi put islo jos brze, nevjerovatno.. [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: ogtt i insulin (2.10.2014 23:25:04)

IZVORNA PORUKA: leptirica26

Neću sebi da "nabijam" pritisak da će da djeluje kao kod vas tako brzo, jer ovo kod mene je godinama išlo neprepoznato, a sve od stresa na faxu ccc

valjda kod svake druge osobe je to godinama neprepoznato. Ja pretpostavljam da je i kod mene od stresa sto bi rekli nemci od Štresa[sm=smiley36.gif]. Polako samo i sve ce biti super. Ja ne jedem preradjevine, nekad da ali imamo domace pa ni ne kupujem i nemam takve stvari u frizideru a da li jedem slatko??? Pa.....khm sad bas smazah dva kolaca sa dzemom od kajsija.[sm=smiley9.gif] Mora se i to ponekad[sm=smiley36.gif]

leptirica26 -> RE: ogtt i insulin (3.10.2014 22:58:02)

[sm=smiley36.gif] evo zene kupljena je Stevija danas. Upravo pijem Caj, Nije lose [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]. A bjelanca sama Pravim jer se bojim ako svaki put stavim zumance da ce mi porasti holesterol [sm=smiley36.gif]
Mozete li mi dati neke druge prijedloge za dorucak?
Ja u pauzama grickam bademe, citala Sam da smijem pa sad nisam sigurna vise[sm=zmeden.gif] iLi kirikiri al onaj u ljusci?

isidora88 -> RE: ogtt i insulin (4.10.2014 20:24:01)

meni je insulin podivljao nacisto, toliko mi se jede slatko, ugojila sam se za mesec dana 6 kila, jezivo, sva sam se naduvala, ne znam koji mi je djavo vise[sm=smiley19.gif]
probala bih sa lchf ali mi je povisen i holesterol i trigliceridi pa ne znam da li smem. bila sam na dijeti bez uh letos i nista nisam smrsala, a svega sam se max pridrzavala, bila sam u ketozi mesec dana i nista, tako da nisam sigurna koju ishranu da primenim, znam samo da sam ocajna[sm=smiley19.gif]

Misha i Ljisha -> RE: ogtt i insulin (4.10.2014 20:47:50)

Isidora skroz te razumem. Za nas "specificne" sto se od vazduha gojima je jedino resenje sve jesti ali probusiti kasiku i poceti sa nekim aktivnostima. Ja sam se u bolnici na strogoj dijeti UGOJILA da dobro si procitala UGOJILA ali samo zato sto se tamo nisam kretala vec lezis kao stoka ceo dan i jedes i citas knjigu ili sta vec. Uzas jedan. Znaci resenje je samo vise aktivnosti, jesti sve ali manje i to je to. eto bas slatko ako ikako mozemo da eskiviramo (a nekad sto ti kazes organizam ne moze da iskulira i trazi ali onda ne pojesti celu tepsiju kolaca vec dva maksimalno i cao dovidjenja)

leptirica26 -> RE: ogtt i insulin (4.10.2014 21:48:52)

Isidore da li koristis siofor? Jesi li ga ikada pila? Mozda da probas to I da naravno korigujes I ishranu. Ali naravno mislim da nikakav efekta nece Imati ako ne pocnes da vjezbas. Vjezba ima puno veci efekta na regulaciju inzulina nego sama terapija. Jedan dobar trening snizava inzulin I takva efekta drzi 24-48h.

isidora88 -> RE: ogtt i insulin (4.10.2014 23:26:55)

koristim glukofaz, mada moram da priznam da ga nekad ne pijem, imam grozne mucnine od njega.
meni je ovaj haos sa hranom krenuo kad sam pocela sa lekom, do tad sam drzala kilazu, a od tad stalno neke oscilacije, prvo sam bila smrsala 3 kile kad sam pocela da koristim jer mi je bilo uzasno muka pa nisam nista ni jela, onda je pocelo nenormalno da mi se trazi slatko, pa sam prestala par dana sa lekom, pa opet pocela, veoma neodgovorno od mene, ali mislim da sam se od tog leka ugojila[sm=hudicek1.gif]
a sada posle keto dijete (drzala je pred more) samo zderem, sramota me je same sebe, ne smem ni na papir da stavim sta sve pojedem[sm=smiley13.gif]
ne znam ni kako da se hranim, a jos sam i problematicna sa hranom (jako malo povrca volim) pa mi to otezava svaku ishranu, ja sam promasen slucaj.
ne vezbam, vezbala sam 2 meseca u teretani i ugojila se (tad sam pazila na ishranu i opet se ugojila[sm=hudicek1.gif]), tako da sam batalila bezbanje, ne znam vise sta da radim.
da li bi pomogle vezbe kod kuce?

Misha i Ljisha -> RE: ogtt i insulin (5.10.2014 5:12:06)

neka ti promene terapiju jer ti je muka neka ti daju druge lekove. Mada bice ti muka i od siofora, ali moras izdrzati mucninu bar mesec dana posle ces biti ok kad se naviknes na terapiju. Nisi se od leka ugojila[sm=smiley36.gif]. elem sta se desava u tvom organizmu? Tvoj organizam je navikao da ima visok insulin i sad je lek poceo da leluje i nivo insulina se manje vise normalizovao a tvom telu je to cudno i salje ti signal "JEDI SLATKO JEDI SLATKO" da bi ti slatkisima povisila svoj insulin i vratila organizam na staro. A to za mucnine razumem te u potpunosti ja ne znam da li mi je bilo vise muka kad ne jedem ili kad jedem, cak sam isto kao i ti jedno vreme grickala skoro non stop nesto jer sam skapirala da mi samo TOKOM jela nije muka[sm=smiley36.gif]. Uzasno stanje, veruj mi evo ja nisam krenula sa terapijom a kukam vec pet meseci da treba da odem ponovo da proverim insulin i da krenem. Ne krece mi se zbog tih mucnina, pa KAO pokusavam da ishranom resim ali mislim da mi ne ide uopste.[sm=smiley13.gif] Nakon porodjaja je sve bilo ok isla sam na kontrolu i tako sjajno bilo stanje dok je moja D sisala, kako je prestala da sisa ladno vratilo se telo na staro. Eto ti sta je priroda sve lepo uredila.

PalcicaBg -> RE: ogtt i insulin (5.10.2014 14:00:38)

Da li je neko radio OGTT sa insulinemijama na Institutu za endokrinologiju i koliko vadjenja rade?
I jel imate neku preporuku za endokrinologa na institutu?

World -> RE: ogtt i insulin (6.10.2014 14:30:14)

IZVORNA PORUKA: isidora88

meni je insulin podivljao nacisto, toliko mi se jede slatko, ugojila sam se za mesec dana 6 kila, jezivo, sva sam se naduvala, ne znam koji mi je djavo vise[sm=smiley19.gif]
probala bih sa lchf ali mi je povisen i holesterol i trigliceridi pa ne znam da li smem. bila sam na dijeti bez uh letos i nista nisam smrsala, a svega sam se max pridrzavala, bila sam u ketozi mesec dana i nista, tako da nisam sigurna koju ishranu da primenim, znam samo da sam ocajna[sm=smiley19.gif]

nece ti se nista povecati na lchf-u, obicno nalazi budu bolji nego inace.. ako si izbacila uh, mozda si nesto previdjela pa ti nije uspjelo? mozda nisi izbacila preradjevine? ili ti ne odgovaraju neki proizvodi, npr. mlijecni.. nemoj biti ocajna, evo i ja krecem ponovo da se sredim, a grozna sam sama sebi trenutno.. [sm=smiley1.gif]

i zaboravih da dodam, moje jedino ''vjezbanje'' je bilo hodanje, ne nesto pretjerano..

isidora88 -> RE: ogtt i insulin (6.10.2014 19:27:33)

polako izbacujem sve slatko, testo cu da svedem na minimum, pa cemo videti, ne mogu naglo da presecem jer onda uvek lako odustanem.
meni je najveci problem sto ne volim povrce, a ni meso, u sustini ne volim hranu skoro nikakvu, osim slatkisa, mogla bih da zivim na tortama i kolacima[sm=zz_banghead.gif]
probala bih da pijem neki sejk za dorucak, neki proteinski, lakse mi to da popijem nego da moram da spremam neku hranu ili da jedem nesto sto ne volim.
imate li preporuku sta je dobro?

World -> RE: ogtt i insulin (6.10.2014 21:36:51)

Ma to ti je klasicna zavisnost od secera, skidanje ne ide bas lako, ali kad obavis to, nema problema kasnije... Pokusaj da probas sa OVIM ili OVIM

Misha i Ljisha -> RE: ogtt i insulin (7.10.2014 6:40:36)

slazem se sa World klasicna ovisnost o slatkisima.Moja drugarica je patila za svojim momkom godinu dana i nekim cudom iz te tuge je prestala da jede slatko (sto je bas cudno obicno bude obrnuto) i istopila se i sad retko retko uzme da pojede nesto slatke a ranije je posle svakog obroka jela neki slatkis. Istopila se zena. Ja sa druge strane imam problem sa vocem.[sm=smiley13.gif] Ja ga obozavam. Normalni ljudi nocu tamane nesto iz frizidera a ja obilazim ćasu sa vocem. Mislim strasno. Isto adikcija ali opet se tesim da nije ovisnost najgore vrste[sm=smiley36.gif]. Kad bih izbacila voce ja bih se istopila. Stvarno nisam karakter sto se toga tice. Inace dok se nisam udala tj dok nisam pocela da zivim sa mm nisam imala secera u kuci. Kad smo poceli da zivimo zajedno mislim da sam kupila dzak secera[sm=smiley13.gif], covek voli slatko uzas jedan. Naravno on nije taj koji ima problema sa insulinom. No srecom bilo kako bilo ja kolace uvek razdelim komsijama, mojima a mi pojedemo svega par komada. Evo imam tortu u frizideru i bacicu je. Kod nas se slatko baca (iako mm voli on nikad ne preteruje). Ali zato voceeee...ijuuu ako jos vidim da niko ne jede tj ako vidim da krece da se kvari u stanju sam da sve pojedem samo da se ne bi bacilo[sm=smiley36.gif]. Gre'ota.

isidora88 -> RE: ogtt i insulin (7.10.2014 13:33:30)

ja stvarno mislim da je ova moja zavisnost za slatkisima ravna narkomaniji, koliko god se ja ubedjivala da ne jedem nesto jer ce to zadovoljstvo trajati samo par minuta, opet pokleknem, uzas[sm=hudicek1.gif]
a ja sam se u trudnoci ugojila od mandarnina, ja sam poslednjih 2 meseca jela par kila mandarina dnevno, meni su u porodilistu ubdjivali da imam zuticu jer su mi ruke bile zute od guljenja mandarina, da nisam imala onu potvrdu da nemam zuticu, ne znam kako bih ih ubedila da su mandarine krive[sm=smiley36.gif]

World -> RE: ogtt i insulin (7.10.2014 15:47:52)

Svaka zavisnost je ista.. znam kako se osjecas jer sam i ja patila za 'slatkisima', ali sam se skinula relativno brzo i bezbolno praveci one 'slatkise' bez secera.. [sm=smiley1.gif]
Prvo treba da izbacis iz kuce sve sto ima slatko pa da krenes, ali probaj da se najedes neke kvalitetne slane hrane, bice bolje.. a mandarine su pune secera, i ja sam se kljukala kad sam bila trudna.. jela sam na gajbu, ne na kilu..[sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: ogtt i insulin (7.10.2014 17:30:34)

sad sam se [sm=smiley13.gif] zar mandarine imaju toliko secera, ja moram da pojedem 3,4 dnevno, to su one sitne, prve mandarine, moje omiljene[sm=smiley1.gif]
kakvi su to slatkisi bez secera, odmah neki recept da pravim[sm=smiley36.gif]

Ljubicica83 -> RE: ogtt i insulin (7.10.2014 23:04:56)

Devojke, jel zna neko da li je ovo IR?

0 min 9.7 mIU/L (5-25)
60 min 86.3 (ref vred 29-88)
90 min 30.4 (ovde nema ref vred)
120 min 33.7 (22-79)

Idem tek 20.10. kod lekara, pa ako ima neko ko se razume.

Hvala [sm=smiley1.gif]

World -> RE: ogtt i insulin (7.10.2014 23:05:37)

Ma mozes pojesti pokoju, ali nemoj pretjerivati.. a sto se tice slatkisa, to je citava filozofija.. sekta... [sm=smiley36.gif]

Ljubicice, trebalo bi nakon 2 sata da insulin bude priblizno pocetnoj vrijednosti, tako da vjerujem da ce ti dr prepisati malo siofora..

Ljubicica83 -> RE: ogtt i insulin (8.10.2014 22:32:27)

World hvala na odgovoru [sm=smiley1.gif]

isidora88 -> RE: ogtt i insulin (9.10.2014 10:01:33)

IZVORNA PORUKA: World

Ma mozes pojesti pokoju, ali nemoj pretjerivati.. a sto se tice slatkisa, to je citava filozofija.. sekta... [sm=smiley36.gif]

Ljubicice, trebalo bi nakon 2 sata da insulin bude priblizno pocetnoj vrijednosti, tako da vjerujem da ce ti dr prepisati malo siofora..

uvuci me u sektu [sm=smiley36.gif], daj neki link sa receptima tih slatkisa[sm=bravo.gif]

bebilule -> RE: ogtt i insulin (13.10.2014 14:20:37)

Sad kad moram promijeniti ishranu radi IE sjetih se jednog foruma. Nekad davno sam našla na jednom forumu članak "kako zdravo izgubiti kilograme". Međutim, ne radi se samo o mršanju već o zdravom načinu ishrane a da se ne mučite i gladujete. Ja sam ovo jednom koristila dva mjeseca i predivno sam se osjećala. Ima i primjer jelovnika za 7 dana. Ubrzava metabolizam 100% (provjereno). Odlično je objašnjeno šta se s čim kombinuje i do koliko sati se šta smije jesti. Ne mršate previše već dovede organizam u balans. I ja ću morati ponoviti gradivo [sm=smiley36.gif].

Evo linka ako nekoga interesuje

http://www.exyu-fitness.com/forum/problemi-sa-viskom-kilograma/kako-izgubiti-visak-kilograma-uputstvo/?topicseen;PHPSESSID=124eab05ec425dd229c0c442a8fa028f

leptirica26 -> RE: ogtt i insulin (13.10.2014 22:11:59)

Draga bebilule, hvala na linku. Sada imam nedoumice neke ccc [sm=zmeden.gif]
Nakon ovih linkova otvarala Sam jos neke, I sad na jednom mjestu Sam nasla kao za uzinu smijemo samo jednu vocku, I to govore da jabuka kao puno povisi nivo inzulina ccc jel moguce ?
Kakvi ste vi uzine imale? Meni npr maloprije naumpala jabuka I Nakon vecere I ja pojedem. Jel greske mi to, iLi npr nar razlomim I pojedem nekad Nakon vecere?
Uh majke mi uz silna pravila ishrane postacu paranoicna, bojim se I zvaku zvakat [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Pusa svim zenamaaaa

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>