Anoniman -> RE: ogtt i insulin (9.10.2012 0:02:50)
|
da, tako cu sada i raditi, glikemije i insulinemije zajedno. pitala sam danas onu sestru koja radi tamo, da li se radi 2 ili 3 sata, da bih znala zbog cuvanja deteta, kaze 2. jedino mi je bedak sto mi rezultati glikemija stizu sutradan (u cetvrtak), a insulinemije tek za 2-3 nedelje, poludecu do tada! ja sam od februara bila na dijeti bez mleka i mlecnih proizvoda, jaja, pojedinih vrsta mesa, soje ( a ima je u svakom kupovnom proizvodu, cak i u hlebu, tako da sam hleb mesila) i jos nekog voca i povrca, ali to nije toliko bitno. bitno je da sam naglo promenila nacin ishrane, po mom misljenju potpuno bespotrebno (sto se kasnije i potvrdilo), i tim verovatno narusila metabolizam. ishrana mi se uglavnom zasnivala na ugljenim hidratima, testa, krompir na 101 nacin.. tako da ja sumnjam da mi je dijeta prozrokovala problem sa insulinom, jer od tada je sve pocelo. a kako si ti bila na dijeti bas potpuno bez UH? kako bez zitarica? pa one su jako bitne, cak i za dijabeticare.. to mi je bas cudno, jer sam citala da nije dobra ni visokoproteinska hrana samo.. ja sad zelim da se ugojim, jer sam jedno vreme imala 43 kg i bas sam bila kost i koza. sada imam 45 kg, vec se bolje osecam, a i bolje izgledam.. ali bih bar jos 2 kg, a i jos jednu bebicu, ako dr dozvoli. pitacu je kad odem na kontrolu. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|