|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
17.3.2011 19:24:18   
nina26

IZVORNA PORUKA: 1111a

nina hvala na odgovoru
doktorka mi je bila na bolovanju.
sad cim dodjem u bg idem na kontrolu

Nema na cemu user posted image

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 2026
17.3.2011 19:28:52   
tvigy
zaboravih ti napisati,mozda ces piti klomifen od 100mg ili 150mg.ne brini,bice sve o.k.a kod mene...joj duga prica...evo ukratko-ostala sam trudna uz klomifen i pregnil nakon 7 god pokusavanja i bezbroj pretraga.po porodu nakon godinu i po imala vanmatericnu,nakon dve god od vanmatericne ponovo trudna ali nesto nije bilo kako treba i urade mi kiretazu u 8 nedelji,nakon toga evo 4 god nista.u svih ovih 15 god koliko sam s muzem nikad nista nismo koristili za kontracepciju.sad mi je taj novi dr rekao da su mi sanse 50% zbog te vanmatericne(prilikom operacije su mi dali pozitivnu krv a ja sam negativna i zbog tog mi je najverovatnije i ta treca trudnoca otisla odnosno nije bila u redu),folikula koji prelaze u ciste i godina.jbg-zajebano!

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2027
17.3.2011 19:35:07   
tvigy
sandrina-moj ti je savet da trazis odmah hsg taj isti mesec pocnes sa klomifenom.jer posle hsg-a uz klomifen velika vecina zena ostanu tudne u dva-tri meseca.ja sam u avgustu 2002 imala hsg a ostala trudna u novembru 2002,znaci treci mesec od hsg i treci mesec klomifena!prosle godine sam radila hsg u junu i pila klomifen ali vec sam ti napisala da me taj dr nije pratio na uz i naravno nista nije bilo ni od trudnoce.u novembru prosle god sam imala laparoskopiju gde su mi odstranili priraslice(jos od vanmatericne) i desni jajnik koji je bio srastao uz trbusni zid.sad sam na klomifenu prvi mesec,dobila sam i pregnil i cekam...ako nista ne bude do maja,dr kaze-epruveta.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2028
17.3.2011 19:35:13   
sandrina 85
Uh breee user posted image kako da ti daju pozitivnu krv???? user posted image
Jeste off topic ali... jbt, najverovatnije da jesi zato igubila bebu, tj zato nije bilo nesto OK...
Zelim ti user posted image user posted image da cerkica dobije drustvo bate ili seke, a moze i oboje user posted image

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2029
17.3.2011 19:39:36   
tvigy
ko ce ga znati...pojeo vuk magarca...prebacivali su odgovornost na transfuziju,transfuzija na ginekologiju..-uglavnom nista...i ja se iskreno nadam i svima zelim veliki + !!!

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 2030
17.3.2011 19:41:08   
sandrina 85
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2031
17.3.2011 20:37:03   
mejvis
IZVORNA PORUKA: Magdalena80

Da li se nekom od Vas mozda desilo da posle upotrebe klomifena ima hiperstimulaciju. Ja sam vadila hormone FSH,LH,estradiol i prolaktin 3. DC i svi su bili u redu, a kad sam otisla na folikometriju 13 DC doktorica se zaprepastila i zabranila mi klomifen naredna 3 meseca i strogo mirovanje.

Ja sam imala hiperstimulaciju kada sam prvi put pila klomifen. Folikuli su 10-11 dc bili preko 30mm. Sva sam bila naduta i imala sam bolove u stomaku i ledjima. Tada sam pila 2*1 tabletu 5 dana. Sledeću stimulaciju sam pila 2*1/2 tablete i nikada više nisam imala hiperstimulaciju. Neko je pitao za broj folikula....Obično sam imala 3 a kada sam zatrudnela samo 1.

(odgovor članu Magdalena80)
Direktna veza do poruke: 2032
17.3.2011 20:43:45   
sandrina 85
Mejvis draga, posle koliko vremena si zatrudnela??

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 2033
17.3.2011 21:22:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mejvis

IZVORNA PORUKA: Magdalena80

Da li se nekom od Vas mozda desilo da posle upotrebe klomifena ima hiperstimulaciju. Ja sam vadila hormone FSH,LH,estradiol i prolaktin 3. DC i svi su bili u redu, a kad sam otisla na folikometriju 13 DC doktorica se zaprepastila i zabranila mi klomifen naredna 3 meseca i strogo mirovanje.

Kako je lepo pročitati da je neka od nas stigla do cilja!user posted image user posted image user posted image

Ja sam imala hiperstimulaciju kada sam prvi put pila klomifen. Folikuli su 10-11 dc bili preko 30mm. Sva sam bila naduta i imala sam bolove u stomaku i ledjima. Tada sam pila 2*1 tabletu 5 dana. Sledeću stimulaciju sam pila 2*1/2 tablete i nikada više nisam imala hiperstimulaciju. Neko je pitao za broj folikula....Obično sam imala 3 a kada sam zatrudnela samo 1.

(odgovor članu mejvis)
  Direktna veza do poruke: 2034
17.3.2011 23:39:28   
meyo
cao zenske evo citam temicu lagano i vec imam par pitanja
koje su to pretrage i nalazi koje spominjete da dobijes unutar
sat vremena kompletnu sliku stanja ??  magdalena ti si isla sta je bilo na kraju??

ja pokusavam vec 8 mjeseci i nista i bas sam nesto u bedakuuser posted image
u subotu idem ginicu i uoste ne znam ni sto da ga pitam nit sto ce mi reci ..

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2035
18.3.2011 8:04:44   
1111a
tvigy u pravu si, ja ne mogu nista uraditi ako pijem klomifen bez nadzora lekara.
ne znam sad cu 2-3 meseca prirodno pa cu mozda opet na klomifen

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2036
18.3.2011 8:52:38   
nina26

IZVORNA PORUKA: meyo

cao zenske evo citam temicu lagano i vec imam par pitanja
koje su to pretrage i nalazi koje spominjete da dobijes unutar
sat vremena kompletnu sliku stanja ??  magdalena ti si isla sta je bilo na kraju??

ja pokusavam vec 8 mjeseci i nista i bas sam nesto u bedakuuser posted image
u subotu idem ginicu i uoste ne znam ni sto da ga pitam nit sto ce mi reci ..

Ovo o cemu smo pricali se zove jednodnevna dijagnostika, i rade samo u Novom Sadu. Ukucaj na google i izbacice ti sajt da vidis tacno sta je da ne bi otisli sa teme ovde.
Ali pre nego se odlucis za taj korak, ne znam da li si uopste radila neke analize,hormone, da li si probala sa stimulacijom, sve to moras prvo uraditi pa ako opet nema nista od T ja bih ti savetovala da tada ides.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 2037
18.3.2011 17:24:22   
Magdalena80
Meyo, nisam jos isla na jednodnevnu dijagnostiku, zakazana sam za 20. april. Ceka se oko 2 meseca na termin i pre toga moras da uradis silne nalaze, hormonski status 3 dc (FSH.E2,LH I PRL), bris na bakterioloski pregled i klamidiju i da su ti nalazi uredni, krvnu grupu, Rh faktor, urin, HBSAg, KKS,SE, vreme koagulacije, spermogram muza i jos mnogo toga. Onda se uzimaju kontraceptivne tablete u mesecu u kom se radi dijagnostika i treba ti uput od tvog ginekologa. Uglavnom dok to sve odradis i treba ti ta 2 meseca.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2038
18.3.2011 18:36:42   
mejvis
IZVORNA PORUKA: sandrina 85

Mejvis draga, posle koliko vremena si zatrudnela??

Četvrta stimulacija mi je uspela! user posted image
S tim da sam nakon 3. imala laporoskopiju jer sam imala cistu na jajniku, 5cm. Ta cista je bila tu godinama i bila je vodena, nije se povećavala i nije mi smetala  a doktori su tvrdili da ona nema nikakve veze ni sa čim. Pored toga ciklusi su mi bili neredovni, nekoliko godišnje, ovulacije nisam imala. Onda sam nakon 3. stimulacije imala biohemijsku trudnoću, na UZ se lepo videlo ali beta nije rasla, kasnilo mi je i na kraju sam dobila. E onda su rekli kako ta cista "krade" hormone i kako ipak treba da se ukloni. user posted image Odmah nakon laporoskopije sam zatrudnela. Pila sam klomifen od 2.-7. dc 2*1/2, bio jedan folikul, imali odnose 12h nakon pregnila pa 36h nakon pregnila. Test pokazao 26. DCuser posted image !
Eto to je moja priča. Ali svaki slučaj je za sebe.....Ja svima želim da što pre vidite user posted image jer je to neopisiv osećaj za nekoga ko se bori sa neplodnošću!
Jedino mi je žao što su mi 2 godine pričali da se opustim i lečili me antibebi pilulama i govorili kako treba da se ugoim!user posted image Kao mladi ste....ma da....

Direktna veza do poruke: 2039
18.3.2011 19:04:47   
sandrina 85
user posted image user posted image Bravo za taj jedan folikul user posted image
Ma dr-i nagadjaju uvek, jedan kaze ovako drugi onako... bitno da si stigla do cilja user posted image
I opet ces!!!Treba biti uporan user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 2040
18.3.2011 19:27:44   
mejvis
Ma da, ne treba uzeti zdravo za gotovo doktore....

Direktna veza do poruke: 2041
18.3.2011 19:29:14   
sandrina 85
Ne znam sta bi moglo biti, ali sad sam bila u wc-u kad gacice mokre... A juce mi folikul bio 17.5mm... ne verujem da je pukaouser posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 2042
18.3.2011 21:35:07   
tvigy
sandrina-sad sam procitala da je merimica trudna!i ona je ovaj mesec koristila klomifen i primila pregnil!znaci,duso moja ima nade i za nas dve!jedva sam cekala da merimica uradi test i potvrdi nam jer sam pretpostavljala da ce uspeti!super!

Direktna veza do poruke: 2043
18.3.2011 21:37:02   
tvigy
sandrina,nije ti jos folikul pukao ali ti se o priblizava!najplodnija si kad se osecas najvise vlazno i to je pred pucanje folikula!samo napred-u muckanje!!

Direktna veza do poruke: 2044
19.3.2011 8:07:06   
1111a
tvigy gde si procitala da je merimica trudna...jao superuser posted image user posted image
zasto nam ne javi

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2045
19.3.2011 12:33:43   
Merimica
devojke, javljam se, trudna samuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
user posted image je trebala da dođe um ponedeljak
prvo sam uradila test u utorak i videla mnogo bledu crticu, nisam smela da verujem da samuser posted image .
ponovila sam test juče i crtica je mnogo jača, ali nisam mogla da izdržim pa sam još jedan testa uradila jutros user posted image i opet crtica još jača.

zaključak, klomifen radi!!!!!!!
ovo mi je bio četvrti mesec na klomifenu, prvi put sam imala folikul 24mm, 13 dc primila pregnil od 3000 i eto, ugledah user posted image

M+M=??????

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 2046
19.3.2011 12:42:10   
Merimica
IZVORNA PORUKA: sandrina 85

Ne znam sta bi moglo biti, ali sad sam bila u wc-u kad gacice mokre... A juce mi folikul bio 17.5mm... ne verujem da je pukaouser posted image

sandrina, ja sam taj dan kada mislim da sam zatrudnela imala mnogo plodne sluzi, kao belance i ceo dan su mi gaćice bile mokre.
najbolje je ako spermići dočekaju jajnu ćeliju, znači mućkaj

M+M=??????

Direktna veza do poruke: 2047
19.3.2011 12:43:20   
Merimica
IZVORNA PORUKA: tvigy

sandrina-sad sam procitala da je merimica trudna!i ona je ovaj mesec koristila klomifen i primila pregnil!znaci,duso moja ima nade i za nas dve!jedva sam cekala da merimica uradi test i potvrdi nam jer sam pretpostavljala da ce uspeti!super!

naravno da ima nade, ljubim te i veliko ti hvala što si verovala da ću videti user posted image

M+M=??????

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2048
19.3.2011 12:43:32   
nina26

IZVORNA PORUKA: Merimica

devojke, javljam se, trudna samuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
user posted image je trebala da dođe um ponedeljak
prvo sam uradila test u utorak i videla mnogo bledu crticu, nisam smela da verujem da samuser posted image .
ponovila sam test juče i crtica je mnogo jača, ali nisam mogla da izdržim pa sam još jedan testa uradila jutros user posted image i opet crtica još jača.

zaključak, klomifen radi!!!!!!!
ovo mi je bio četvrti mesec na klomifenu, prvi put sam imala folikul 24mm, 13 dc primila pregnil od 3000 i eto, ugledah user posted image

Merimice ne znam da li sam ti cestitala, ali od viska glava ne boli user posted image
Cestitam od srca, zelim ti skolsku trudnocu user posted image

(odgovor članu Merimica)
Direktna veza do poruke: 2049
19.3.2011 13:07:36   
1111a
wooooooooooow merimice...cestitamuser posted image user posted image user posted image
ajde sad cuvaj se i jedi sto zdravije da ti beba bude zdrava i jedi sto vise joda da ti beba bude inteligentnauser posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here