|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
1.3.2011 18:00:20   
jelenadunja
Ja sam je nabavila u n.sadu,u prodavnici zdrave hrane!Nema je svugde ali macine trave ima vise......svaki caj ima latinski naziv,ovaj je ,,ocajnica,, marrubium vulgare.Kostao je oko 250 din 1 kg....

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu Slavija)
Direktna veza do poruke: 1801
1.3.2011 18:02:44   
jelenadunja
Verujem ti i ja sam proplakala i propatila ,,za medalju,, dva spontana,jos sam za jedan saznala da je bila devojcica,tako da sam prosla svasta........ user posted image

(odgovor članu Slavija)
Direktna veza do poruke: 1802
1.3.2011 18:14:03   
Slavija
prosla si..i isplatilo se...nadam se da ce i ove moje suze imati tako istu veliku vrednos...Hvala jelenadunja user posted image za,,macinu travu,,potrazicu je..sigurno je bolje piti caj od ispijanja KLOMIFENA...

(odgovor članu jelenadunja)
Direktna veza do poruke: 1803
1.3.2011 18:17:33   
jelenadunja
Nema na cemu,samo da pomogne....... Kazem ti da meni nisu davali nikakvu nadu imala sam policisticne jajnik,silne upale,i sve to sredila sa tim cajem,jedino sto sam citala da ne deluje kod svakog isto,ali pokusaj...... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Slavija)
Direktna veza do poruke: 1804
1.3.2011 19:56:11   
*Maki*
Cula sam se sa doktorom, probacemo ovaj ciklus bez klomifena. Pila sam ga 3 ciklusa i rekao je da moram da pravim pauzu. Sad cekam 11dc da idem na folikulometriju...

Meni je ono cekanje od ovulacije do user posted image najgore, narocito sam zadnjih dana pod velikim stresom da li smo uspeli da li nismo...zbog toga mislim da je najbolje da cim ti zakasni dan-dva od ocekivanog datuma za user posted image uradis test i ne razbijas glavu vise. Pa pokazace da li ste trudne ili ne i prekinuce tu agoniju... A tuga posle saznanja da niste uspele...to mi je jako poznato. Ne znam kako se vi sa tim borite, ali ja se lepo isplacem taj dan, ispricam se da suprugom, konsultujem se sa doktorom odmah sta cemo raditi dalje i onda razmisljam u tom pravcu-opet ka cilju. Sta da radimo? Nema mesta ocajavanju, moramo dalje ako hocemo da ostvarimo svoj cilj... Ljubim vas sve

< Poruku je uredio *Maki* -- 1.3.2011 19:57:44 >

Direktna veza do poruke: 1805
1.3.2011 20:03:08   
Alexis79
Tako je maki

Samo pozitivno razmisljanje user posted image

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1806
1.3.2011 20:05:19   
Nanet
Pozdrav devojke
Ja sam ovog meseca po drugi put na klomifenu. Prvi put sam ga pila pre godinu dana i zatrudnela iz prvog pokušaja. Na žalost imala sam spontani pobačaj u 11. nedelji...
Ovog meseca sam ga pila od 3. do 7. dc, a 9. dc sam imala folikul 18x16 i endom. 7,4.
Međutim, primetila sam da uošte nemam plodne sluzi (koja mi je i inače oskudna) i čačkajući po netu skontam da klomifen negativno utiče na nju. I sad lepo ne znam vredi li se uopšte nadati???user posted image

Direktna veza do poruke: 1807
1.3.2011 20:27:27   
*Maki*
Nanet, pa brojke su super i sto se tice folikula i sto se tice endometrijuma. Taman ce jos fino da naraste do ovulacije... Zao mi je sto nisi uspela prvi put da odrzis trudnocu, ja ti drzim fige i navijam da ovaj put sve bude u redu... i bice, videces!

Kad ides opet na ultrazvuk?? Javi nam sta se desava...i nemoj puno da se opterecujes.

Alexis79 ljubim te, i navijam za tebe!!

(odgovor članu Nanet)
Direktna veza do poruke: 1808
1.3.2011 20:56:59   
Nanet
Maki user posted image
Pokušavam da se ne opterećujem, ali verujem da znaš i sama da to malo teže ide.
Imam zakazan pregled sledećeg ponedeljka, pa javljam šta se dešava.
Inače moj dr. kaže da klomifen može da se uzima 4 meseca pre pauze. Zašto svaki lekar, za jedan isti problem, ima drugu priču? To mi nikad neće biti jasno.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1809
2.3.2011 6:51:17   
1111a
drage moje, i jutros temperatura 37.1....
danas mi je 31  dc   a 17 dpo
idem na posao pa vam se javljam kad dodjem

(odgovor članu Nanet)
Direktna veza do poruke: 1810
2.3.2011 7:34:51   
bleki
Drage moje, resih da vam se prikljucim na ovoj temi :) Redovno vas pratim.
Pila sam klomifen od 3dc 2 kom dnevno. Na 10 dc imala sam vodeci folikul od 22mm, doktor je hteo da cekamo da sam pukne, pa je na 13 dc on bio 29 mm, sto meni deluje jako velikooooo (mozda se ne razumem), tad sam i primila pregnil. Sad sam u iscekivanju da li jesam ili nisam user posted image . Volela bih da jesam ali mi je stalno u mislima da je folikul prerastao. Treba da dobijem 05.03. Sta vi mislite, da li da uradim test na krv ?user posted image  
Hvala vam na pomoci.
Zelim vam svima isto sto i sebi i vise od toga :****

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1811
2.3.2011 9:15:12   
*Maki*
Nanet, draga, Klomifen moze da se pije i 6 meseci. Tako pise i u onom uputstvu za lek. Meni je moj doktor rekao da mi on moze prepisivati Klomifen i 6 meseci ali da bi to jako iscrpelo moje jajnike i da on praktikuje da se obavezno posle 3 ciklusa koriscenja pravi pauza. Pravo da ti kazem, ja bi i sama trazila pauzu jer mi je ovaj ciklus zbog Klomifena prosao grozno...bilo mi je jako tesko...Dok na primer prvi put nista nisam oset_ila, nikakve tegobe, drugi put onako-nesto malo... Zato ako se osecas lose, reci to lekaru i sama zatrazi da napravite bar malu pauzu... (ja sam pila 2 meseca pa sam isla na HSG-jedan mesec sam znaci pauzirala, pa jos jedan ciklus Klomifen i evo sada pauza). Znam jako dobro kako se osecas, ali pokusaj da pronadjes neke stvari koje ce te zamajavati, da tako kazem i koje ce biti tvoj beg kada misli pocnu da ti idu u pravcu user posted image

Bleki, draga, ne bih da te razocaram, ali mislim da je folikul prerastao. Ne znam zbog cega ti doktor nije dao ranije Pregyl..mislim da je trebao odmah po prvom pregledu kada je video da je 22mm da ti da odmah inekciju. Meni je doktor rekao da folikul treba da bude od 18-23, 24 mm da bi se smatrao kvalitetnim...sve ispod toga i preko toga ne valja. Jesi li bila opet na ultrazvuku? Da li ti je folikul pukao?? U svakom slucaju ti drzim fige i navijam da uspe user posted image
I da, dobrodosla!! user posted image

(odgovor članu bleki)
Direktna veza do poruke: 1812
2.3.2011 10:14:40   
caja 2
Cao svima,moram da javim se.........BLEKI ja imam jednu prijateljicu tj komsinica.....koja je pila klomifen i folikul joj je narastao do 36mm i tad je ostala trudna i sad je u 9 mjesecu trudnoce,ja samo smatram da folikul mora narasti,al zavisi koliko i kod koje zene tjer smo mi sve razlicite sto je normalno......to ide do neke granice......FOLIKUL moze narasti npr.36mm al da nebude kvalitetan tj da zuta tecnost nebude dobra...al neki manji folikul moze npr od 26 ili 22mm.ili......moze da bude kvalitetniji......SRETNO......

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1813
2.3.2011 10:43:15   
bleki
Hvala vam drage moje na dobrodoslici i odgovorima.
Maki, mislim da si u pravu :( Mozda je to bila losa procena dr-a, mislio je da moze sam puci bez pregnila. Nisam posle bila na UZ, lakse mi je da mastam (bar neko vreme)da cu proci kao Cajina komsinica.
Cajo :-* volim da cujem da postoje ovaki slucajevi. To me hrabri i to bas jako!!!!
U junu me ceka vto, tako da ne ocajavam "puno", ali bilo bi dobro da sad uspe :)user posted image
Stvarno ste divne cure!!!!

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1814
2.3.2011 11:08:25   
1zvezdana1
kazi mi molim te kada si pila klomifen kakve si simptome osetila ja ne osecam nista mrtvo more imam jos sutra da popijem 2

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu bleki)
Direktna veza do poruke: 1815
2.3.2011 11:17:36   
bleki
draga zvezdana, nisam imala ama bas nikakve simptome. Prvi put kad sam ga pila bila sam "razdrazljiva". Ovaj put kao sto kazes mrtvo more. Ali sam drugi put bolje i odreagovala.

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 1816
2.3.2011 11:19:11   
*Maki*
Bleki, ne mora da znaci da folikul ne bi pukao bez pregnyla...nego je fora u tome da ne preraste odredjenu velicinu. Meni je doktor obavezno davao inekciju kada folikul dostigne oko 20mm Verovatno je racunao + jos jedno 1-2mm da naraste dok ne pocne da deluje inekcija. Ali vidis da su izuzetci moguci ia ja od srca navijam da uspe user posted image

1zvezdana1, ja dok sam pila klomifen nisamosecala nista posebno, narocito prvi put nisam oset_ila nista. Jedino sto temperatura od njega moze malo da naraste, pa mi je bilo stalno vruce. Drugi ciklus kada sam pila, od ovulacije do user posted image sam osecala neku tezinu u materici, i nadutost, u trecem ciklusu isti simptomi od ovulacije do user posted image s tim sto su bili bas izrazeni. Bas mi je bilo tesko. I evo doktor je rekaod a stajemo sa Klomifenom, idemo malo prirodno 1-2 meseca pa ako ne uspe dogovaramo se sta dalje. Ne brini, u sustini nije nista strasno ali eto...promena raspolozenja i te neke male tegobe su moguce.

Direktna veza do poruke: 1817
2.3.2011 11:20:55   
1zvezdana1
joj samo da odreagujem da porastu folikuli user posted image

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1818
2.3.2011 11:22:40   
1zvezdana1
bleki ti si odradila inseminaciju?ja idem u petak na folikulometriju pa cemo videti 

Direktna veza do poruke: 1819
2.3.2011 11:32:39   
bleki
Maki, mislim da je tvoj odgovor 100 % objektivan...hvala ti puno na podrsci.

Zvezdana, porasce sigurno, videces...ja sam prvi put videla na UZ tako "lepe" folikule kad sam pocela sa klomifenom (imam pcos). Nisam radila inseminaciju, niti cu, muka mi je od silnih pretraga, hormona i svega, pa sad jos 3 meseca klomifen, pa hajde sad HSG pa laparoskopija, pa onda hajde na inseminaciju bla bla bla bla .... a pri tome moras biti OPUSTEN.  Ja sam deo tog "zacaranog kruga" preskocila i zakazala vto za jun. Dosta mi je cekanja i polovicnih odgovora dr na svako moje pitanje. Necu da cekam jos 2 godine cudne gospodnje puteve!

Direktna veza do poruke: 1820
2.3.2011 13:33:58   
*Maki*
Bleki, nema na cemu draga, ja pisem samo ono sto znam. Uvek pitam doktora sta mi nije jasno i uvek mi fino sve obrazlozi. Ljubim te

Nije za ovu temu, ali moram da pitam kad vec to spominjemo, da li je uslov za VTO da se ima uradjena inseminacija (negde sam procitala cak 2 inseminacije)??

(odgovor članu bleki)
Direktna veza do poruke: 1821
2.3.2011 13:59:09   
bleki
Maki, i ja sam pitala doktora, a on mi rekao da je tu super velicina folikula, ali meni je odmah bilo sumnjivo. Postale smo pamtnije i obazrivije od njih user posted image .

Mozda je uslov, ne znam, idem o svom trosku ovaj put (nadam se i poslednji).

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1822
2.3.2011 14:36:34   
1111a
evo mene.. radicu test u petak...javljam vam rezultate

(odgovor članu bleki)
Direktna veza do poruke: 1823
2.3.2011 14:49:50   
tvigy
cao curke!samo da vaspozdravim i kazem vam da sam bila danas na folikulometriji,na levom jajniku folikul 9mm,na desnom nista,endometrijum 3,6mm s tim da mi je danas drugi dan kako uzimam klomifen a sesti dc.dr kaze da je sve o.k i idem ponovo u ponedeljak kad ce mi najverovatnije dati i pregnil!nadam se da ce uspeti!!neko je pitao za reakcije na klomifen-ja ih hvala bogu,nemam.malo jajnici zigaju ali nista posebno...i pre sam ga koristila i isto tako sam ga super podnosila!1111a-zelim ti pozitivan test u petak!!naravno,i ostalim trudilicama zelim sto pre user posted image !!!

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1824
2.3.2011 15:19:14   
1111a
hvala tvigy i ja tebi zelim uspeh ovaj put. opusti se i nemoj se mnogo opterecivati sa end i folikulima. spavaj sa svojim dragim svako vece dok su plodni dani. ja sam na svoju ruku pila klomifen ( sto nije za preporuku) ali eto. pila sam od 2 dana ciklusa po jednu tabletu..5 dana. nisam ni isla na folikulometriju.. samo sam gledala na meybi baby plodne dane. tih 5-6 dana smo svako vece...i evo drugi mesec kasni..... user posted image ....a nikad mi ne kasni. dobijam na 29 -30 dana. temperatura svako jutro 37.1
eto samo se opusti i bice

(odgovor članu tvigy)
Direktna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Rodbina
Diabla

Kako regovati kada vas svekrva ili zaova provociraju?

Ignorisati ih (27%)

Sasuti paljbu (5%)

Sa stilom im odgovoriti (68%)

Ukupan broj glasova: 110

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here