RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> O portalu

Poruka

nata11 -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 17:42:25)

Meni se ne dopada sto u takmicenjima ucestvuju ljudi koji su jasno tu samo da bi pokupili nagrade. Konkretno u pitanju je ovo trenutno takmicenje za kolica. Odjednom imamo osobe sa 1 ili 4-5 komentara i ja sada trebam da glasam za njih, dok one zene koje su ovde od kako su se udale, pozelele bebu treba da izvise. Trebalo bi da postavite neke kriterijume da se zna sa koliko komentara se moze ucestvovati u takmicenjima.

sneza24 -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 18:05:18)

U potpunosti se slažem sa Natom. Očigledno je da su pojedini tu samo zbog nagrada.

Trcosava -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 18:13:31)

Nato slažem se, mislim da je neki kriterijum postojao za ono prethodno takmičenje. Neka cifra od 300 postova mi je u glavi. Neka me neko ispravi ako grešim.

Što se tiče tih takmičenja, ja ni u jednom ne učestvujem. Osim onog što je bilo za našu RR. Ali nije fer da neko se prijavi samo zbog kolica.

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 18:36:05)

Oduvek je svaki član mogao da se prijavi i nije se gledao broj postova kod prijava, nikada.

Naravno, nećemo uvažiti glasove sa namenski otvaranih naloga. Koiko vidim takvih nema trenutno u temi, uglavnom glasaju stari članovi. Samo 2-3 je novih članova, od maja.

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Nato slažem se, mislim da je neki kriterijum postojao za ono prethodno takmičenje. Neka cifra od 300 postova mi je u glavi. Neka me neko ispravi ako grešim.

Što se tiče tih takmičenja, ja ni u jednom ne učestvujem. Osim onog što je bilo za našu RR. Ali nije fer da neko se prijavi samo zbog kolica.

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 18:37:29)

Svako je mogao da napiše SAMO JEDAN komentar, i svi komentari su od različitih članova. Nijedan član nije napisao više komentara niti su isti objavljeni.

IZVORNA PORUKA: nata11

Meni se ne dopada sto u takmicenjima ucestvuju ljudi koji su jasno tu samo da bi pokupili nagrade. Konkretno u pitanju je ovo trenutno takmicenje za kolica. Odjednom imamo osobe sa 1 ili 4-5 komentara i ja sada trebam da glasam za njih, dok one zene koje su ovde od kako su se udale, pozelele bebu treba da izvise. Trebalo bi da postavite neke kriterijume da se zna sa koliko komentara se moze ucestvovati u takmicenjima.

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 18:38:23)

Super, trebaju nam predlozi za IGRE KOJE VOLITE [sm=bravo.gif]

Otvoriću sada temu pa pišite predloge.

Hvala!

Ja na fejsu jedino igram (redovno) angry birds, bubble witch saga i sad po novom onaj papa pear saga. Pet rescue saga je isto tu negde.

Eto vam i mojih predloga, ako one mogu da se ubace - jupiiiii

Verolina -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 19:17:57)

IZVORNA PORUKA: sneza24

Očigledno je da su pojedini tu samo zbog nagrada.

[sm=smiley36.gif]
Pa nisu sigurno zbog nasih lepih ociju.[sm=smiley36.gif]
Dunja, ja bih te samo zamolila da kad je glasanje u pitanju nema u komentaru nicega sem broja pesme za koju se glasa. Moze li to da se uvede kao pravilo. Tipa, nema divno, rasplakah se, nasmejah se i sl. Znam da sam i ja prekrsila ovo kad sam glasala, ali bih volela da ubuduce bude tako, ako je moguce?Znaci, samo broj pesme, pa kad se zavrsi glasanje neka svi hvale ili kude ko kako stigne[sm=smiley36.gif] Moze li to?

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 19:27:09)

Samo još da kažem, sve i svašta smo isprobali kod nagradnih konkursa, i prosto tako je kako je. Neki vole nagrade, potrude se, napišu dobar komentar (rekla bih potpuno objektivno da su često kvalitetniji komentari među onima sa najviše bodova). Angažuju prijatelje, i eto. Možda nije fer sa aspekta članova koji su redovno na Ringeraji ali kažem opet, probali smo razne varijacije, ko je ovde dugo, seća se sigurno. Način trenutne dodele nagrada je za sada jedino prihvatljivo rešenje.

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Oduvek je svaki član mogao da se prijavi i nije se gledao broj postova kod prijava, nikada.

Naravno, nećemo uvažiti glasove sa namenski otvaranih naloga. Koiko vidim takvih nema trenutno u temi, uglavnom glasaju stari članovi. Samo 2-3 je novih članova, od maja.

nata11 -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 20:35:09)

Svako je mogao da napiše SAMO JEDAN komentar, i svi komentari su od različitih članova. Nijedan član nije napisao više komentara niti su isti objavljeni.

Nismo se razumele Dunja. Mislila sam da imaju uopste na celom forumu po4-5 komentara i oni sad glasaju svakodnevno.
Nase je da se zalimo i predlazemo a Vase da delujete po mogucstvu.

Ako bi moglo od igrica Super Mario ili Laps World. Ja obozavam te skakutave [sm=smiley1.gif]

nata11 -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 20:44:29)

Evo vidi sad ovaj momcha ima 1 komentar i to bas na takmicenju. [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 20:45:09)

Nismo se razumele Dunja. Mislila sam da imaju uopste na celom forumu po4-5 komentara i oni sad glasaju svakodnevno.
Nase je da se zalimo i predlazemo a Vase da delujete po mogucstvu.

Ako bi moglo od igrica Super Mario ili Laps World. Ja obozavam te skakutave [sm=smiley1.gif]

To je drugo, ali kažem bacila sam pogled, baš za kolica je par takvih, gledala sam broj ppstova, mahom ima onih sa više postova koji glasaju. Ali stoji da ima dogovora, samo zato nemamo adekvatno rešenje.

Hvala za predlog za igrice! [sm=smiley31.gif]

Trcosava -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 22:03:08)

Oki, nešto sam ja ondaK pobrkala u glavi.

p.s. i Wiki i ja cepamo onu papa pear saga [sm=smiley36.gif]

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 22:20:46)

Trco, možda si mislila na to što je nekada za glasanje bio potreban broj od postova (ne za prijavu).

U principu tu se nije mnogo promenilo, samo što sada ne gledamo formalnu brojku, ali zato ne uvažavamo glasove sa namenski otvaranih naloga.

Trcosava -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 22:26:00)

Trco, možda si mislila na to što je nekada za glasanje bio potreban broj od postova (ne za prijavu).

Moguće mila, meni uglavi negde ostala cifra 300... gora sam postala od moje majke [sm=smiley36.gif]

Nego gde ti je tema za te igrice? Jesi otvorila? Ili ostaje da ovde ostavljamo predloge?

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 22:27:50)

Evo otvaram [sm=smiley36.gif] sve krenem, pa me nešto omete. Odma đenerale! Stiže! [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 22:33:30)

Evo otvaram [sm=smiley36.gif] sve krenem, pa me nešto omete. Odma đenerale! Stiže! [sm=smiley1.gif]

Samo ti dodajem posao u onaj tvoj multitasking [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (26.6.2013 23:20:12)

[sm=smiley36.gif] Neka neka, samo pucaj!

Postavljeno đenerale!

[sm=smiley31.gif]

wivern -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (28.6.2013 21:20:58)

[/quote]
Oki, nešto sam ja ondaK pobrkala u glavi.

p.s. i Wiki i ja cepamo onu papa pear saga [sm=smiley36.gif]
[/quote]

Hihihihi cepam ja, ali nesto sporo....kad si se krila od mene da igras :)

igorino -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (28.6.2013 21:43:02)

A da li je neko od vas prisutan ,pa da mi ostavi link .. Gde se glasa ovde za naj komentar.. Nova sam pa se ne snalazim bas najbolje ..Hvala puno

Ivanka 75 -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (5.7.2013 18:27:41)

IDEJA: u RR kuhinju ubaciti posebno - ZIMNICA, pa da tamo ostavljamo recepte.

Anoniman -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (8.7.2013 1:55:10)

kada mi na mail stigle kalendar trudnoce, nikada ne stigne onog dana kada sam usla u nedelju trudnoce, uvek kasnije. i zasto mi stize 18. nedelja, kada sam ja juce usla u 19?
ako sam 18+1, znaci da sam juce usla u 19. i zelim da citam za tu nedelju. uvek sama moram da odem na nedelju koju hocu.
i za K mi vise uopste ne stize kalendar razvoja deteta.

dijana1* -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (8.7.2013 5:41:58)

Macaki i meni isto tako stize pa idem i sama citam unaprd. Bilo bi lepo kada bi taj kalendar stizao samo nedelju dana pre.

Anoniman -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (8.7.2013 10:32:34)

pa izgleda da je tako podeseno... ali pogresno [sm=smiley13.gif]

Modessty -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (13.8.2013 2:15:44)

Moram iz Trećeg tromesečja da prebacim ove postove ovde, jer želim da prokomentarišem.

IZVORNA PORUKA: tatjana1

I još jedan dodatak, molim da se uzme kao dobronamerni savet, a s obzirom na to da se već 11 godina bavim komunikacijama, verujem da i sa profesionalne strane nije za zanemarivanje.
Ako je RR kanal komunikacije namenjen trudnicama, majkama, ženama, onda je najvažnije način komunikacije prilagoditi nama - korisnicama i našim potrebama. Razumem da postoje pravila, ali ako se ukaže potreba da se ta pravila promene, zašto da ne? Moj stav je da se sa prevelikim brojem tema ne postiže ništa jer žene koje su u redovnoj komunikaciji u okviru neke teme (kao što je ova naša) ne idu na iste teme van te osnovne (valjda sam ovo razumljivo napiosala [sm=smiley1.gif]) A tema postoji za većinu stvari o kojima bismo mi trudnice da ćaskamo. I o načinu na koji ćemo se poroditi, koliko kg smo dobile, kakav nameštaj bismo za bebu, double, triple, AC, pa dođosmo i do čak dve srodne teme - seks posle porođaja. Uz dužno poštovanje, želim ovim devojkama sa kojima ćaskam mesecima da kažem da su moji kukovi posle porođaja bili čak i uži nego pre trudnoće, želim da njima kažem da nije poenta u tome gde prođe bebina glava nego gde su i glava i svi ostali delovi u skladu sa potrebama druge osobe, da sa njima podelim strahove zbog porođaja posle 13 godina, kao što sam to radila i proteklih meseci, gotovo sve postadosmo najbolje drugarice i osećam se komforno da ćaskam sa njima na sve te teme. Uopšte me ne zanima da o tome ćaskam sa nekim drugim osobama na forumu sa kojima možda nikada nisam jednu poruku razmenila. Hoću da kažem da bi ipak trebalo razmotriti pravila, uzeti u obzir i naše želje i potrebe, jer ako nema nas, nema potrebe ni za ovakvim sajtom. Naravno, nemam ništa protiv specijalizovanih tema, svakako da ima potrebe i za njima, ali tu pre svega mislim na teme u vezi sa rezultatima double, triple, nivoima hormona i sličnim stvarima koje mogu da budu od koristi nekom ko ukuca ključne reči u pretraživač. Ne verujem da da će iko u google-u tražiti obim mojih kukova pre i posle, ili da li je seks sa mnom lepši sada ili pre deteta.
Dakle, kao korisnica foruma i ujedno kao neko ko ipak ima neku predstavu o čemu priča, molim vas da nas tretirate kao ono što mi de facto jesmo - razlog za postojanje ovog sajta. Vaše kritike su na mestu i niko se još nije preterano bunio zbog njih, ali uzmite u obzir i naše potrebe i mišljenje, organizujte neku vrstu ankete na temu sadržaja i organizacije tema, ili bilo šta slično kako bismo znale da smo na pravom mestu. Mestu gde se dobro osećamo, gde možemo da razgovaramo, bez kršenja osnova pristojnosti, naravno, sa kim hoćemo na određene teme, bez dobijanja po prstima. Verujte da nisam jednom dobila kritike od klijenata koje nisu bile osnovane, ali sam i sa njima uvek razgovarala na način koji ne vređa njihovo dostojanstvo, bez obzira na nivo njihovog obrazovanja, pismenosti i sl. Iskreno se nadam će ova dobronamerna kritika biti razmotrena objektivno i sa dužnom pažnjom, bez obzira na krajnji ishod. Naravno na zadovoljstvo svih učesnika u komunikaciji ili što većeg broja njih.

Nadam se da mi neće zameriti pre svega devojke iz trećeg razreda, ali ni moderatorke na ovom pisaniju....

Srdačno,
Tatjana

IZVORNA PORUKA: lesica RR

Draga Tatjana,

Hvala na svim sugestijama, biće razmotreno sve i ne sumnjajte da će biti ponovo sagledana sva pravila.

Dotle samo bih se osvrnula na jedan detalj a to je sledeće:Porodični portal Ringeraja.rs je namenjen pojedincima koji traže informacije o zatrudnjivanju, trudnoći, roditeljstvu i podizanju dece, kao i razne informacije vezane za porodicu.

Dakle, razumem ja da se žene izmedju sebe zbližavaju, stvori se neka bliskost tokom iščekivanja pozitivnog testa, tokom tromesečja trudnoće, nakon toga mame istog uzrasta dece izmedju sebe više komuniciraju, ali pored tog jednog stalnog broja koji je svakodnevno aktivan, postoji i ogroman broj posetilaca i članova koji dolaze da bi dobili pojedine konkretne informacije i onda se susreću sa iščitavanjem ogromnog broja stranica neobaveznog ćaskanja. Ili što je još gore, na postavljeno pitanje ostanu bez odgovora.

Prilikom registrovanja na Ringeraja.rs svi ste čitali OPŠTE USLOVE KORIŠĆENJA FORUMA i OPŠTE USLOVE KORIŠĆENJA PORTALA
samim tim znate kako stoje stvari po pitanju chat tema. One su dozvoljene u dovoljnoj meri, sve mimo toga pretvara ovaj porodični portal u pričaonicu, a Ringeraja to nikako nije. Ringeraja može da bude mesto gde se ljudi upoznaju, pa pronadju način da li preko privatnih poruka, da li preko različitih društvenih mreža, da se više i ličnije druže.

Molim da više ne idemo u off topic!

Hvala!

Modessty -> RE: Problemi na RR i nove ideje - 2. deo (13.8.2013 2:51:30)

Prvo Tatjana svaka čast! Ceo dan razmišljam kako da sročim ovo što si ti upravo napisala.
Kao dugogodišnjem korisniku i zaljubljeniku u ovaj forum smeta mi što se u poslednjih pa možda čak i godinu dana daje više na važnosti administratorima i moderatorima foruma nego korisnicima. Taj negativan trend se najviše video u vreme takmičenja medju ringerajama kada smo kao korisnice portala žestoko izvredjane onim ukidanjem i brisanjem poena. Da se ovo ne bi shvatilo pogrešno moram odmah da objasnim - ne mislim da su nas ljudi koji stoje iza svega lično izvredjali rečima, već svojim postupcima. O ponašanju pojedinih moderatora neću ni da komentarišem da ne bi nastala još jedna bespotrebna rasprava. Tada sam pisala i napisaću ponovo: zaboravili su da ovaj portal postoji zahvaljujući nama - redovnim korisnicima portala. Ne bi bilo sponzora niti para da nije onih koji vole ovaj forum i koji ga redovno posećuju.
Slažem se da su pravila bitna i da o konkretnim stvarima treba pisati u za to odredjene teme, ali nemojte da preterujemo u tome. Da ne ponavljam, Tanja je sve to lepo objasnila. Teme kao što je "trudnice treće tromesečje" su chat teme o kojima se piše o svemu i svačemu i vrlo je široka. U konkretnom slučaju nije data nijedna bitna informacija vezana za carski rez o kome se u trenutku raspravljalo da bi bila dignuta tolika frka oko toga. Lesica je lepo i kulturno podsetila žene da ima konkretnih tema u kojima se piše carskom rezu i da tamo treba staviti bitne informacije. Žene su prihavtile opomenu i nastavile da pišu o drugim stvarima. I to je OK. Moderatori i jesu tu da bi sve funkcionisalo kako treba i u najboljem redu. Slažem se da im nije posao da budu tu 24h, ali im nije ni posao da kinje korisnike portala. A cela ova priča ispade takva.
I da citiram tanju ponovo: Dakle, kao korisnica foruma i ujedno kao neko ko ipak ima neku predstavu o čemu priča, molim vas da nas tretirate kao ono što mi de facto jesmo - razlog za postojanje ovog sajta. Vaše kritike su na mestu i niko se još nije preterano bunio zbog njih, ali uzmite u obzir i naše potrebe i mišljenje, organizujte neku vrstu ankete na temu sadržaja i organizacije tema, ili bilo šta slično kako bismo znale da smo na pravom mestu. Mestu gde se dobro osećamo, gde možemo da razgovaramo, bez kršenja osnova pristojnosti, naravno, sa kim hoćemo na određene teme, bez dobijanja po prstima.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>