majeno
|
hvala ti, little_one, i na informacijama, i na savjetima i na dobrodošlici... ja sam malo specifičan slučaj, imam malo više godina, i već dugo se borim sa infertilitetom ( više volim ovu riječ od sterilitet ili neplodnost npr., jer činjenica je da nisam rađala niti ostvarila trudnoću, ali se nadam da hoću, naravno, uz trud i zalaganje s moje strane, ne dam da me kategorišu ovako ili onako). dr mi je preporučila da odradim insulinemiju jer ne zna uzrok, a ja u porodici, bližoj i daljoj, imam slučajeva dijabetesa. takođe sam ''elegantno popunjena'', ne pretila, ali imam dosta viška. BMI mi je oko 25-26. sasvim se normalno krećem, ne vježbam, ali ne nedostaje mi fizičke aktivnosti. takođe se normalno hranim-ne jedem previše slatkiše, tu i tamo, ali zato ne mogu odoliti tijestu. količinski ne jedem puno, ali eto, kile neće dole. da, imam i problema sa neredovnim stolicama. prije nekog vremena sam otišla biukoviću, samoinicijativno, jer sam imala i manjak energije, a i ciklusi su mi bili produženi, bolni. dao mi je letroks, iako su mi tsh,t4 i t3 bili ok. njegova dijagnoza : hronično upaljena štitna. u međuvremenu sam imala tumor endometrija, hvala bogu, uspješno otklonjen. ciklusi se normalizovali, dolazi menstruacija na svakih 29 dana, nisu više bolne. da li je tu i letroks pomogao, ne znam. ja sam pila letrox50, i nikakvih nuspojava nisam imala.sve super,sredila probavu, ali nije riješio moje probleme. ako odem na kontrolu kod biukovića ( idem kod mlađeg), on će mi kao i milion puta do sada samo propisati isto. čak napiše Dg-idem (ista), th-ista. a meni godine odoše. zato gledam da nađem nekog dobrog endokrinologa, da vidi i zašto mi je prolaktin blago povišen, i da dobijem drugo mišljenje za štitnu, jer s ginekološke strane je sve idealno sada. onda je dr, pošto sam već u priči oko vto, predložila da odradim i taj insulin. nikad nisam imala pco, iako su me naši šatro dobri ginekolozi liječili od toga godinama. uz pomoć kontracepcije, naravno. morala sam ispričati svoju priču, i molim vas, ako imate kakve sugestije, prijedloge, savjete kome da se više obratim-biću vam zahvalna
|