mamica 91
|
Dijana, ne odustaj ! Iskreno, meni je kroz celu trudnocu u glavi bila slika: za nasu svadbu dosli su prijatlji moje sveeki iz cg, sa cerkicom tako oko 4 god je imala tad, izuzetno pametno i razumno dete, ali da jede.. ma misaona imenica.. isto te uz crtani, te trci za njom, haos ( a ona je cetvrto dete, najmladja)...i samo sam se mislila sta ako i ja budem morala tako.. I kad je moja bucka pocela da jede kasice ( jos nije sedela) ja je stavim u njanjalicu i u kuhinju nahranim, pa vratim u boravak, kad je pocela da sedi, u hranilicu za sto, dok jede i mm ja nju hranim ( a ja jedem ili pre ili posle), e sa nekih god. pocela da trazi sama da jede, naravno brljavila kao i svako dete, ali izbori se i pojede na kraju sve, tako i sad. Kod nas se zna da se"jede za stolom" nema trcanja i vijanja po kuci, ona zna vec sama kad ja kazm dorucak, rucak, vecera odma ide u kupatilo , da peremo ruke, penje se na svoju stolicu i ceka.. Sad, ona stvarno voli da jede, sto se i vidi, retko kad da nesto nece ili da trazi ja da je hranim, da li je to do navike ili do "njene licnosti" nisam pametna... ne znam kako ce biti kad dodje beba.. ali ne planiram da trcim za njom.. i jezim se kad je par puta bila kod svekrve i moje mame pa je "posade" na krevet upale tv i 'opleti' , a ona samo zeva, pojma nema ni da je jela, a nema potrebe za tim,kad vidim da stvarno uziva kad jede sama.. Nzm kako je Vuk jeo pre ? mozda i to ima uticaja ? da mu je "navika" da ga ti hranis..u svakom slucaju, srecno i jos jednom NE ODUSTAJ..
|