mama krava -> RE: Samostalno hranjenje (15.3.2016 10:23:54)
|
Eco, pa to je suuuuper, nemoj da se brineš. Neće biti gladna! Možda nije tema, ali stvarno preterujemo sa maženjem dece. Ovo sam stvarno sakapirala na svom primeru. Treba od najranijeg doba da ih puštamo da sve što žele rade sami i da ih dodatno ohrabrujemo na više... Prošle nedelje sam bila na roditeljskom sastanku u školi gde moja Nada na jesen treba da ide[sm=smiley1.gif]...i roditelji su svašta pitali...pa da li treba da znaju da pišu, čitaju...rešavju razlomke...mislim gluposti stvarno i kada su učiteljice videle sa kim imaju posla, tj sa roditeljima koji promašuju temu, one su nam rekle... Ne treba decu da učite da pišu i čitaju, jer je to njihov posao i da će sva deca garantovano do kraja prvog razreda daznaju da čitaju da pišu, bez obzira na predznaje, ali da je DUŽNOST RODITELJA da ih OSAMOSTALE... da nauče da vežu pertle, da idu sami u WC, da vežu kosu, stave šnalicu, da ne zaborave jaknu ili ranac kada podju kući, da sami jedu, da operu ruke... I ja sam se osetila prozvanom...jer dosta toga ova moja ne ume sama, samo zato jer ću ja to brže, bolje, bez mazanja i sl da uradim... Mislite o tome[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|