|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
17.3.2011 16:56:03   
Magdalena80
Da li se nekom od Vas mozda desilo da posle upotrebe klomifena ima hiperstimulaciju. Ja sam vadila hormone FSH,LH,estradiol i prolaktin 3. DC i svi su bili u redu, a kad sam otisla na folikometriju 13 DC doktorica se zaprepastila i zabranila mi klomifen naredna 3 meseca i strogo mirovanje.

(odgovor članu sandrina 85)
Direktna veza do poruke: 2001
17.3.2011 16:59:40   
sandrina 85
Ju... nisam ni pitala za endometrijum, a nije mi ni rekao... prosli put mi je bio 12mm 9DC...
Magdalena.. meni je ovo prvi ciklus sa klomifenom, tako da ne znam.. user posted image

(odgovor članu Magdalena80)
Direktna veza do poruke: 2002
17.3.2011 17:00:38   
nina26

IZVORNA PORUKA: sandrina 85

Ju... nisam ni pitala za endometrijum, a nije mi ni rekao... prosli put mi je bio 12mm 9DC...
Magdalena.. meni je ovo prvi ciklus sa klomifenom, tako da ne znam.. user posted image

Pa ako ti je bio prosli put dobar, verovatno je i sada i zato nista nije rekao :) Ne brini sigurno je i to ok :)

Direktna veza do poruke: 2003
17.3.2011 17:02:07   
1111a
ja sam pila klomifen 2 meseca ali nisam isla na folikulometriju, tko da ne znam. prvi mesec su me jako boleli jajnici. cak nisam mogla ni odnose da imam..imala sam osecaj da su mi se uvecali jajnici
jel neko zna koliko meseci posle prestanka uzimanja klomifena, on ima produzeno dejstvo...mesec, dva ...tri

Direktna veza do poruke: 2004
17.3.2011 17:02:50   
nina26

IZVORNA PORUKA: Magdalena80

Da li se nekom od Vas mozda desilo da posle upotrebe klomifena ima hiperstimulaciju. Ja sam vadila hormone FSH,LH,estradiol i prolaktin 3. DC i svi su bili u redu, a kad sam otisla na folikometriju 13 DC doktorica se zaprepastila i zabranila mi klomifen naredna 3 meseca i strogo mirovanje.

Magdalena, ne znam da li imas problem sa PCOS(cistama)? Obicno u tim slucajevima moze da dodje do hiperstimulacije, ali pretpostavljam da bi ti to dr rekla?
Bas me cudi da si tako burno reagovala na Klomifen, mada sve je moguce..

Direktna veza do poruke: 2005
17.3.2011 17:36:20   
Magdalena80
imam PCOS. Ovo mi je treci mesec da sam pila klomifen. Prvog u opste nisam reagovala, drugog je bio jedan folikul i evo treceg hiperstimulacija.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2006
17.3.2011 18:07:58   
bebica30
jel moze neko da mi objasni sta se podrazumeva pod hiperstimulacijom?koliko je to folikula?

Direktna veza do poruke: 2007
17.3.2011 18:11:43   
tvigy
Dobrodosla lola!!!ja sam u nekoliko navrata koristila klomifen i nikad nisam imala vise od dva-tri folikula i od toga jedan bude vodeci!Magdalena-hiperstimulaciju od klomifena nikad nisam imala i uglavnom je sve bilo o.k.a sta ti je dr rekla kad si bila na folikulometriji,kolko ih je,koje velicine?sandrina,folikuli su ti super a i endometrijum je odlican!!!9 dc-12 mm!!to je odlicno!!!

Direktna veza do poruke: 2008
17.3.2011 18:21:27   
nina26

IZVORNA PORUKA: 1111a

ja sam pila klomifen 2 meseca ali nisam isla na folikulometriju, tko da ne znam. prvi mesec su me jako boleli jajnici. cak nisam mogla ni odnose da imam..imala sam osecaj da su mi se uvecali jajnici
jel neko zna koliko meseci posle prestanka uzimanja klomifena, on ima produzeno dejstvo...mesec, dva ...tri

Ako se dobro secam, mislim da ima produzeno dejstvo 2 do 3 meseca, ali nemoj me drzati za rec.
A Klomifen bez folikulometrije nije bas naivno, nadam se da ces otici u skorije vreme na UZ cisto da vidis da ti se nije pojavila neka cistica.

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 2009
17.3.2011 18:24:32   
nina26

imam PCOS. Ovo mi je treci mesec da sam pila klomifen. Prvog u opste nisam reagovala, drugog je bio jedan folikul i evo treceg hiperstimulacija.

Magdalena u tvom slucaju onda mora se paziti na doziranje tokom stimulacije. Negde sam citala za devojke sa PCOS koje su radile VTO koje doze su im davali i kako su to regulisali, ako naidjem opet javicu ti.
Mozda da probas sa nekom zamenom Klomifena ? Ili da koristis neke antibaby pilule da bi ti se jajnici malo smirili, obicno koriste Diana (valjda tako se zove)nekih 6 meseci traje terapija?

Direktna veza do poruke: 2010
17.3.2011 18:28:49   
nina26

IZVORNA PORUKA: bebica30

jel moze neko da mi objasni sta se podrazumeva pod hiperstimulacijom?koliko je to folikula?

Pa ima vise nego u obicnom ciklusu ili stimulaciji kod devojaka koje nemaju PCOS. Npr ja sam imala sa Klomifenom dva vodeca na oba jajnijka, i nekih otprilike 6,7 na jednom i otrpilike isto toliko na drugom. Neke devojke su imale mozda vise sve zavisi kako ko reaguje na lek.
U slucaju hiperstimulacije (opet ponavjlam obicno kod zena koje imaju PCOS) se javlja jako puno,malih folikula koji obicno nece narasti ili ce prerasti u ciste na kraju.

(odgovor članu bebica30)
Direktna veza do poruke: 2011
17.3.2011 18:29:46   
Magdalena80
Ma na desnom imam jedan koji je prerastao u folikularnu cistu velicine 44x40, a na levom mnogo manjih. Katastrofa

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2012
17.3.2011 18:33:00   
Magdalena80
Pila sam vec Diane. I prva 3 meseca posle prestankasve je bilo oki, pa su se sjajnici skroz "uspavali" zato sam i pocela da pijem klomifen, da bi ih "probudila"

Direktna veza do poruke: 2013
17.3.2011 18:33:11   
nina26

Ma na desnom imam jedan koji je prerastao u folikularnu cistu velicine 44x40, a na levom mnogo manjih. Katastrofa

Uh to je bas mnogo....
Pa jel dr nije znala da imas PCOS?
Jel si bila pre na nekoj terapiji?

Direktna veza do poruke: 2014
17.3.2011 18:56:56   
Magdalena80
Pa znala je, kod nje idem vec godinama, zato sam i pila diane. Sa njima mi je ciklus bio redovan, ten mi se ocistio ali cim sam prestala sve se vratilo na staro i cini mi se jos pogorsalo. Bila sam proslog meseca u Novom Sadu u jednoj privatnoj klinici pa sam zakazala za 20.4. jednodnevnu konstataciju, ako sam ih dobro razumela odes ujutru i oko 12 imas kompletnu sliku tvoje situacije. Valjda ce mi oni pomoci da pronadjem pravo resenje.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2015
17.3.2011 18:58:37   
sandrina 85
Uhh bre, 40x40 user posted image Znas kako... mozda si trebala pregnyl da primas, da bi ti to puklo user posted image Joj ne znam, nemoj me drzati za rec, i ja sam duduk u svemu ovome...

Tvigy znam da je super endometrijum, to je i dr rekao... kaze da mu nije jasno da je endometrijum tako brzo spreman, a folikul samo 10-11mm (prosli mesec) Ja sam ga pitala jel moguce da ce folikul porasti malo kasnije, tj da ce O biti npr. 20 DC, rekao mi mrrka kapa, cim je endometrijum meni spreman tada a ciklus mi na 28 dana, sve je jasno... ne stigne folikul ni da naraste a ja vec dobijem.. jer M je ustvari endometrijum i jajna celija koja odlazi tada...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 2016
17.3.2011 18:58:43   
1111a
nina hvala na odgovoru
doktorka mi je bila na bolovanju.
sad cim dodjem u bg idem na kontrolu

Direktna veza do poruke: 2017
17.3.2011 19:01:52   
1111a
ja ne znam da li ijedna zena ostane trudna sa klomifenomuser posted image
ja mislim da je u svemu tome dobro samo to sto probudi jajnike...ali u onim mesecima kad ga pijes , ja ne znam da li iko ostane trudan

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 2018
17.3.2011 19:08:07   
tvigy
Sandrina-ako ovaj mesec nista ne bude,iduci ce ti sigurno povecati dotu klomifena,da bi folikuli bili u skladu sa endometrijumom.od vece doze klomifena neces imati vise folikula nego ce brze da rastu i onda ce biti taman kako treba.bar tako je meni bilo.pocela sam prosle godine prvi mesec 1 tabletu klomifena i posto su folikuli bili mali,iduci mesec dve tablete(ujutro i uvece) i taj mesec su bili odgovarajuce velicine.

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 2019
17.3.2011 19:10:00   
tvigy
1111a-ja sam ostala trudna treci mesec koristenja klomifena a moja drugarica prvi mesec koristenja klomifena(sad je u cetvrtom mesecu trudnoce)a moja kcerka ima 7,5 god.

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2020
17.3.2011 19:15:43   
sandrina 85

IZVORNA PORUKA: tvigy

Sandrina-ako ovaj mesec nista ne bude,iduci ce ti sigurno povecati dotu klomifena,da bi folikuli bili u skladu sa endometrijumom.od vece doze klomifena neces imati vise folikula nego ce brze da rastu i onda ce biti taman kako treba.bar tako je meni bilo.pocela sam prosle godine prvi mesec 1 tabletu klomifena i posto su folikuli bili mali,iduci mesec dve tablete(ujutro i uvece) i taj mesec su bili odgovarajuce velicine.

Ja sam odmah pila po dve tablete... i to ovaj mesec prvi put... a prosli mesec mi je dr utvrdio da nemam O, tj ono kako sam ti napisala... Sad je ok, jer mi je danas 8DC a folikul vec 17.5mm user posted image
A ta tvoja drugarica jel imala jos neki problem, i ti??? Tj . jesu vam bile redovne M, ili...???
Ja malo samo da priupitam user posted image sorry

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2021
17.3.2011 19:16:02   
tvigy
1111a-ti si samo trebala da odes na folikulometriju i dr bi video da li ti mozda treba pregnil i da li ti mozda folikuli prelaze u ciste.ja sam prosle god koristila klomifen dva meseca i treci nisam htela jer je moj tadasnji ginekolog samo prvi mesec me pogledao na uz a drugi nije i folikul mi je prerastao u cistu i citav naredni mesec sam pomalo krvarila i imala bolove.treci mesec(taj kad sam krvarila)nisam htela ni da ga pijem i uporedo sam trazila drugog ginekologa.konacno sam ga nasla i odzimus imam drugog ginekologa koji je nakon svih pretragaukljucio klomifen ovaj mesec i tri puta sam isla na folikulometriju.zato ti kazem,klomifen je super samo se mora pratiti na uz

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2022
17.3.2011 19:21:05   
tvigy
sandrina-ona ima kcerku od 7 god i prosle god je imala spontani.nismo bile zadovoljne ginekologom i promenimo ga.on joj da da uradi hormone i ustanovi joj visok prolaktin.pila lekove,normalizovala ga i onda je posalje na hsg.ukljuci joj klomifen.hsg je radila polovinom decembra,taj mesec pila i klomifen i u januaru nije dobila.sad je u cetvrtom mesecu trudnoce.

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2023
17.3.2011 19:23:44   
sandrina 85
user posted image user posted image user posted image extra... a zao mi je za pobacajuser posted image
Ja isto moram na HSG ako ne zatrudnim uz pomoc klomifena... Jao ja sad puno ocekujem... nadam se da se necu razocarati...

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 2024
17.3.2011 19:23:44   
nina26

Pa znala je, kod nje idem vec godinama, zato sam i pila diane. Sa njima mi je ciklus bio redovan, ten mi se ocistio ali cim sam prestala sve se vratilo na staro i cini mi se jos pogorsalo. Bila sam proslog meseca u Novom Sadu u jednoj privatnoj klinici pa sam zakazala za 20.4. jednodnevnu konstataciju, ako sam ih dobro razumela odes ujutru i oko 12 imas kompletnu sliku tvoje situacije. Valjda ce mi oni pomoci da pronadjem pravo resenje.

E ta jednodnevna dijagnostika je savrsena za tebe, uospte je odlicna za sve koje pokusavaju dugo da zatrudne.
I jeste tako kao sto si rekla isti dan ti uspostave dijagnozu i ako pri intervenciji otkriju nesto, to odmah odstrane i kao nova si.
Slobodno to uradi, kazu da nije nistra strasno, ceo postupak traje mislim sat vremena, to ce ti sigurno pomoci.

Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here