|
RE: Trudnice, da li ste već odabrale ime za d... 28.1.2011 14:21:38
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Maleno85 Ja sam imala u Osnovnoj skoli razrednicu koja se zvala Vasilija, nije mi ostala u lijepom sjecanju.. Znate kako, meni je prije 4 godine (u februaru su tacno 4 godine) umro tata, a bila sam nenormalno vezana za njega, tata se zvao Milorad i koliko god da sam cijenila i voljela tog covjeka, kad je otisao otisao je moj najbolji dio sa njim, nikad ga necu prestati oplakivati.. Nikad ne bi dala sinu njegovo ime jer mi se ime ne svidja, a to nema veze sa mojim tatom. Ja se sva raznjezim kad cujem da se neko zove Milorad, ali jednostavno, to mi je bas starinsko ime i ne bi dijete osudila da ga nosi cijeli zivot. I onda, sva familija mog muza navali da mi se sin zove Vasilije, a meni se ni to ime ne svidja.. I onda se ja zapitam, zasto bi jedan svetac zasluzio vise od mog tate da moje dijete dobije ime po njemu?! Da mi se tata drugacije zvao, sigurno bi se sin tako zvao, jer je on to zasluzio, ja sam on u zenskom obliku, ali bukvalno, razmisljam kao on, hodam kao on, svadjam se kao on , ma sve.. I zajedno sa mamom, stvorio je od mene ovo sto jesam, cerku kojom se uvijek ponosio.. Mada vi svi znate sta jedan roditelj znaci.. da vas ne smaram svojom tuznom pricom.. Poenta je ta da se meni ne svidja ni Milorad ni Vasilije, i ako bi morala birati izabrala bi tatino ime i nikad necu dozvoliti ovo drugo. Neko je vec napisao, porodicu se sedmicu prije, na siliu Grozna sam.. A mislim da bi ja drugacije gledala na ime Vasilije da nisu skocile sve mm tetke i zvale me da mi kazu da MORA biti Vasilije ako se rodi 12.05. , ne volim kad mi se neko petlja, a one su to uradile i sad nema pomoci.. Izvinite zbog dugog posta, ali ja htjela objasniti, pa pravo oduzila. neka si ti mene rasplakala.... . mislim da ovakve reci daju mnogo vise postovanja (ako se moze tako reci) prema tvom tati nego da sinu das njegovo ime... i draga moja, ni slucajno nemoj da pristanes na neko ime koje se tebi ne svidja, pa ti nosis tu bebu, ona je deo tebe i tvog muzica, i samo vas dvoje imate pravo da izaberete ime, a sve te tetke i babe su valjda radjale decu pa davale imena koja su htele!!!
|
|
|