|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen
15.2.2011 11:28:26   
*Maki*
Nikako user posted image Kod nas je poceo da pada sneg, pa me to smara. Mada stvarno mislim da Klomifen utice na raspolozenje tj. daje neraspolozenje..jer  ja nikada nisam bila mrzovoljna ranije... vesele sam prirode..
Imas li nekih tegoba, kako se ti osecas? Odmaraj sto vise mozes ovih dana.

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1551
15.2.2011 11:33:30   
1111a
maki, ja osecan nest da se desava u materici, ne znam kako da ti objasnim,, prosto je osecam.. a ti ? ja nemam nikakve psihicke promene od klomifena

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1552
15.2.2011 11:34:49   
mejvis
Nema šanse! Folikul može da pukne samo pod dejstvom skoka LH hormna i tada dolazi do pada FSH I estrogena a povećava se nivo progesterona koga luči žuto telo nastalo od puknutog folikula. Ne može LH  2 puta da skoči niti je moguće da postoje dve ovulacije u toku jednog ciklusa, danas jedna a sutra ili preksutra druga. Pucanje folikula ne zavisi od veličine ali kvalitet jajne ćelije u folikulu zavisi od veličine folikula. Pitajte ginekologe.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1553
15.2.2011 11:35:56   
*Maki*
Prosla 2 ciklusa kada sam pila Klomifen osecala sam nadutost, cak me malo i kicma bolela...drugo nista, osim promene raspolozenja. Sad je sve ok, za sada. Odmaraj, izlezavaj se, nemoj puno da se dis uz komp. Ljubim te

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1554
15.2.2011 11:43:19   
Ana RR
Mejvis, ne slažem se. Moja drugarica recimo često ima dve ovulacije u toku jednog ciklusa.

Na folikulometriju sam išla jaaaako dugo tako sam se mnogo puta uverila da folikuli ne prskaju u isto vreme.

Naravno, pitala sam svoju dr.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1555
15.2.2011 11:59:30   
*Maki*
Mejvis, ja sam bas juce pricala o tome sa svojim doktorom, tako da ti savetujem da ako nama ne verujes - pitaj svog lekara user posted image U pravu si da se ovulacija desava sa skokom lh. Ja stalno idem na folikulometriju, i obicno zbog toga sto pijem Klomifen i primam Pregnyl osecam pucanje folikula-boli me stomak. Prosli put me boleo stomak taj dan kada sam primila Pregnyl-posle 6-7 sati pa onda narednog dana ...sto je i folikulomtrijom potvrdjeno-otisla sam na ultrazvuk bas tada dok me boleo stomak tj. kada se desavalo pucanje folikula.. (inace oba puta sam imala 2 folikula) Kiss

< Poruku je uredio *Maki* -- 15.2.2011 12:00:31 >

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1556
15.2.2011 12:19:01   
mejvis
obicno zbog toga sto pijem Klomifen i primam Pregnyl osecam pucanje folikula-boli me stomak. Prosli put me boleo stomak taj dan kada sam primila Pregnyl-posle 6-7 sati pa onda narednog dana ...sto je i folikulomtrijom potvrdjeno-otisla sam na ultrazvuk bas tada dok me boleo stomak tj. kada se desavalo pucanje folikula.. (inace oba puta sam imala 2 folikula) Kiss

Pa hajde kada kažete, onda vam verujem, samo što meni to baš i nije logično.
Ma najbitnije je da taj klomifen radi. Ja sam 6 meseci išla na folikulometrije i proučavala sve te procese, da bi bila mirnija, kada znam šta mi se u telu dešava...
Čekamouser posted image  kod maki i 1111a, to je najbitnije.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1557
15.2.2011 14:29:51   
1111a
jel neko zna ..da ako je bazalna temperatura u drugom delu ciklusa povisena..npr 37 da je sa progesteronom sve u redu.

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 1558
15.2.2011 16:44:38   
nina26

IZVORNA PORUKA: 1111a

jel neko zna ..da ako je bazalna temperatura u drugom delu ciklusa povisena..npr 37 da je sa progesteronom sve u redu.

1111a, progesteron je najbolje da se proveri analizom krvi, 7 dana posle O, tad ces znati da li je sve ok. ako je vrednost iznad 50, onda je sve u redu.
Ja se na BT nikad nisam oslanjala, jer da bi ona bila precizna, mora da se meri svaki dan u isto vreme pre nego sto ustanes iz kreveta i to da pratis bar 2 meseca kako bi znala da li je doslo do O. Nekom je prirodna temp, 37c, tako da se ja en oslanjam na nju toliko.

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1559
15.2.2011 17:00:11   
1111a
hvala nina. danas mi je 4-5 dan od ovulacije.... osecam nekako matericu kao da cu da dobijemuser posted image ...da li je moguce da osetim da dolaziuser posted image tako rano...bas sam pala u bedakuser posted image ...

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1560
15.2.2011 18:16:33   
nina26

hvala nina. danas mi je 4-5 dan od ovulacije.... osecam nekako matericu kao da cu da dobijemuser posted image ...da li je moguce da osetim da dolaziuser posted image tako rano...bas sam pala u bedakuser posted image ...

Pazi, suvise je rano za bilo sta user posted image
Najbolje je da se ne opterecujes simptomima i na svaku malu promenu da se strecas. I mene sto puta i porobode, i zaboli i sta sve ne, ali ne dam da mi to postane opsesija.
Znam da bi volela da su ti svi znakovi, u stvari user posted image i daj boze da bude, ali dok ti ne bude kasnila user posted image , bar 2,3 dana nemoj cak raditi ni test. Desava se da zene urade ranije ili na dan user posted image i ugledaju user posted image a ne bude posle nista od user posted image jer je bila biohemijska, i sta si uradila, dzabe si se uzbudila.
Zato uzmi radi nesto drugo ako nisi zaposlena, ili posle posla nadji opet sebi zanemaciju, i pokusaj da sto manje osluskujes svoje telo bar dok ne bude razlog za to, veruj mi bice ti mnogo lakse, pa kad dodje trenutak za to onda cemo svi da user posted image

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1561
15.2.2011 18:39:32   
*Maki*
1111a, nemoj puno da brines. Verovatno ti je takav osecaj zbog klomifena. Najbolje bi bilo da cim odes u Bgd proveris na ultrazvuku. user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1562
15.2.2011 21:02:59   
1111a
 e ne znam....znam da je ovo najveca muka koja zenu moze da zadesi...'bem ti zivot.  verujete li da zadnju nedelju pred ciklus ja ne vadim toplomer iz usta...gledam da mi slucajno ne padne temperatura.... totalno sam izolovana od svega..i druzim se samo sa drugaricama koje su prosle ili prolaze kroz ovo..jer nam je ista tema.. za drugi tip prica uopste nemam zivaca.. inace sam na bolovanju pa imam vremena.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1563
16.2.2011 9:18:49   
1111a
makiii , kako se osecas....mene mene bradavice na grudima bole na dodir, ali to sam imala i prosli put...

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1564
16.2.2011 9:25:45   
*Maki*
Draga, pod hitno da se trgnes! Nema mesta tolikom stresu! Pa doci ce bebica nemoj da brines, samo treba da budes smirena! Vazi? user posted image Nemam nikakve simptome, osim sto sam jako mrzovoljna sto ne mogu da skapiram jer nisam nikada takva bila user posted image
Kada bi trebala da se vratis u Srbiju? Jos je rano za tstic, uradicemo ga u isto vreme, vazi?user posted image

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1565
16.2.2011 9:31:21   
1111a
stizem u nedelju 20 feb. ja bi uradila test ovde odmah nakon 7-8 dana. ali nemajuuser posted image ..imaju u apotekama neke koji pokazuju posle 15 dana od ov.....nisam pod stresom iako razmisljam o tome..jako sam opustena....jer ovde nemam nikakvih obaveza.... nemam nikakav stres..potpuno sam opustena.....ali bi volela ovaj mesec da budeuser posted image .. zelim i meni i tebi  i svim ostalim koje cekajuuser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1566
16.2.2011 11:11:00   
nina26

e ne znam....znam da je ovo najveca muka koja zenu moze da zadesi...'bem ti zivot.  verujete li da zadnju nedelju pred ciklus ja ne vadim toplomer iz usta...gledam da mi slucajno ne padne temperatura.... totalno sam izolovana od svega..i druzim se samo sa drugaricama koje su prosle ili prolaze kroz ovo..jer nam je ista tema.. za drugi tip prica uopste nemam zivaca.. inace sam na bolovanju pa imam vremena.

Joj pa nemoj toliko da se opterecujes, ne znam koliko se trudis za bebu, i ja sam prosla kroz tvoju fazu, naravno batalila sam posle sve, ali stvarno nema razloga da pratis svaku promenu.
Idi bolje setaj, citaj nesto da skrenes misli.

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1567
16.2.2011 11:34:24   
1111a
pokusacu da ne mislim o tome...user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 1568
16.2.2011 12:14:52   
*Maki*
I ja sam bila u toj fazi, pa sve razumem, ali sam se posle trgla i sad jesam ponekad zabrinuta ali radim neke stvari koje me ispunjuju i mirnije ocekujem user posted image user posted image Bice,bice, bice, mora da bude user posted image

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1569
16.2.2011 12:59:31   
1111a
maki sad mi je temperatura bila 37.3...ali i prosli mesec mi je bila tako visokauser posted image . bazalna(jutarnja) mi je  bila jutros 36.7. 

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1570
16.2.2011 13:06:53   
caja 2
1111a draga molim te sacekaj za test,nemoj da budes u iscekivanju kao ja...........ja sam napravila 4 komada testa i doktorica i sto je pravila test i isto joj se pokazala user posted image ali jako slaba i cak nevidljiva hahaah al bila je.....i kad me je pregledala sluznica je zadebljana i nesto se pocelo formirati al iskreno receno ja nisam nista vidjela ona jest i na kraju mi je rekla da je to posteljica koja se tek formira to su njezine rijeci.......da dodjem za 7 dana i da se nenadam puno jer moze biti i biohemijska trudnoca...user posted image user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1571
16.2.2011 13:08:21   
Merimica
Drage moje, evo mene. Večeras ću da radim test i da vidim kako stojimo sa user posted image .
Sutra je dan za ne dobijenjeuser posted image .
Imam milion simptoma, više ne znam ni šta su pravi a šta lažni.
Ako ništa eto mene opet na Klomifenu.
1111a nemoj draga toliko da se opterećuješ, mislim da bi trebalo sve malo da batalimo sa tim BT, MB, i da se opustimo, Ovog meseca se živa namučih oko svih tehnika za utvrđivanje ovulacije, pa onda da li se zakačilo...
muka mi je više od svegauser posted image

M+M=??????

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 1572
16.2.2011 13:11:09   
1111a
heej caja..kakva biohemiska...ti si trudna...koliko ti kasni...mojoj drugarici je isto pokazalo bledu crticu a bila je trudna
ceeeeeeestiiiiiiitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caja 2)
Direktna veza do poruke: 1573
16.2.2011 13:14:37   
caja 2
kasni mi 3 dana po nekom pravilu,a kod mene pravila nema sto se ticeuser posted image neznam nista nesmijem se ni radovati ni biti tuzna moram biti spremna na sve....

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1574
16.2.2011 13:14:55   
1111a
imice cim uradis test dodji da nas obavestis.... ja  cu redovno proveravati jesi li se ti pojavila
zelim tiuser posted image .evo sad cu se pomoliti Bogu za tebe..ali hoci iskreno...

(odgovor članu 1111a)
Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Anastasija ili Hana
pisuljica

(9%)

Hana (53%)

Anastasija (37%)

Ukupan broj glasova: 158

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here