majeno
|
Upravo se tako i hranim sad -izbacila kobasice,salame, čajne, kulen, mesni narezak, hrenovke, majonezu, bijeli hljeb, makarone, špagete,palačinke, kroofne, sendviče , bijele kifle, lepinje, ćevape, picu, burek, sirnicu...sve ono što sam uglavnom jela na poslu ( na pauzama ) ili poslije posla kad umorna dođem kući. Sad sam udarnik u kuhinji - sve sama spremam od svježih i zdravih namirnica. Naravno, najteže mi se bilo odreći čipsa, smokija, kokica koje sam jela u velikim količinama kad god se nađu ispred mene ( a uvijek se nekako nađu ) i kolača. Naravno, i sokova koje sam bukvalno pila umjesto vode... Najbitnije je da sam primorala sebe da pojedem minimum tri obroka dnevno, jer sam ranije jela jedan ( ali kalorijski i po glikemijskom indeksu vrlo vrijedan ) ili dva, rijetko tri. Doručak mi je obično bila kafa ( s mlijekom i šećerom ), cigara i nešto slatko, tek da ubacim nešto u usta. Sad ustajem u šest da bih doručkovala prije posla ako radim prvu smjenu. Uz dugogodišnju takvu neredovnu i nezdravu ishranu sam sa 48 kg došla do skoro 80. Par puta sam pokušavala biti na dijeti mjesec - dva, ali bih uvijek brzo odustala.I onda bumerang efekat i obično bih uskoro bila još deblja nego prije dijete. Sad nemam takve napade gladi, tako da se nadam da ću istrajati! Veliki pozdrav!
|