bulka
|
Da ozivim temu,mozda ce koristiti duplim RR trudnicama. Pocecu od spiska sa predhodne strane Tetra pelene / imali smo ih preko 100, nijednu nismo kupili, vec je baba sacuvala tatine i strikine... Kao sto su druge mamae vec pisale, izuzetno su korisne. Ja ih i sada koristim, stavljam ih preko njihovih jastuka, a koristim ih ih i kada se ukake, posto ne koristim vlazne maramice (osim ako nismo kod kuce), vec im uvek operem guzu nad kadom i onda posusim pelenom. Shvedske pelene 10 kom (Dok smo nosili siroki povez. Kao sto je vise njih vec pisalo bebine stvari se cesto peru, i nama je bilo dovoljno) Peshkir 4 kom kapice 8 kom (Mada su dovoljne dve za posle kupanja, i nekoliko "paradnih" za izlazak napolje) posteljina 2 kom (Mi koristimo i musemice, i imamo bas dive sarene, koje stavljam preko carsafa, bilo da prodje nesto iz pelene ili dok su bile male pabljuckale, da ne prodje na dusek) portikle (ne znam ni sama koliko smo kupili koliko smo dobili, koliko se pocepalo, kolikojos ima, u sustini treba puno, ali tek kasnije kad pocne da im ide vodica zdog zubica a posebno kad pocne uvodjenje cvrste hrane) Sto se tice odelca, mi smo kupili za prve dane samo malo, dobili smo dosta, videli sta nam jos treba i dokupljivali. Imamo dva jorgancica od posteljine, ali ih nismo ni koristili, kad je hlano pokrivamo ih cebencetom, kad je toplo prekrivacima, kad je najtoplije tetra pelenom. Ne mogu svega ni da se setim sad, dopisacu drugi put. Znam samo da smo najmanje koristili nosiljke u kojima smo ih izneli zi bolnice, a muz kupio bas neke skupe.. ali kad se cuju radosne vesti ne razmislaj se puno o racunici, iz ove perspektive, to mozda ne bismo kupili. Koristili smo ih posle za odlaske u savetovaliste i to je to..,.
|