Anoniman -> RE: oggt i insulin (29.5.2013 22:06:23)
|
ja ti napisah, pa sam se posle pokajala.. ne mora da znaci da bi ti rezultat bio drasticno losiji nakon glukoze, jer i belo brasno jako dize secer i insulin. nije secer samo ono belo kristalno, nego i belo brasno, krompir, pirinac, kukuruz..sve to jako brzo dize secer. osobe koje imaju problem sa stitnom zlezdom su sklonije da pate i od drugih endokrinoloskih i imunoloskih bolesti. primer, moja sestra od ujaka je prvo otkrila da ima sarkoidozu pluca, pa hasimoto, pa je sad u trudnoci na insulinu 4x na dan jer joj je ogtt bio katastrofalan. dva endokrinologa su se slozila da ima vece sanse da joj to ostane posle trudnoce, nego da prodje. jer je to verovatno bio dijabetes pre trudnoce, a da ona to nije ni znala. imala je jedno uginuce ploda izmedju dve trudnoce, kazu da je verovatno uzrok bio upravo visok secer. ja kad god odem kod endokrinologa na kontrolu, uvek mi pored ogtt-a da i tiroidne hormone da uradim. sad u petom mesecu cu ponovo sve ponovo raditi. tako da mislim da je pametno sto si uradila ovo na svoju ruku, posebno zbog porodicne anamneze. ja u porodici nemam slucajeve dij tipa1, ali imam onog starackog dijabetesa, mada kazu da on nije nasledan...
|
|
|
|