Didy -> RE: Samostalno hranjenje (27.1.2011 11:59:35)
|
Stefan je prvo naučio da koristi viljušku i rano sam mu dala čak i onu pravu, samo malu. Negde proletos, znači sa godinu i po. Naš je problem bio (i još uvek je) što je on jako gadljiv i neće ništa da dira rukama što nije skroz suvo.[sm=zmeden.gif] Hleb i suvi keks hoće, kad je preliven čokoladom već neće. Krišku jabuke nikako nije hteo da uzme, a ja sam nekako htela da ga osamostalim, pa sam počela da mu seckam hranu na sitne komade, a on ju je bockao. Jabuke, pečene krompiriče, komade mesa i drugog povrća... I to je urodilo plodom, bilo mu je zabavno i stalno je vikao: "Boc".[sm=smiley36.gif] Toliko je uživao u tome da bi često količinski pojeo više nego kad bih ga ja hranila. Onda je polako počeo i kašikom da jede, ali samo supu (i bistru i onu sa komadima povrća i mesa). Paprikaše i jela slične gustine neće sam da jede, nemam pojma zašto.[sm=zmeden.gif] Vaspitačice u vrtiću kažu da tamo sve jede sam kašikom, a kad je nešto namazano na hleb, nema šanse da uzme u ruku, samo suv hleb.[sm=zmeden.gif] To njegovo gađenje ide dotle da on povrati ako mu se slučajno ruka uprlja od pavlake ili nekog namaza. Nadam se da je samo faza i da će proći, ali predugo traje. Da, otkako je krenuo u vrtić, češće traži da ga ja hranim. Ili počne sam, a onda posle nekog vremena kaže: "Hajde mama pomogne, Stefan je mali". Tako da, Aleks, svakako probaj, ali ne očekuj da će odmah početi sam sve da jede. I dalje ćeš ti biti glavni akter još dosta vremena.
|
|
|
|