Logic -> RE: ogtt i insulin (13.5.2013 23:10:07)
|
Cao, u procesu sam za VTO, ali hoću da pokušam da zatrudnim prirodnim putem. To je svima nama cilj. Do pre mesec dana bila sam gojazna 165 visina 67 kilograma. Počela sam sa hrono ishranom (bez slatkiša, hleba i gaziranih sokova) i sa kućnim treningom sada imam 57 kilograma. Tada, kada sam imala 67 kilograma, jela sam sve i svašta, a najviše slatkiše, retko sam se kretala. Imam PCOS i neredovne menstruacije (varira od 32 do 40 dana). Dešavalo se da imam i preko 10 folikula na svakom jajniku. Uradila sam sve žive hormone koje mogu da utiču na PCOS, kao i većinu drugih hormona koji su neophodni za VTO. Mogu da napišem vrednosti ako je od nekog značaja? Ali doktori kažu da su svi ok. Mada, smatram da inverzija LH i FSH nije normalna, bez obzira što odnos nije 2:1 (nekada je bilo). S obzirom na to da sam se hranila zdravo (bez šećera) 3 nedelje pre nego što sam uradila OGTT i Insulin, da li je moguće da to utiče na "bolji" nalaz? A dok sam bila pod klomifenom ( pre godinu dana) desila se biohemijska trudnoća. I od tada ni traga ni glasa. A isto tako, komisija za VTO mi je rekla da nikad više u životu ne pijem klomifen. Inače, danas kad je doktorka videla taj, da kažem poslednji rezultat, samo nam je poželela sreću na VTO. Ostalo mi je još samo da odem kod psihijatra... Ali da, little_one, poslušaću tvoj savet definitivno. Otići ću kod endokrinologa. Hvala na odvojenom vremenu.
|
|
|
|