dunja RR -> RE: Samostalno hranjenje (14.6.2020 22:50:00)
|
Evo da napišem ovde moje iznenađenje nečim što je ćera počela da radi - počela je sama da jede viljuškom (ima 15 meseci), nabode hranu (najpre moju viljušku je uzimala u restoranu, sama, zgrabila) i op, u usta ubaci, lepo pojela pun tanjir krompira, sama. Danas smo joj dali da vidimo jel ide to, opet sve sama odradila. Ručicama sama jede odavno,a li ovo sa viljuškom je novi momenat. A S je u vrtiću sa 3 i po rekao vaspitačici da ga hrani, kada ga je ona pitala što neće sam da jede, rekao je "Neće mi ruka", to i dan danas prepičavamo [sm=smiley36.gif] On sada super jede, lepo sve sam, uredno, ne prosipa, ali eto, baš baš dugo nije hteo sam. IZVORNA PORUKA: *Alexx* Kada su vaša deca počela da jedu sama? Kako je to teklo kod vas? Recimo, Andrej ume da sam uzme i jede parčiće hleba, keks i tako te "čvrste" stvari. Povrće ne može da uzima rukom, ispada mu, pa se on iznervira. Ja sam mu dala neku dečiju viljuškicu, ali on ne ume da uzme hranu i stavi u usta - ume da uzme hranu, i ume da stavi viljušku u usta, ali ne kao povezane radnje. A ne dozvoljava da ga ja vodim.
|
|
|
|