NadaR
|
IZVORNA PORUKA: tijana86 Nadam se da nisam promasila (opet) temu. Kako da Vukasina nateram da sam jede . Vaspitacica mi kaze da nece da ga hrani i da sam trebala to do sada da ga naucim . Ok ja znam da sam trebala ali nisam . Pomozite mi . kaze mi vaspitacica da nece na spavanju ni da ostaje jer ne jede , samo stavi ruke iza ledja i to je to . Ja kazem ali juce je jeo a ona kaze pa mozda mu se svidjalo . Pa od 10 dana provedenih u vrticu samo 1 dan mu se svidjala hrana (ma sigurno) . Pomozite mi molim vas > IZVORNA PORUKA: madre a sta radi kada stavis tanjir sa hranom ispred njega? ti mu hranu ubacujes u usta ili? IZVORNA PORUKA: n i n a Tijana tvoj sinčić će sad 3 godine, zar ne?! kako to da ne jede sam??? Moj sin nema ni dve godine i sve me gura da će jesti sam-i supu i jogurt i varivo... Ja mu samo nasečem na zalogaje, jer ne sme nož, sve ostalo on klopa sam... Tu sam naravno da mu pomognem, da što više završi u ustima, ali jede sve sam Staviš tanjir ispred njega, daš mu escajg, i ti sedneš da jedeš i neka radi isto što i ti... Ne znam stvarno...? IZVORNA PORUKA: tijana86 IZVORNA PORUKA: madre a sta radi kada stavis tanjir sa hranom ispred njega? ti mu hranu ubacujes u usta ili? Nista pa ja ne mogu pa ja necu , e onda ja poludim i nahranim ga . Jer usled tog njegovog kenkanja uvek naidje neka "draga osoba" ili tu bude mm i onda ce mi dete ostati gladno . Uzmem i nahranim ga IZVORNA PORUKA: Snelle Nina, a kako si rešila problem letenja hrane sa svih strana, prljanje svega okolo? Ja sam jednom prilikom dala Lani sama da jede makarone sa nekim sosom, je je izrazila želju...rezultat je bio fleke od paradajz soka po ugaonoj garnituri i od tada se ne usudjujem da isto pokušam IZVORNA PORUKA: tijana86 IZVORNA PORUKA: n i n a Tijana tvoj sinčić će sad 3 godine, zar ne?! kako to da ne jede sam??? Moj sin nema ni dve godine i sve me gura da će jesti sam-i supu i jogurt i varivo... Ja mu samo nasečem na zalogaje, jer ne sme nož, sve ostalo on klopa sam... Tu sam naravno da mu pomognem, da što više završi u ustima, ali jede sve sam Staviš tanjir ispred njega, daš mu escajg, i ti sedneš da jedeš i neka radi isto što i ti... Ne znam stvarno...? Pa moj problem je sto sam ga taman pustila da jede kako hoce i sve to . I ako ne jede puno jeo je sam . Dorucak i veceru obavezno a rucak uz moju pomoc , ali onda odemo za selo na 5 meseci i tamo ga moja draga mama jurila po dvoristu da mu daje da jede . I ako sam ga ja pre toga nahranila ili ugrabila priliku kada smo sami pa ga pustila da sam jede. Ali gospodju to ne zanima nego trci ya detetom i guramu , da li ono bilo kod krave ili svinja , da li ono bilo u pesku ili u bazenu njoj to nije bilo bitno jer ja tamo ne postojim tamo sam samo sluzavka a ona mu je mama to mi je dala do znanja . Zato smao sada samo na dobar dan (promenih temu) ali morala sam opsirno da objasnim . quote]IZVORNA PORUKA: n i n a Mi u kuhinji na zidu imamo pločice, na podu-topli pod, stolica za hranjenje od one kao mušeme, dakle sve lako perivo... Nikako nisam rešila taj problem, metla i četka čekaju u ćošku kraj obroka A sad leti kad smo vežbali jedenje supu, bio je potpuno golišav u stolici Ali kako vreme prolazi sve manje nereda ostaje za nama Tijana on je već veliki-nemoj ti da popuštaš. Neće on umreti od gladi, kad bude gladan uzeće i te kako sam