prase -> RE: Kupovati duplo ili ne? (30.1.2010 23:34:05)
|
Osim što primetih da je broj švedskih i tetra pelena neparan... (šta da radim, uvek primetim takve stvari) - ja bih sa gornjeg spiska izbacila benkice. U našem slučaju je bilo benkica ili bodi (nemam pojma da li benkica ima još neku funkciju? da se razumemo, ja mislim na one benkice što se vezuju nekim trakama a na preklop su) i brzo smo odustali od benkica (koje smo dobili na poklon). Mnoooogo su praktičniji bodiji, mada to stoji da neki ljudi imaju frku da bebu oblače preko glave, pa je onda zgodno imati benkice. Ja taj problem nisam imala, pa su mi benkice bile višak. E sad, što se tiče ćebenca, ja ne vidim u kojoj varijanti mogu da se uprljaju, osim da ja prospem svoju kafu npr. po ćebencetu... Uroš ima 2 ćebenceta, jedno koje koristimo i drugo koje nije otpakovano. Možda ima smisla ta cifra 2, pod uslovom da je jedno ćebence "letnje" a drugo "zimsko" (ovo prvo je končano ili duplo platno, a zimsko je slično kao ćebe za nas odrasle). Mi smo isto imali zilion kapica (sve dobili) i koristili od toga dve, samo posle kupanja i u šetnji. Pokazalo se da je glupo kupovati unapred one kapice što se vezuju, jer sve bebe imaju različit oblik glave tako da mogu uši koje su najbitnije da vire i pored kapice, što je bedak. Ja bih na spisak obavezno dodala čarapice, u zavisnosti od toga koliko često pereš veš između 3 i 5 pari. Mi imamo mašinu za veš koja prima 7kg veša, prali smo veš za bebu jednom nedeljno i zato smo imali 7 pari čarapica :) Skoro isti princip sa čarapicama važi i za zekice/štramplice. Na kraju, možda poritklice nisu baš obavezne za početak, mi ih od početka nismo imali - kada smo počeli da jedemo kašikom kupili smo par komada i čekale su da Uroš krene u zabavište. Dobro, to sad ima veze sa njegovom proždrljivošću, valjda pazi da mu neka kap ne promakne... a u zabavištu jede sam pa mu stave... Ako će bebe spavati u posebnim krevetcima, razmislila bih da na spisak stavim npr. još bar 2 čaršafa, mada mi nismo imali čaršafe duplo od početka - stavljali smo tetra pelene preko čaršafa, pa smo njih često menjali, a posteljinu jednom sedmično a posle i ređe. I tako, to je sve što mi trenutno pada na pamet...
|
|
|
|