|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: oggt i insulin
13.9.2011 22:29:34   
Parižankaa
Cecana,glukoza ti je o.k.,ali nije čudo da ti je pozlilo pola sata od pijenja glukoze kad si napumpala toliki insulin. Vidiš i sama da ti ni jutarnji- na tašte-nije dobar. Reč je o IR,i sigurno ćeš dobiti terapiju,nakon koje ćeš sve regulisati.
Srećno!

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 226
13.9.2011 22:40:06   
Cecana

Hvala ti Pari,nadam se da ce sve biti ok.Ceo dan citam o negativnom uticaju velikih kolicina insulina na organizam.

Sutra idem kod dr,imam za nju poveliki spisak sa pitanjima.

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 227
14.9.2011 22:18:11   
Cecana
Evo mene opet.
Bila sam danas kod endokrinologa,rekla mi je da ja plivam u insulinu,pregledala me i prepisala mi Glukofaz od 850 dva puta dnevno posle dorucka i vecere,prve nedelje po pola tablete,posle celu.

Dala mi je i rezim ishrane bez prostih secera.

Jelovnik izgleda ovako:
Dorucak: ovsene ili neke druge pahuljice sa jogurtom
Uzina:voce koliko stane u saku
Rucak:supa,meso,povrce kuvano-klasika.Dozvoljeno je i cetvrtina porcije testenina ili kuvani krompir ili integralni pirinac
Uzina:voce
Vecera:isto kao dorucak
Uzina:malo badema

Jelovnik mi se izuzetno svidja,pre dve godine sam bila na slicnom rezimu ihrane i smrsala sam 12kg za dva meseca.Sad se nadam da cu barem 8 da skinem(posto imam oko 10 viska).

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 228
14.9.2011 22:21:31   
meyo
odlicno Cecana !! moram ti ukrasti jelovnik samo sto ja pijem jednom dnevno siofor posle rucka al mislim da cu i ja poceti dva put... mada mi je insulin nizi nego tebi pa valjda zato
al jelovnik mi se bas bas dopada!!
javljaj kako napreduje terapija!!

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 229
17.9.2011 20:46:57   
Bubamarac
Drage moje,
nova sam u ovome i evo mog danasnjeg rezultata

Glukoza, ref.vr. 3.33-6.10

0' 4.80
60' 4.96
120' 5.09

Insulin, ref.vr. 6.0-27.0

0' <2.0
60' 25.3
120' 4.62

Tek u sredu idem kod dr, kako vam se ovo cini, iz vaseg iskustva?

Hvala unapred

SVE STO IMAM JE TVOJA LJUBAV. JA IMAM SVE.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 230
17.9.2011 23:16:40   
degu
Bubamarec, dobri su ti rezultati user posted image user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Bubamarac)
Direktna veza do poruke: 231
17.9.2011 23:23:30   
madre
ja sam danas radila ogtt test i insulin... jedva su me razumeli u laboratoriji, mada jos uvek nisam sigurna da su me razumeliuser posted image izgleda da im niko nije radio to dvoje odjednom! ruke su mi modre, boli su me 6 puta, nemaju braunilu.

uzeli na svakih 30 min po 2 uzorka ( 1 glikemija, 1 insulin)... je l tako treba?
rezultati u ponedeljak!
je l sme da se pusi u toku testa, meni su rekli da sme i pusila samuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 232
17.9.2011 23:29:43   
degu
Madre ja ga nisam radila, ali radila sam Prolaktin i isto su me tako izbockali user posted image
Važno je da se nisu zeznuli i uradili ti samo glukozu, a ne insulin, ta greška se često dešava.
Za pušenje, pa ne smeš da pušiš, to je štetno user posted image šalim se, mislim da ne utiče na test.

< Poruku je uredio degu -- 17.9.2011 23:30:07 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 233
18.9.2011 10:18:13   
Bubamarac
Hval degu user posted image

A ovaj nizak insulin???
user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 234
18.9.2011 14:39:36   
degu
Bubamarec, izvini, nisam to gledala, samo gornje vrednosti.
Ja sam radila insulin i glukozu pre i posle jela i meni je taj insulin pre jela bio tako jako nizak. Dr mi je rekao da to ništa ne znači, da je verovatno zato što sam bila jako gladna.
Nadam se da će ti se javiti neko ko se bolje razume, ali ono što vidim je da nemaš Insulinsku rezistenciju user posted image

Direktna veza do poruke: 235
18.9.2011 14:51:50   
hanka
Bubamarac mislim da su ti rezultati ok,Sto rece Degu nemas rezistenciju a to sto je nizak insulin mozda si bila gladna ili nisi unosila secera zadnjih dana .
Madre meni su radili isto i nisam smela da se krecem vec sam se probudila i najlaganije odvezla taksijem do laboratorije.12 sati pre nisam smela da jedem a od budjenja ni da pusim ni da pijem vodu,ni da jedem.Nista apsolutno.Pa sad verovatno zavisi od potreba zbog kojih radis

Javi rezultate

< Poruku je uredio hanka -- 18.9.2011 14:52:57 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 236
19.9.2011 15:33:47   
madre
evo i mojih rezultata, danas idem kod lekara ali sam htela da ih podelim i sa vamauser posted image

OGTT 75G:

0' - 4,6   ( 3,9-5,8)
30' - 6,0   ( 6,1-9,4)
60' - 4, 5 ( 6,7-9,4)
90' - 4,2   (5,6-7,8)
120' . 3,7  (3,9-6,7)

INSULIN: (ref. vred: 2,6-24,9)

0' - 5,45
30' -41,14
60' - 42,07
90' - 12,31
120' - 9,13

kako vam se cini?user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 237
19.9.2011 15:38:36   
degu
Madre postoji blaga IR, nije strašno. Kad ideš kod endokrinologa? Mislim da bi mogao da ti uključi blagu dozu metformina.

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 238
19.9.2011 15:40:28   
madre
e, a kako to primecujes?user posted image ja sam pokusavala da rastumacim, ali nisam uspela.
idem veceras u 18h, bas me zanima sta ce mi reciuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 239
19.9.2011 15:43:16   
madre
a sta kazes na ovo sto su  kod glukoze od 30' moje vrednosti nize od minimalnih referentnihuser posted image ( nadam se da si me razumela)

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 240
19.9.2011 15:43:52   
degu
Zato što ti je insulin iznad referentnih vrednosti, znači da je potrebno više insulina nego što je normalno, da bi ti održao glukozu u referentnim vrednostima.
Javi obavezno večeras, ali meni ovo ipak liči na PCO, neki blaži oblik.
E za tu glukozu ti već ne znam, ali je baš malo ispod referentnih vrednosti.

< Poruku je uredio degu -- 19.9.2011 15:46:35 >

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 241
19.9.2011 15:50:19   
madre
aha, a vidis, ja sam mislila da je normalno da je insulin povisen kada se popije glukozauser posted image
nista, videcemo sta ce doca reci. javljam vecerasuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 242
19.9.2011 16:41:49   
Maslacak15
Devojke,

Ja bih bila malo opreznija sa deljenjem dijagnoza user posted image Madre je u pravu, sasvim je normalno da raste insulin prilikom stimulacije secerom. Vrednost do 25 odnosi se na bazalnu vrednost insulina i u mnogi endokrinolozi smatraju da je granica previsoka tj zdravi ljudi obicno imaju insulin nizi od 15 pre uzimanja secera.
Posle stimulacije vrednost insulina moze ici i do 100 (na sat vremena) ali se jako brzo vraca i posle dva sata OGTT je u proseku oko 30.
Tacno je da je njena vrednost glukoze  (od Madre) neuobicajeno niska 30 min posle pocetka testa ali se mozda radi o individualnoj varijaciji. Sve u svemu ja ne vidim posebnu insulinsku rezistenciju u tim rezultatima.

Isto tako insilunska rezistencija je jako ucestala u PCO ali nije tacno da je svaka insilunska rezistencija pracena sa PCO. Tj moze se biti insulinski rezistentan, pa i dijabeticar a nemati policisticne jajnike !

Htedoh samo malo da rascistim nedoumice :)

Pozdrav svima

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 243
19.9.2011 18:43:09   
Bubamarac
Devojke,
Sad smo se vratili od dr i doktor kaze da su mi rezultati dobri i da sledeceg meseca mozemo na inseminaciju.

Hvala na podrsci user posted image user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 244
19.9.2011 19:15:36   
degu
Super Bubamarec user posted image
Maslačak, dobro nam dođe neko stručnije objašnjenje uvek, ja sve što znam i vidim to su referentne vrednosti.
Znam da Insulinska rezistencija može da se javi i bez PCO, ali nas dve smo pisale i na drugim temama i ima inverziju LH i FSH.
Ako znaš nešto i o tome, mnogo bi nam koristila informacija, da li inverzija LH i FSH obavezno mora da znači PCO? To nas ovde jako zbunjuje.

Direktna veza do poruke: 245
19.9.2011 21:04:52   
Maslacak15
Draga Degu,

PCOS je jedno jako kompleksno endokrinolosko obolenje oko kojeg i dalje traju diskusije lekara kako se postavlja dijagnoza to jest sta je minimum kriterijuma da bi se smatralo da je zena obolela. Osim prisustva cisti koje je jedno od glavnih, ali ne i obaveznih karakteristika (!) ostali kriterijumi su povecan nivo muskih polnih hormona (androgena), neregularni ciklusi usled anovulacije, cesto prisutna insulinska rezistencija. Po spoljnim karakteristikama ucestalost maljavosti, akne, i visak kilograma.
LH je hormon hipofize neophodan za oslobadjanje jajne celije iz zrelog folikula. Isto tako je i hormon koji se vrlo osetljiv na poremecaj ravnoteze muskih i zenskih polnih hormona u jajniku. Zato se povisen nivo LH 3 dana ciklusa po pravilu srece kod zena sa PCOS om i povisenim androgenima. Iverzija LH i FSH je vrlo pouzdan znak PCOSa ako je odnos 2:1 ili jaci u odnosu na FSH. E sad, ako je u pitanju vrlo blaga inverzija, tipa FSH je 6 a LH 7 ne mislim da je obavezno u pitanju PCOS mada se moraju ispitati i ostali parametri: prisustvo odsustvo ovulacije, androgeni itd.

Sve najbolje zelim devojke!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 246
19.9.2011 21:55:30   
Cecana
Ja imam odnos lh:fsh oko 1 razlike,i doktori su mi godinama govorili da imam jajnike nalik na pcos.Testosteron mi je uvek bio u redu.
Prosle nedelje odem kod endokrinologa i ona mi kaze da na osnovu hormona nemam pcos,imam samo insulinsku rezistenciju.
Ko bi ga znao vise?

Direktna veza do poruke: 247
19.9.2011 22:00:57   
madre
evo me, kao sto sam obecalauser posted image
degu i maslacak, hvala vam sto ste se pozabavile mojim rezultatima dok ja nisam bila tuuser posted image
e sada, endokrinolog  nema pojma sta je sa mnomuser posted image kaze da sam ja jedna zdrava zena!
kaze da nemam IR, jer mi je HOMA IR ( ne znam sta je to): 1,11, a treba da bude ispod 2.
na osnovu mojih neredovnih menstruacija mi je dao yasmin kontraceptivne pilule, da pijem 6 meseci i posle toga da dodjem na kontrolu... kaze to ce regulisati cikluseuser posted image videcemo sta ce biti...
maslacak, ja sam u pretragama ispisala sve svoje rezultate hormona, ako ti nije problem, kad budes imala vremena ti ih malo pogledajuser posted image

Direktna veza do poruke: 248
19.9.2011 22:31:43   
Maslacak15
Hej Madre,

Drage volje ali imam problema u starim postovima da pohvatam sve konceuser posted image Koliko kapiram ciklusi su ti neregularni i jako dugacki. Prepostavljam da nemas ciste. Pomenula si negde da ti testosteron nije povecan. Da li su radjeni drugi androgeni tipa DHEAS? Kakav je estradiol na pocetku ciklusa? Jel su ti ciklusi neredovni oduvek ili se nesto promenilo u poslednje vreme? Izvini na bombardovanju pitanjimauser posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 249
19.9.2011 22:54:05   
degu
Hvala Maslačak user posted image
Jako je zbunjujuće sve ovo, ja hormonski imam sve što si napisala i neredovne cikluse, imam dijagnozu PCO, a svi spoljašnji simptomi izostaju, tipa maljavost, gojaznost, masna koža,bubuljice, tanka kosa i sve što sam čitala.
Madre super što nemaš IR user posted image ja sam malo požurila sa dijagnozom user posted image

Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

Problemi sa zatrudnjivanjem
guppy RR

Da li ste imale probleme sa zatrudnjivanjem?

da, ozbiljne (28%)

da ali sam zatrudnela bez intervencija (8%)

ne, samo je dugo trajalo (10%)

ne (54%)

Ukupan broj glasova: 39

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here