izabella7 -> RE: Alergije na hranu (9.10.2010 21:23:29)
|
Mery,Verus,drage mame Evo da javim da mi vec sedam dana pijemo Nutrilon Hypo-Allergeen mljeko i odlicno nam ide [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image].To nam je takodje savjetovao i pedijatar da probamo.Iz prve ga je prihvatio za razliku od onog "standard".To je mljeko za bebe sa povisenom sansom na alergiju.Ima i krajnja varijanta Nutrilon Pepti za bas alergicne bebe ali srecom do toga nismo dosli.Ja sam takodje izbacila sve mljecno iz svoje ishrane na neko vrijeme pa da vidimo...Za sad je ok,koza na licu mu se smirila (uvijek je bila nekako crvenkasta) a ekcem na nogicama kako kad,ali je bolje nego sto je bilo.Vise je i raspolozen nekako,mozda sam umislila ali u glavnom sve mi se cini bolje.Prije je stalno nesto kenjkao,sad provede cijeli dan u igri...i kasice nam bolje idu.Eto za sad je tako pa cemo vidjeti.Sl kontrola za mjesec dana,ne misle mu raditi nikakve testove,samo test "provokacije' tj ponovo mu dati standard formulu pa pratiti reakciju.Iskreno se nadam da ce to brzo prerasti,za sad ovako,nije strasno,navikli smo se i ja i on.Meni jos i bolje,zdravije se hranim i pazim sta jedem,nema nepotrebnih slatkisa,kojekakvih cokolada,samo konkretno,meso jaja riba.nasla sam i neko rizino mleko,odlicno je.I dalje nam je dojenje glavno,nadam se da cu moci i imati mleka bar jos koji mjesec
|
|
|
|