|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Znaci trudnoće II deo
13.4.2012 15:24:27   
Jole84
JBojana i Buba,sačekajte još 2,3 dana,pa uradite testić,držim palčeve da vam Uskrs donese lepe vesti user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 1376
14.4.2012 13:56:51   
buba m
Crtice imam pitanje na koje nigde nisam našla konkretan odgovor. Imam uvučene bradavice, a čitajući vaše postoúe uocíla sam da se često pominju bolne i izražene bradavice kao simptom trudnoće. Moje pitanje: kako se uvučene bradavice ponašaju pošto moje uvek istó izgledaju?
Inače, nestrpljivo iščekujem dan kad ne treba da dobijem da bih uradila test a bradavice nista.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1377
14.4.2012 14:08:21   
Jole84
Bubice,ja kad sam bila na kratko user posted image ,nisam imala simtom bolnih bradavica,čak šta više bilo je skoro pa isto kao pred user posted image .
Držim palčeve,da ti Bog za Uskrs pošalje najlepši poklon user posted image

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 1378
14.4.2012 14:22:46   
buba m
Draga Jole, hvala ti puno na pozitivnoj energiji! user posted image Nadam se da ce nam Bog svima dati ono sto najvise zelimo!

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1379
14.4.2012 14:37:36   
JAmy
Draga bubo,kod najveceg broja zena postoje promjene u dojkama u premenstrualnoj fazi(postaju cvrsce,teske,toplije nego obicno,vece,osjetljive,cesto i bolne na dodir).
I kada je trudnoca u pitanju i kada nije te promjene se zapazaju od prilike desetak dana prije datuma kada treba da dodje/izostane menstruacija,s tom razlikom sto u redovnom ciklusu gdje nije doslo do trudnoce,dojke se vrate u prvobitno stanje drugog ili treceg dana menstrualnog krvarenja,
a kada postoji trudnoca,ovo stanje dojki se nastavlja nakon izostale menstruacije i kako koji dan promjene postaju sve izrazenije,a one se ne odnose samo na bradavice nego na dojke u cjelini,mada neke zene navode posebnu osjetljivost bas te regije.
Ako su ti uvucene,one nece postati ispupcene u slucaju trudnoce,a samim tim ti neces na njima primijetiti nikakvu posebnu promjenu.
Takoodje da napomenem,nemaju sve zene istu osjetljivost tkiva dojki na hormonske promjene,pa ako ne zapazaju da se mijenjaju prije menstruacije (koja dolazi iz ovulatornog ciklusa),vrlo vjerovatno da nece osjetiti gore pomenute promjene i ako je doslo do trudnoce;
Pa dok ce vecina zena patiti od bolnih i natecenih dojki,jedan broj njih neko vrijeme nece primijetiti nista od toga dok nivo hormona drasticno ne poraste.Bila sam opsirna u zelji da ti ovo sto bolje pojasnim,i kao sama sto znas,ni kod jedne zene se ne javljaju isti simptomi.Eto,na primjer,ja uopste nisam povracala niti sam imala mucninu,ali sam 2x gubila svijest i imala nesnosljive napade vrucine,i to tek 2-3 ned nakon sto mi je izostala menstruacija.

"Ako odustanete od pobjede, a da nikada ranije niste pobjedjivali, ostacete ono sto ste i ranije bili- gubitnik. - Skot Pek"

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 1380
14.4.2012 17:54:54   
buba m
Jamy hvala ti puno, puno, puno na iscrpnom odgovoru!
Moji simptomi 11dpo: grudi bolele pa pre dva dana prestale, imam povremene bolove u stomaku kao da ću svaki čas dobiti, dan posle ovulacije sam imala jake grčeve koji su trajali dva dana i prestali. Zatim su se ponovo ponovili pet dana kasnije i trajali dva dana. Nervozna sam i tužna (čas ovako, ćas onako). Sekret pojačan samo kad piškim, a piškim često. Medjutim, to je kod mene uvek tako pa to ne računam. Šta mislite, kolike su mi šanse da sam trudna? Da li je neko imaó slicne simptóme?

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1381
14.4.2012 18:17:04   
soni
evo mojih simptoma...sada sam u 7. mesecu trudnoce...
zelim vam srecu

IZVORNA PORUKA: soni

evo i mojih znaka trudnoce : naravno prvo izostanak menstruacije koja mi inace stize redovno, sekret koji je vodenasto svetlo beli, vise prozirni i na gacicama mi je bio osecaj kao da sam se upiskila user posted image a uvek mi je bio bas beo i gust ( mozete malo da cacnete prsticem da utvrdite) , grudi bolne ali ne puno i ne toliko natecene i obicno su prestajale da me bole dan , dva pre nego sto ce user posted image doci, boluckanje u donjem delu stomaka kao kad treba da dobijem.. grudi su mi malo bolne i sada a boli me i stomacic i krsta... nisu mi potamnele bradavice

kao sto vidite svi znaci trudnoce su apsolutno isti kao i znaci pms..sem sto je kod mene taj iscedak bio drugaciji

user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 1382
14.4.2012 18:28:54   
Maslacak15
Draga buba,
To je individualno i jako je tesko proceniti narocito sto simptomi pmsa i rane trudnoce donekle lice. Meni licno su promene na bradavicama bile tek znatno kasnije u trudnoci primetne. S druge strane bolne grudi jesu bile prvi znak, pocele su da me pole od ovulacije, izrazito jako, i nisu prestajale do kraja prvog tromesecja. Nasuprot tome u pmsu grudi bi pocinjale da me bole sredinom lutealne faze i prestaje neposredno pre nego sto stigne vestica.Mucniine i povracanja su krenule tek nedelju dana posle izostanka menstruacije. Mozda najveca razlika u odnosu na obican ciklus bila je visoka bazalna temperatura. Vec tri cetiri dana pred izostanak M popela se na 37 ujutro i tu je i ostala
narednih deset dana (posle sam prestala da merim). Naravno ima puno zena koje grudi uospte ne bole i puno variijacija na temu. Pozdravljamuser posted image te

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 1383
14.4.2012 18:41:09   
buba m
I kod mene je temperatura po ceo dan 37.0. Do sada nije padala. Nadam se i da neće! Kada ona ustvari padne, kada veštica stigne ili ranije?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1384
14.4.2012 19:08:35   
Maslacak15
Bitna je samo prva jutarnja buba! Znaci cim se probudis pre ustajanja... I treba da je pratis ceo mesec da bi mogla da vidis sta su za tebe normalne temperatureu folikularnoj i lutealnoj fazi, tj pre i posle ovulacije.temperatura prat Procitaj na topicu o bazalnoj temperaturi. Inace normalno je da temperatura tokom dana bude visa nego ujutro. Tj temperatura prati tzv cirkardijalni ritam. Najniza je oko cetiri ujutro a najvisa oko sest popodne. Inace temperatura obicno pada negde pred dolazak mensturacije. Zato sto opada progesteron, jer funkcija zutog tela popusta u nedostatku implantacije.
E sad nekim zenama krene lagano da se spusta, a nekima na zalost user posted image stigne pa im temp tek onda padne. Kod mene licno je temperatura generalno bila visa u cikklusu kada sam zatrudnela. Inace su mi lutealne temperature bile oko 36,7 36,8 (prve jutarnje) a u ciklusu kad samm zatrudnela 37.0 uoci izostanka menstruacije, i osecala sam se generalno kao da imam groznicu ( kao pod blagom temperaturom, pela se uvece i do 37,4) E sad to je naravno moje licno iskustvo i kao sto sam vec rekla ima mnogo razlicitih iskustava. Grceve i bolove u stomaku u mom slucaju je bilo nemoguce interpretirati jer sam i u ranoj trudnoci imala gomilu "bolova" od kako mi je objasnjeno istezanja materice....

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 1385
14.4.2012 21:17:29   
Buwica
ženskice .... mene danas peckaju grudiiiii i to baš user posted image a inače nisam primetila da su me do sada ikada peckale ovako oko bradavica user posted image i imam neki neobičan bol oko pupka user posted image inače danas mi je 4dpo tek .... apetit mi se povećaooo nenormalno .... ne znam da li je rano i da li je iz glave ili su mogući znaci user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1386
14.4.2012 21:23:05   
Okica sljokica
Buwice,mislim a je rano jos za bilo kakve simptome.. Probaj da se ne opterecujes sada time. Sacekaj da prodje bar 10,12 dana od moguceg zaceca i uradi test ili betu. Ja sam test uradila 3 dana pre ocekivaneuser posted image i pokazao je jaako bledu liniju,a bi posle dva ana bila jaca a onda sam i uradila tet iz krvi i potvrdila. Simptomi su mi bili isti kao i u pms,osim sto sam imala osecaj da je to to user posted image

(odgovor članu Buwica)
Direktna veza do poruke: 1387
14.4.2012 21:29:16   
Buwica
user posted image a ja sam se ponadala

(odgovor članu Okica sljokica)
Direktna veza do poruke: 1388
14.4.2012 21:32:18   
MASHKA
polako buwice, opusti se i ne razmišljaj...ja sam čekala da mi doooobro zakasni da bi radila test

(odgovor članu Buwica)
Direktna veza do poruke: 1389
14.4.2012 21:34:05   
Okica sljokica
Prvo treba da se spoje ,pa onda da malo putuju (to sve traje oko 3,4 dana) pa onda tek da udju u matericu i tamo malo da plivkaju pa se onda usadje oplodjena jajna celija i tek tada a to je najcesce 8og do 12 dana od rizicnog odnosa moze da pocne da se luci hcg ...i od tada ,zapravo,i mozes neke simptome da osecas. Uzivaj u Uskrsnjim praznicima i dok trepnes doci ce vreme za testiranjeuser posted image

(odgovor članu Buwica)
Direktna veza do poruke: 1390
14.4.2012 21:36:18   
magnetic
IZVORNA PORUKA: MASHKA

polako buwice, opusti se i ne razmišljaj...ja sam čekala da mi doooobro zakasni da bi radila test
I ja.I to oba puta.

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 1391
14.4.2012 21:38:28   
Buwica
hvala svakako user posted image poludecu ! user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1392
15.4.2012 0:37:19   
jole82
 Ja sam 7 dpo... Od prvog dana me bole bradavice (a nikad me ne bole pre , sem kad sam imala biohemijsku u januaru...a tad su me bolele tek od 10 dpo), a grudi su pocele posle 3 dana od O, a danas me bas bole od kad sam ustala i tako ceo dan.. Juce i danas mi je stomak bas napet i naduven i imam nesto nalik grcevima, kao da cu da dobijem ali blaze, sa povremenim probadanjima...(i da...dosta gasova) CM tek od danas creamy, a od O bio gust i lepljiv...i ima ga dosta...(izvin'te na opisu)...Sta mislite o tome?

(odgovor članu Buwica)
Direktna veza do poruke: 1393
15.4.2012 0:48:28   
Jole84
A koliko gudo pokušavate?
Mislim da je prerano za simptome user posted image Sačekaj bar još 5,6 dana..

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1394
15.4.2012 0:50:03   
Jole84
Pardon,nije gudo već dugo,prsla sam načisto user posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1395
15.4.2012 1:04:12   
Sanchy
Ja kad sam zatrudnela imala sam sve simptome kao da cu svaki cas da dobijem,dakle boleo me je donji stomak i grudi samo sto ja nisam verovala da sam zatrudnela pa sam prilicno kasno odradila test ,kada sam vec bila trudna 7 nedelja po poslednjoj menstruaciji..i vec mi je bilo i muka...tako da sve je moguce....

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 1396
15.4.2012 10:20:19   
crazymama
meni su jedini znak bile bolne grudi, sto me prati i sve vreme trudnoce... test sam radila posle dva dana kasnjenja i bio je pozitivan, sto i tebi zelim!
inace sam se osecala kao da cu dobiti svaki cas, skoro da i nema razlike izmedju PMS-a i prvih znakova trudnoce...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 1397
15.4.2012 13:12:38   
jole82
To i jeste bzv...sto su simptomi i rane trudnoce i pms-a gotovo isti...Slicno mi je ovako bilo kad sam imala biohemijsku u januaru, samo sto me sad bradavice bole od 1DPO, al tad me stomak nije boleo..eto to je razlika. A inace ovo nam je 5 mesec kako pokusavamo...

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 1398
15.4.2012 22:58:09   
nakins
Moji simptomi u prethodnih par dana: kasni mi par dana (nije mi kasnilo od kad sam se porodile pre dve godine), vrti mi se u glavi po ceo dan u razmacima, povremeno mi je muka ali ne nesto posebno, imam bolove u donjem delu stomaka kao kad trebam da dobijem i danas me ledja ubise da sam se par puta unervozila od bolova da sam htela da ujedam. Ujutru radim testic pa cemo da vidimo sta se krije iza svega toga

(odgovor članu jole82)
Direktna veza do poruke: 1399
15.4.2012 23:36:05   
Buwica
ja znam da ste mi drage moje rekle da je rano i pokušaa sam sebe da ubedim da umišljam ali ne mogu da izdržim peckanje u bradavicama koje mi se pojavilo sinoć i evo ponovo pre nekih tri sata .. nervirajuće je ... i grudi su mi toplije nego inače ... a sekret je prozirna i kao da mi je veš vlažan , a tragova jedva da ima ... ako sve to umišljam ... imam ozbiljan problem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nakins)
Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here