nina26 -> RE: Klomifen (15.1.2011 21:28:45)
|
IZVORNA PORUKA: nina26 IZVORNA PORUKA: bebabeba Nina26,kad sam bila pre 6 meseca na pregled,to sam uradila jer duze vreme imam ciljne odnose a trudnoca ni je bila,moja Dr je videla da imam vodenu cistu ali da zato nema folikul.Tada sam pila Cyclo-Progynova nekoih 5 meseca i bilo je sve ok,bilo je folikula,nije bilo vishe cista no ni trudnoca.Tada mi je dala Klomifen ali samo to,nishta drugo ne pijem i kako sam rekla 2 puta na dan,5 narednih dana , od 5ti dan ciklusa.Bila sam na 13tok dana i rekla mi je da imam 2 folikula po 18cm.Ona je rekla da treba da folikul pukne negde naredni dan i to je to ,nisam uradila nishta drugo.Nemam nikakve analize za hormoni samo pregled na eho.Sad sam vec drugi dan na klomifen po drugi put i opet treba da imam kontrolu na 13tg dana. Hm...kad folikul dostigne velicinu od 17mm, on od tada raste svaki dan u proseku 2 do 2,5mm, a puca kad naraste oko23,24mm. U tvom slucaju bi bilo to 15,dc otprilike. Zbog te ciste koje si imala, ok nemas vise to je super, ali bi trebalo pod obavezno uraditi pre O, hormone LH i E2, da bi se se utvdio kvalitet folikula, jer znas da oni mogu lepo da narastu i ti mislis super imam O, a unutra mucak, tj prazno. Uradi ti na svoju ruku kad ti ona bude rekla tipa, sutra prekoustra ti je O, ti dan pre izvadi ova dva hormona da vidimo kvalitet. I naravno pod obavezno da ti prati endmetrijum, kad dostigne velicinu od bar 8mm, to je to spremna si za O!! Trazi da ti kaze vrednosti, moras biti nekad dosadna boli te uvo [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|