Modessty -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (13.8.2013 2:15:44)
|
Moram iz Trećeg tromesečja da prebacim ove postove ovde, jer želim da prokomentarišem. IZVORNA PORUKA: tatjana1 I još jedan dodatak, molim da se uzme kao dobronamerni savet, a s obzirom na to da se već 11 godina bavim komunikacijama, verujem da i sa profesionalne strane nije za zanemarivanje. Ako je RR kanal komunikacije namenjen trudnicama, majkama, ženama, onda je najvažnije način komunikacije prilagoditi nama - korisnicama i našim potrebama. Razumem da postoje pravila, ali ako se ukaže potreba da se ta pravila promene, zašto da ne? Moj stav je da se sa prevelikim brojem tema ne postiže ništa jer žene koje su u redovnoj komunikaciji u okviru neke teme (kao što je ova naša) ne idu na iste teme van te osnovne (valjda sam ovo razumljivo napiosala [sm=smiley1.gif]) A tema postoji za većinu stvari o kojima bismo mi trudnice da ćaskamo. I o načinu na koji ćemo se poroditi, koliko kg smo dobile, kakav nameštaj bismo za bebu, double, triple, AC, pa dođosmo i do čak dve srodne teme - seks posle porođaja. Uz dužno poštovanje, želim ovim devojkama sa kojima ćaskam mesecima da kažem da su moji kukovi posle porođaja bili čak i uži nego pre trudnoće, želim da njima kažem da nije poenta u tome gde prođe bebina glava nego gde su i glava i svi ostali delovi u skladu sa potrebama druge osobe, da sa njima podelim strahove zbog porođaja posle 13 godina, kao što sam to radila i proteklih meseci, gotovo sve postadosmo najbolje drugarice i osećam se komforno da ćaskam sa njima na sve te teme. Uopšte me ne zanima da o tome ćaskam sa nekim drugim osobama na forumu sa kojima možda nikada nisam jednu poruku razmenila. Hoću da kažem da bi ipak trebalo razmotriti pravila, uzeti u obzir i naše želje i potrebe, jer ako nema nas, nema potrebe ni za ovakvim sajtom. Naravno, nemam ništa protiv specijalizovanih tema, svakako da ima potrebe i za njima, ali tu pre svega mislim na teme u vezi sa rezultatima double, triple, nivoima hormona i sličnim stvarima koje mogu da budu od koristi nekom ko ukuca ključne reči u pretraživač. Ne verujem da da će iko u google-u tražiti obim mojih kukova pre i posle, ili da li je seks sa mnom lepši sada ili pre deteta. Dakle, kao korisnica foruma i ujedno kao neko ko ipak ima neku predstavu o čemu priča, molim vas da nas tretirate kao ono što mi de facto jesmo - razlog za postojanje ovog sajta. Vaše kritike su na mestu i niko se još nije preterano bunio zbog njih, ali uzmite u obzir i naše potrebe i mišljenje, organizujte neku vrstu ankete na temu sadržaja i organizacije tema, ili bilo šta slično kako bismo znale da smo na pravom mestu. Mestu gde se dobro osećamo, gde možemo da razgovaramo, bez kršenja osnova pristojnosti, naravno, sa kim hoćemo na određene teme, bez dobijanja po prstima. Verujte da nisam jednom dobila kritike od klijenata koje nisu bile osnovane, ali sam i sa njima uvek razgovarala na način koji ne vređa njihovo dostojanstvo, bez obzira na nivo njihovog obrazovanja, pismenosti i sl. Iskreno se nadam će ova dobronamerna kritika biti razmotrena objektivno i sa dužnom pažnjom, bez obzira na krajnji ishod. Naravno na zadovoljstvo svih učesnika u komunikaciji ili što većeg broja njih. Nadam se da mi neće zameriti pre svega devojke iz trećeg razreda, ali ni moderatorke na ovom pisaniju.... Srdačno, Tatjana IZVORNA PORUKA: lesica RR Draga Tatjana, Hvala na svim sugestijama, biće razmotreno sve i ne sumnjajte da će biti ponovo sagledana sva pravila. Dotle samo bih se osvrnula na jedan detalj a to je sledeće:Porodični portal Ringeraja.rs je namenjen pojedincima koji traže informacije o zatrudnjivanju, trudnoći, roditeljstvu i podizanju dece, kao i razne informacije vezane za porodicu. Dakle, razumem ja da se žene izmedju sebe zbližavaju, stvori se neka bliskost tokom iščekivanja pozitivnog testa, tokom tromesečja trudnoće, nakon toga mame istog uzrasta dece izmedju sebe više komuniciraju, ali pored tog jednog stalnog broja koji je svakodnevno aktivan, postoji i ogroman broj posetilaca i članova koji dolaze da bi dobili pojedine konkretne informacije i onda se susreću sa iščitavanjem ogromnog broja stranica neobaveznog ćaskanja. Ili što je još gore, na postavljeno pitanje ostanu bez odgovora. Prilikom registrovanja na Ringeraja.rs svi ste čitali OPŠTE USLOVE KORIŠĆENJA FORUMA i OPŠTE USLOVE KORIŠĆENJA PORTALA samim tim znate kako stoje stvari po pitanju chat tema. One su dozvoljene u dovoljnoj meri, sve mimo toga pretvara ovaj porodični portal u pričaonicu, a Ringeraja to nikako nije. Ringeraja može da bude mesto gde se ljudi upoznaju, pa pronadju način da li preko privatnih poruka, da li preko različitih društvenih mreža, da se više i ličnije druže. Molim da više ne idemo u off topic! Hvala!
|
|
|
|